fbpx
Vegan bananenbrood makkelijk recept

Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood: lekker & verantwoord. Ideaal om mee te nemen onderweg, als tussendoortje, onderdeel van je ontbijt of als je lekkere trek hebt. Volledig vegan, dus zonder dierlijke producten. Plantaardig en lekker!

Laatst lagen ze daar hoor, rijpe bananen bomvol bruine sproetjes. Rustig te wachten op de fruitschaal tot ik er wat mee ging doen. Nu moet ik zeggen dat het niet vaak voorkomt dat we bananen hebben die bijna té rijp zijn. Zelf vind ik ze heerlijk, maar vriendlief en onze dochter van 2 lusten ook graag een banaantje. Je neemt dankzij zo’n kleintje ook zo makkelijk een banaantje mee voor onderweg of voor tussendoor als fruithapje.

Vegan bananenbrood

Ik heb er bewust voor gekozen om geen geraffineerde suikers te gebruiken in dit recept voor bananenbrood. Nu heb je bij goed rijpe bananen sowieso niet echt veel extra zoetigheid nodig, maar een beetje is wel lekker. Wil je wel graag wat extra suiker? Probeer dan eens kokosbloesemsuiker. Sinds ik het heb geprobeerd ben ik er weg van. Het is een natuurlijke suiker die vol van smaak en licht karamelachtig is. Met een klein beetje in dit bananenbrood maak je hem van lekker naar HEEL lekker. Want zeg nou zelf, 25 gram suiker op zo’n heel brood is natuurlijk vrijwel niets, maar net genoeg om hem nóg lekkerder te maken.

Tip: heb je wat bananenbrood over? Snij dat in plakjes en vries de plakjes in porties in. Zo heb je altijd wat lekker bananenbrood in huis als gezond tussendoortje.

Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood

Makkelijk recept voor een heerlijk vegan bananenbrood
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 bananen (rijpe)
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 175 gram bloem
  • theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 2 theelepels kaneel

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bedek de cakevorm met een velletje bakpapier of vet de vorm in.
  • Prak twee bananen met een vork in een ruime kom en meng de olie en suiker erdoor.
  • In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder, baking soda, snuf zout en de kaneel door elkaar.
  • Meng de bloem beetje bij beetje door het banaanmengsel.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Snij de derde banaan horizontaal doormidden en leg allebei de helften op het beslag.
  • Bak het bananenbrood in ca. 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Laat het brood vervolgens afkoelen en snij het bananenbrood daarna in plakjes.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 148kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 2g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Vegan bananenbrood makkelijk recept

Vegan bananenbrood Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top