Het recept voor een Oud-Hollandse appeltaart, precies zoals oma hem vroeger maakte. Lekker met zure appeltjes, kaneel en natuurlijk rozijnen. Een klassieker waar je mij zeker wakker voor kunt maken!
Nu hou ik er helemaal niet van om wakker gemaakt te worden dus dat zegt wel wat 😉 . Een Oud-Hollandse appeltaart is echt een typisch Nederlandse lekkernij en bij veel mensen een favoriet als je het over taarten hebt. Het deeg alleen al vind ik heerlijk en natuurlijk gebruiken we echte roomboter voor het maken van deze appeltaart.
Oud-Hollandse appeltaart met een lekkere klodder slagroom
Het lekkerste is het natuurlijk om een echte ouderwetse appeltaart warm te serveren maar ook koud doet deze taart het goed. Een lekkere klodder slagroom erbij en smullen maar! Hoewel het natuurlijk de perfecte traktatie is om te serveren tijdens een verjaardag kun je deze appeltaart ook prima maken zonder dat je een verjaardag hebt. Redenen genoeg!
De voordelen van zelfgemaakte appeltaart
Alle voordelen op een rij van een zelfgemaakte appeltaart:
✓ Je huis ruikt heerlijk als je een appeltaart hebt gebakken (niet voor niets een van de verkooptrucs bij het verkopen van een huis)
✓ Deze taart bestaat voor een groot deel uit appels, appels zijn fruit, fruit is gezond en daarom is een appeltaart best gezond, toch?! 😉
✓ Je hebt direct iets lekkers in huis voor als je visite krijgt
✓ Je wordt simpelweg erg vrolijk van het bakken van appeltaart en natuurlijk ook het eten ervan
✓ Nostalgie, even herinneringen ophalen en genieten van die heerlijke ouderwetse typisch Hollandse appeltaart
✓ Het bakken van een appeltaart is een ontspannende bezigheid waardoor het stress tegengaat
Genoeg redenen om deze heerlijke Oud-Hollandse appeltaart te maken toch? Heb jij nog een goede reden? Laat het weten in de reacties!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 kilo zure appels (Goudreinetten)
- 450 gram bloem
- 250 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
- 225 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram rozijnen
- 50 gram kristalsuiker
- 2 eieren (middel)
- 3 theelepels kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- zout, citroensap
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat ze even wellen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Kluts de 2 eieren in een kommetje.
- Meng de bloem, roomboter, basterdsuiker, het vanille extract, een flinke snuf zout en ongeveer 1½ ei (de rest van het ei gebruik je voor het bestrijken van de appeltaart) door elkaar tot een mooi compact deeg (de andere helft van het eitje houd je even apart zodat je deze later over de appeltaart kunt smeren).
- Bekleed een springvorm met bakpapier en vet deze in.
- Neem nu ongeveer ¾ van het deeg en bedek hiermee de bodem en de zijkanten van de springvorm. Je kunt dit doen door eerst het deeg uit te rollen en het daarna over de springvorm te verdelen of de makkelijke manier: eerst het deeg over de bodem verdelen en daarna met je vinger verdelen over de zijkanten. Zorg dat de springvorm goed bedekt is met een mooie laag deeg.
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en verdeel er wat citroensap over. Giet de rozijnen af en meng deze samen met de kristalsuiker en de kaneel door de appels.
- Vul je taartbodem met het appelmengsel.
- Gebruik nu het laatste deel van je deeg om hier (lange) sliertjes mee te maken en deze ruitsgewijs over je appeltaart te leggen. Even aandrukken bij de randen.
- Je kunt eventueel ook nog een vlecht maken op over de rand zoals ik heb gedaan. Het is even een werkje maar dan heb je ook wat 😉 . Hiervoor vlecht je 3 dunne sliertjes over de rand van de appeltaart.
- Smeer met een kwastje de rest van het ei over de bovenkant van de taart. Zet de taart voor ongeveer 1 uur in de oven tot hij mooi goudbruin is geworden. Eet smakelijk!
Sandra says:
Hmmmm toch wel een van de lekkerste taarten die er is, moet ‘m snel weer eens maken!
Eef says:
Ja toch wel he?! Een heerlijke klassieker!
Janneke says:
Ik heb hem zelf in de spelt suikervrij variatie gemaakt (helaas vanwegen allergie problemen) maar eerlijk is eerlijk. Net zo lekker en nog gezonder!!
Janneke says:
Ps. Vind je site erg leuk en kijk vaak(en graag) bij je recepten. ❤
Eef says:
Kijk! Dat hoor ik graag 😀 Dank je wel! Je hebt mijn dag nog net iets zonniger gemaakt 🙂
Daniëlle says:
Mmm appeltaart is altijd een goed idee en iedereen vindt het vaak ook heerlijk!
Jen says:
Deze taart wil mijn man voor zijn verjaardag, heerlijk de geur van nederland , vooral als je al 50 jaar in Frankrijk woont
Eef says:
Wat leuk om te lezen en natuurlijk gefeliciteerd! Dat de taart mag smaken 😀
Florike says:
Heeerlijk recept. Soms maken we een mini appeltaartje met mijn dochter van 7. Alles 1/3 van het recept.
Veel dank vanuit Perú waar ik al 20 jaar woon. De nederlandse appeltaart blijft een van de lekkerste gebakjes!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Blij dat het in de smaak valt ????
Zimra says:
Mijn vader vroeg ook een appeltaart voor zijn verjaardag en dit is hem geworden. Ik snap dat uw man deze taart ook voor zijn verjaardag wilde, hij is heerlijk.
Eef says:
Wat een mooi compliment! Dankjewel 😀
Jen says:
Deze taart wil mijn man voor zijn verjaardag, heerlijk de geur van nederland , vooral als je al 50 jaar in Frankrijk woont
Pernell van Surksum says:
Heb een appeltaart net een dagje eerder gemaakt. Voor de vulling heb ik 3 verschillende appels gebruikt n.l. Elstar, Jonagold handappel en en goudrenetten. Deze combinatie geeft een lekker smaak. Verder heb ik een pot suiker waar ik gebruikte vanillestokjes in steek, zo heb ik altijd vanillesuiker bij de hand?
Jill says:
Heerlijk. Bijna perfect. Alleen het deeg was een beetje ‘zandachtig’. Wat zou ik hieraan kunnen doen? (Ik heb voor de helft volkorenbloem gebruikt. Zou het puur daaraan liggen?)
Eef says:
Het zou kunnen maar dat lijkt me sterk… Je zou eventueel ietsje boter bij kunnen doen dan weet je zeker dat het niet zandachtig is. Het echt doorbakken deel van de appeltaart is overigens wel iets kruimig. Zelf vind ik dat heerlijk (mijn favo gedeelte van de taart) dus misschien bedoel je dat?
Shireen says:
Hoi! Ik ben op vakantie en wil met appels uit NL deze taart maken. Maar ik heb zelfrijzend bakmeel meegenomen… kan ik dit ook gebruiken? Alvast bedankt +
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Hi Shireen! Helaas kun je bloem niet zomaar vervangen door zelfrijzend bakmeel. Dat komt door de rijzende werking die het zelfrijzende bakmeel heeft 🙁
Jill says:
Heerlijk. Bijna perfect. Alleen het deeg was een beetje ‘zandachtig’. Wat zou ik hieraan kunnen doen? (Ik heb voor de helft volkorenbloem gebruikt. Zou het puur daaraan liggen?)
Eef says:
Het zou kunnen maar dat lijkt me sterk… Je zou eventueel ietsje boter bij kunnen doen dan weet je zeker dat het niet zandachtig is. Het echt doorbakken deel van de appeltaart is overigens wel iets kruimig. Zelf vind ik dat heerlijk (mijn favo gedeelte van de taart) dus misschien bedoel je dat?
Gea says:
Hij staat in de oven, ik ben benieuwd! Mijn allereerste appeltaart sinds mijn moeder overleden is. Ik hoop dat hij on de smaak valt 2de Kerstdag. Fijne feestdagen iedereen
Eef says:
Ik hoop dat hij in de smaak is gevallen Gea, dank voor je reactie en de beste wensen voor komend jaar 🙂
Denise says:
Woon al 19 jaar in Frankrijk en vind het altijd leuk om een lekkere Hollandse appeltaart te maken voor mn franse collega’s en hun gezichten te zien als ze genieten. Dit makkelijke recept is geweldig en ze zullen weer genieten
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Ah wat leuk om te horen! Blijft altijd grappig dat onze vertrouwde klassiekers zo onbekend zijn vaak in het buitenland 🙂
Edith says:
De taart is lekker, maak hem de volgende keer denk ik met andere appels. Voor mij hoeft het zurige niet zo.
Ook zat er super veel vocht in de taart toen ik hem aansneed. De bodem is daardoor verdwenen. Enig idee hoe dat komt? Heb het recept exact gevolgd.
Eef says:
Hoeveel vocht er in de appels zit is verschillend per appels dus daar kan het aan liggen. Voeg een beetje paneermeel toe op de bodem van de taart voor je de appels erop doet en die nemen het teveel aan vocht op.
Marit says:
In plaats van paneermeel gebruik ik regelmatig wat custardpoeder of fijngemalen speculaasjes of pepernoten. Geeft ook weer een extra smaak aan je taart.
Eef says:
Wat een lekkere tip! Dankjewel voor het delen 🙂
Annie says:
Hij is net uit de oven dus ben erg benieuwd… speciaal voor mijn man gemaakt die na 6 weken buitenland werken morgen weer thuis in Spanje komt ? ik laat het weten hoe hii in de smaak is gevallen ik heb in ieder geval nu al moeite om ‘m niet aan te snijden het ruikt zo lekker?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk! Is het goed gelukt? 🙂
Evelien says:
Heerlijk! Heb dit recept gemaakt voor op de koffie op kantoor. Ik woon al 30 jaar in Nieuw Zeeland en did smaakt net als die van vroeger. Bedankt Eef (van Eef, Ave in het Engels)
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Aaaah wat leuk dat je een stukje smaak van vroeger helemaal aan de andere kant van de wereld terug hebt kunnen brengen! Ik heb een Nederlandse vriendin die al bijna 20 jaar in Amerika woont, zij maakt altijd tompouces als ze home sick is 🙂
Gea says:
Hij staat in de oven, ik ben benieuwd! Mijn allereerste appeltaart sinds mijn moeder overleden is. Ik hoop dat hij on de smaak valt 2de Kerstdag. Fijne feestdagen iedereen
Geranna says:
Vandaag gemaakt voor mijn mans verjaardag! We wonen net als een aantal anderen die reageerden ook al jaren het buitenland en verlangden naar echte Nederlandse appeltaart :-). Het smaakte heerlijk maar hij viel helaas wel uit elkaar. Zou ik de bodem niet dik genoeg gemaakt hebben?
Eef says:
Wat leuk om te lezen. Ja dat kan of hij is wat te sompig (vochtige appeltjes?), beetje broodkruim of panko op de bodem strooien en die ietsje dikker maken de volgende keer verhelpt dat sowieso.
Eef says:
Ik hoop dat hij in de smaak is gevallen Gea, dank voor je reactie en de beste wensen voor komend jaar 🙂
Emmy says:
Gisteren gemaakt voor mijn verjaardag, en het was een heerlijke appeltaart. Ik heb het recept aan verschillende mensen moeten doorsturen. De taart is dus goed in de smaak gevallen
Eef says:
Wat leuk om te lezen en gefeliciteerd nog 😀
Emmy says:
Gisteren gemaakt voor mijn verjaardag, en het was een heerlijke appeltaart. Ik heb het recept aan verschillende mensen moeten doorsturen. De taart is dus goed in de smaak gevallen
Caroline says:
Ik heb al verschillende recepten voor appeltaart geprobeerd maar dit is de beste. Het deeg precies goed en ruim voldoende. Ik voeg wel amandelspijs toe op de bodem.
Eef says:
Wat een heerlijke toevoeging Caroline, amandelspijs. Zalig!
Lisanne Frank says:
Ik heb de amandelspijs toegevoegd op de bodem van de springvorm. Maar dat blijft dan plakken en je houd geen taart over. Hoe zou ik dit in het vervolg beter kunnen doen?
Annie says:
Ik heb stukjes amandelspijs tussen de appels gedaan met vullen
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Heerlijk!
Caroline says:
Ik heb al verschillende recepten voor appeltaart geprobeerd maar dit is de beste. Het deeg precies goed en ruim voldoende. Ik voeg wel amandelspijs toe op de bodem.
Walter says:
Nou, ik heb het gedaan. De appeltaart was heerlijk. Ik had wat problemen met het deeg. De volgende keer doe ik in plaats van boter op kamertemperatuur, toch boter direkt uit de koelkast in vlokjes in het meel. Ik denk dat het deeg dan beter te verwerken is, helemaal als je nog niet zoveel ervaring hebt, zoals ik.
Sylvia says:
Na steeds een pak bakmix gekocht te hebben wil ik het nu gewoon met bloem doen… Is het ook mogelijk om vanillesuiker te gebruiken in plaats van de vanille extract? of komt er dan teveel suiker in het deeg? Hoor het wel even. dank je – Sylvia
Eef says:
Hi Sylvia, ik zou het dan achterwege laten. Het vanille extract zorgt voor een lekkere vanille smaak, suiker doet dat ook maar milder en anders. Het is in dit recept geen toevoeging om het extract te vervangen voor vanillie suiker.
Mieke baxter says:
Even een vraagje uit Canada . Word gewone bloem gebruikt of zelf rijzend bakmeel?
Thank you.
Eef says:
Gewone bloem. Groetjes uit Nederland 🙂
Marisca says:
Ik woon in Australia en Nederlands geboren, vanavond hebben wij een eetentje met de familie – vandaag wordt deze appeltaart door mij gebakken ????
Eef says:
Wat leuk! Ik hoop dat hij in de smaak valt 🙂
Alexia says:
Oké,…maar…wat is nou 1.5 ei???
Eef says:
1 en een halve ei, ik heb het nog duidelijker omschreven in de tekst want je gebruikt gewoon 2 eieren voor het recept alleen in 2 delen 😉
Deb Landmeter says:
From Australia
I haven’t had reason to make this beautiful ‘Appel tart’ for over 7 years as I was by myself for a while but now just recently I made it again and it was more than enjoyed by all. I learned to make it as I was taught by my mum.
I had one issue though the crust was very ‘sandy’ or crusty not cake like as my ‘sliertjes’ were hard.
What do you suggest?
Kind Regards
Deb
.
Eef says:
Hi Deb, thank you for your e-mail. That’s the way it should be, it should be crusty and a little bit crumbly not like a cake. It’s more of a cookie dough then a cake dough 🙂
Inez says:
Ik ben een Vlaming die graag in Nederland vertoef. Telkens wil ik mezelf dan trakteren op jullie typische heerlijke appeltaart met een toefje slagroom.
Nu heb ik ze eindelijk eens zelf kunnen maken hier thuis in Gent Vlaanderen door dit recept. Echt goed geslaagd. Gelukzalig gevoel
Groetjes en mercikes
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
István says:
Wij hebben hem samen met m’n vriendin gemaakt, -appel uit eigen tuin- en het was/is Zaaaaalig! Bedankt Eef! 🙂 Groetjes uit Hongarije!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Zimra says:
Ik kom ook uit Hongarije. Leuk toeval!
Pam says:
Ik woon al jaren in Engeland en was altijd afhankelijk van Koopmans appeltaart mix die mijn man af en toe opstuurde. Totdat ik dit recept probeerde ! It’s a winner !
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Yulan says:
Heerlijk recept! Ik gebruikte ook altijd een pak van Koopmans maar kreeg onverwachts appels uit eigen tuin (bramley) en besloot jouw recept uit te proberen. Ik drenk de rozijnen ook altijd in een beetje rum. Het beslag was teveel voor mijn springvorm zodat ik ook een kleine perentaart kon maken. O ja ik verminder de aangegeven suiker altijd met 50-75 gr omdat we het anders te zoet vinden. Voortaan geen kant en klare appeltaart mix maar jouw recept????????dank je wel???? Groeten Yulan
Eef says:
wat leuk om te lezen, klinkt heerlijk die rozijnen in de rum!
Lisette says:
Ik woon in Amerika en iedereen is altijd weg van de Koopmans appeltaart die ik hier maak. Maar deze keer ga ik voor Thanksgiving dit recept gebruiken. Ziet er zo perfect uit. En mijn man wil dit jaar een perfecte Hollandse Appeltaart. Vast bedankt voor die geweldige recept.
Eef says:
Wat ontzettend tof om te lezen dat mijn recept voor Thanksgiving wordt gemaakt en Amerika. Uiteraard hoop ik van harte dat hij in de smaak valt, hou je me op de hoogte?
Sander says:
Ik wilde m’n eerst appeltaart bakken. Heb nog nooit koekjes gemaakt tot vorige week. Wist niet dat je zout had in bakpoeder van lidl. En dat zelfrijzend meel ook zout heeft. Lol. Dus ik heb zoutfobie gekregen. Dus geen zout toegevoegd. Rozijnen had ik niet. Appels had ik elstar. Super lekker. Geworden. De deeg was fantastisch. Ik kwam op YouTube regen dat ze ook custard toevoegen als saus voor de appel. Iemand er ervaring mee?
Barbara says:
Ik voeg altijd custard toe aan het appellmengsel. Dat bindt het vocht in de appels en is lekker!
Nelleke says:
Hoeveel custard heb je door het appel mengsel geroerd?
Henk Hamers says:
Mmm heb hem vandaag in Zwitserland gemaakt met Zwitserse appeltjes morgen naar mijn moeder in NL dat wordt smullen die slagroom dat weet ik nog niet maar ja het is Kerstperiode
Welmoed says:
Mijn vader maakte altijd appeltaart voor mijn verjaardag en als klein meisje mocht ik dan meehelpen. Zo’n hele homp deeg die ik dan mocht kneden, dat vond ik altijd een indrukwekkende verantwoordelijkheid! Vorig jaar is mijn lieve papa overleden. Hèt appeltaartenrecept ken ik helaas niet, dat deed mijn vader uit zijn hoofd; ik moest dus op zoek naar een goede vervanger! Dit recept levert een bekend verrukkelijke appeltaart op 🙂
Dank!
PS. Nog een tip: ik doe ook nog een klein beetje geraspte citroenschil (van een biologisch citroentje!) door het deeg.
PPS. Voor een appeltaart De Luxe doe ik walnoten (een beetje verbrokkeld) en/of amandelschaafsel bij de rozijntjes. Je kunt de walnoten ook even karameliseren in een pannetje met wat honing of siroop – wordt de taart flink wat zoeter van, voor sommigen iets te!
Eef says:
Gecondoleerd met het verlies van je vader. Ben blij dat het recept in de smaak is gevallen en wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Dieuwke says:
Een vraagje uit Israël: in het recept staat bruine basterdsuiker maar dat bestaat niet hier. We hebben gewone en fijne witte kristalsuiker, donker bruine suiker die aan de vochtige kant is en demerara. Welke suiker kan ik het beste voor dit recept gebruiken?
Groeten, Dieuwke
Eef says:
Dan zou ik voor fijne witte kristalsuiker gaan 🙂 Bak ze!
Bc van Oers says:
Na jaren weer is een appeltaart aan t bakken. Gaat met jou recept goed, staat nu een kwartiertje in de onVen en we ruiken ‘m al. Dat wordt smullen. Dank voor je recept!,!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Mareije says:
Hoi Eef,
Ik ga zo je taart maken, maar heb even een vraagje. Kan je het beste een heteluchtoven of een traditionele oven gebruiken? Mijn oven heeft beide standen, maar ik weet nooit zo goed welke het handigste is.
Vriendelijke groet,
Mareije
Eef says:
Alle recepten zijn op basis van boven en onderwarmte tenzij anders vermeld 🙂
Júlia says:
Hoi Eev!
Even een vraag. Mag ik het deeg vandaag maken en pas morgen het bakken? Als het mag, zal ik het in de koelkast laten?
Super bedankt!
Eef says:
Dat mag zeker, maar het deeg wordt wel een stuk harder in de koelkast. Dus ik zou je dat zelf niet adviseren omdat het niet heel handig werken is 🙂
Zimra says:
Ik vind het fijn om te zien dat zoveel mensen graag met dit recept werken dat ik zelf ook graag gebruik.
Timea Varga says:
Yesterday I made this cake and it’s 10/10. I used to live in Amsterdam and the taste of this cake brought me back to the enchanting little cafes in Jordaan, where they used to sell these kind of appeltaarts. My family also loved it. Thanks a lot, greetings from Hungary.
Eef says:
What a nice compliment! Thank you very much 😀
Barbara says:
Superfijn recept, tot nu toe het recept dat voor mij de appeltaart van Winkel (A’dam) het best benadert, en dat is mijn all time favourite!
Vooral als je deze taart lauwwarm uit de oven eet… ??
Bedankt !
Eef says:
Jaaa lekker he, lauwwarm is hij op z’n best 😀
Anita postma says:
Een super mooie en lekkere appeltaart ?
Gerrit says:
Hi Eef,
Lang geleden dat ik een appeltaart heb gebakken. Ga nou jouw recept proberen.
Weet nu al dat ik je recept aanvul met sucade of geconfijt fruit in kleine stukjes en amandelspijs.
Gerrit
Kees says:
Lekkere taart, ik heb nog notenmix door de appelstukjes gedaan. Nog lekkerder met abrikozenjam en natuurlijk een klodder slagroom
Sandra says:
We hebben het mengsel 50/50 appel met zelf geplukte bramen gemaakt – heerlijk – en gezellig samen met de kids gemaakt.
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
oh heerlijk, met verse bramen! ❤️
Astrid says:
Mijn dochter heeft de taart bij haar gastgezin in Amerika gemaakt, want zoals wij appeltaart maken, dat kenden ze niet. Hij viel enorm in de smaak, maar 1 punt met slagroom….dat werd wat karig gevonden.
De volgende ochtend betrapten ze haar gast vader met de springvorm op schoot en daar zat hij met een grote lepel de rest van de taart (nog zeker een halve) naar binnen te werken. 😂
Ik heb ‘m nu net weer in de oven gezet.
Dit keer helaas zonder kaneel en vanille, vanwege allergische reactie op deze ingrediënten.
Maar hij zal zéker lekker zijn.
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Ik moest hardop lachen, toen ik visualiseerde hoe hij met de taart op schoot en een lepel zat te eten haha 🤣
Dave Matus says:
Lekker simpel gerecht! Net gemaakt. Ik woon met mijn oekrainse vrouw en onze zoon in Zwitserland. Toch maar een stukje Nederland hierheen brengen!
Eef says:
Wat leuk! Geniet er lekker van 🙂
Marleen says:
Ha Eef , wil deze appeltaart maken in 28 cm springvorm kan dat of meer ingrediënten gebruiken?
B Bor says:
Ik mis bakpoeder in de bloem,moet dat niet.
Wou hem graag zelf maken.
m,v,g Bart B.
Eef says:
Nee het is geen rijzend deeg 😉
Paul Meijer says:
Hi Eef, welk formaat springvorm raad je aan bij dit recept voor 12 stukken? Bedankt alvast!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Paul, we gebruikten deze springvorm met een diameter van 24 cm.
Myra says:
Ook ik woon in het buitenland (Italië) en Hollandse Appeltaart zorgt echt voor die smaak van thuis, die smaak van Nederland. Vorige week voor de eerste keer dit recept gebruikt en het viel ontzettend in de smaak. Mijn Italiaanse vriend vroeg meteen wanneer ik hem weer ging maken, en vandaag op Oudjaar maar weer aan de slag om hem aan een groep vrienden te laten proeven. Succes gegarandeerd!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk Myra, dankjewel voor het delen!