Volg mij:
Ontbijt

Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Gezonde Ontbijtreep met Pompoen. Voor de niet-ontbijters, voor de variatie-zoekers of voor de snelle-ontbijters onder ons. Ik behoor, in alle eerlijkheid, toch nog het meest tot de eerste groep, de ‘niet-ontbijters’. Niet helemaal waar want ik nuttig mijn ontbijt vaak op kantoor. Afwisseling genoeg (daar ben je immers een foodie voor) maar toch eigenlijk net even te laat voor het goede. Daarom maak ik het mezelf soms graag wat makkelijker en dat kan uitstekend met deze gezonde ontbijtreep mét pompoen. Het is immers officieel herfst en de pompoenen vliegen je bijna letterlijk om de oren in de winkels dus waarom niet deze heerlijke én gezonde smaakmaker toevoegen aan je ontbijt?!

Voor deze gezonde ontbijtreep met pompoen heb je twee dingen nodig die je op dit moment nog niet snel in de supermarkt zal tegenkomen. Één is de pumpkin spice maar daarvan vind je het recept al op dit blog. Twee is pompoenpuree maar dat is eigenlijk ook ontzettend makkelijk om zelf te maken. Eigenlijk is dat laatste heel simpel om te doen. Pompoenpuree maak ik zelf door de pompoen te snijden (met schil) in parten (net zoals een meloen), zaadjes eruit en dan ongeveer 35-40 minuutjes in de voorverwarmde oven (175 graden). Even afkoelen en je trekt de schil er zo af. Vruchtvlees in de keukenmachine met eventueel een paar eetlepeltjes water erbij tot je een egale dikke consistentie hebt. Klaar is je pompoenpuree maar mocht je graag een duidelijke en uitgebreide werkwijze willen hiervoor laat dan zeker even een reactie achter 🙂

Tijd om aan de slag te gaan met deze gezonde ontbijtreep met pompoen! Je kunt ze trouwens na bereiding ongeveer 3 tot 4 dagen bewaren (mits goed afgesloten uiteraard).

Wat heb je nodig voor Gezonde Ontbijtreep met Pompoen:

Voorbereiding: 10 minuten | Oventijd: 15-20 minuten | Totale tijd: 25-30 minuten
Hoeveelheid: 7-8 ontbijtrepen

Hoe maak je Gezonde Ontbijtrepen met Pompoen:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Wel de rozijnen een paar minuten in warm water.

3. In een ruime kom doe je alle ingrediënten (hoe een paar pompoenpitten zodat je er straks een paar bovenop de repen kan doen) en meng alles goed door elkaar.

4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

5. Neem nu ongeveer 1,5 á 2 eetlepels van het beslag en leg deze op het bakpapier. Duw het beslag met je vinger is in de vorm van een reep of wat natuurlijk ook kan een rond koekje (net wat je zelf handig/ mooi vindt).

6. Bak nu de repen in ongeveer 15 tot 20 minuten mooi goudbruin in de oven.

7. Even laten afkoelen en….

Gezonde Ontbijtreep met Pompoen

Eet smakelijk! 

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

11 Reacties

  • Beantwoorden Bas

    Ha Eef, recept voor pompoenpuree is eigenlijk niet meer nodig als je nog even de temperatuur benoemt waarop je ‘m in de oven legt.. 😉

    Ga dit recept zeker maken!

    16 oktober 2015 at 07:36
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ha bas! Je hebt helemaal gelijk, oops.. Ik heb het direct verwerkt in het recept. Bedankt 🙂

      17 oktober 2015 at 08:45
  • Beantwoorden sunny mama

    Een ontbijtreep met pompoen… dat is nog eens wat anders dan een eitje of een beschuitje. 😉 Lekker lijkt me dit en ook leuk om eens mee te variëren!

    16 oktober 2015 at 09:05
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      Ja toch 😀 dacht tijd voor iets anders én herfst “proof” Hoewel een beschuitje natuurlijk ook erg lekker is op z’n tijd 😉

      17 oktober 2015 at 08:49
  • Beantwoorden Sandra

    Hmmm ik ben niet gek van pompoen maar dit klinkt eigenlijk wel heel erg lekker met die fijne kruidenmix als smaakmaker!

    16 oktober 2015 at 09:29
    • Beantwoorden Eefkooktzo

      De pompoen is niet overheersend en zorgt ervoor dat de reep niet te droog wordt. De smaak van de kruidenmix proef je goed terug dus als je die heerlijk dan zou je deze reep zeker eens kunnen proberen 😉

      17 oktober 2015 at 08:46
  • Beantwoorden Anne-Marie

    Wat ontzettend origineel dit recept!

    16 oktober 2015 at 21:42
  • Beantwoorden Kirsty

    Ohh dit lijkt mij wel heel lekker!

    17 oktober 2015 at 20:02
  • Beantwoorden Marlies

    Ik houd van alles waar pompoen in zit, dus dit zal me vast ook wel samen. Ga hem onthouden! 🙂

    18 oktober 2015 at 22:03
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Basis Kooktechnieken #6: Zelf pompoenpuree maken | Eef Kookt Zo

    […] en andere zoete baksels. Hartige gerechten zoals risotto met pompoen of wat dacht je van een gezonde ontbijtreep. Het voordeel wat je hebt als je zelf pompoenpuree of pompoenmoes maakt is dat je er geen andere […]

    1 februari 2016 at 06:32
  • Laat een reactie achter