Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Gezonde Ontbijtreep met Pompoen. Voor de niet-ontbijters, voor de variatie-zoekers of voor de snelle-ontbijters onder ons. Ik behoor, in alle eerlijkheid, toch nog het meest tot de eerste groep, de ‘niet-ontbijters’. Niet helemaal waar want ik nuttig mijn ontbijt vaak op kantoor. Afwisseling genoeg (daar ben je immers een foodie voor) maar toch eigenlijk net even te laat voor het goede. Daarom maak ik het mezelf soms graag wat makkelijker en dat kan uitstekend met deze gezonde ontbijtreep mét pompoen. Het is immers officieel herfst en de pompoenen vliegen je bijna letterlijk om de oren in de winkels dus waarom niet deze heerlijke én gezonde smaakmaker toevoegen aan je ontbijt?!

Voor deze gezonde ontbijtreep met pompoen heb je twee dingen nodig die je op dit moment nog niet snel in de supermarkt zal tegenkomen. Één is de pumpkin spice maar daarvan vind je het recept al op dit blog. Twee is pompoenpuree maar dat is eigenlijk ook ontzettend makkelijk om zelf te maken. Eigenlijk is dat laatste heel simpel om te doen. Pompoenpuree maak ik zelf door de pompoen te snijden (met schil) in parten (net zoals een meloen), zaadjes eruit en dan ongeveer 35-40 minuutjes in de voorverwarmde oven (175 graden). Even afkoelen en je trekt de schil er zo af. Vruchtvlees in de keukenmachine met eventueel een paar eetlepeltjes water erbij tot je een egale dikke consistentie hebt. Klaar is je pompoenpuree maar mocht je graag een duidelijke en uitgebreide werkwijze willen hiervoor laat dan zeker even een reactie achter 🙂