Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Gezonde Ontbijtreep met Pompoen. Voor de niet-ontbijters, voor de variatie-zoekers of voor de snelle-ontbijters onder ons. Ik behoor, in alle eerlijkheid, toch nog het meest tot de eerste groep, de ‘niet-ontbijters’. Niet helemaal waar want ik nuttig mijn ontbijt vaak op kantoor. Afwisseling genoeg (daar ben je immers een foodie voor) maar toch eigenlijk net even te laat voor het goede.

Pompoen voor het ontbijt

Daarom maak ik het mezelf soms graag wat makkelijker en dat kan uitstekend met deze gezonde ontbijtreep mét pompoen. Het is immers officieel herfst en de pompoenen vliegen je bijna letterlijk om de oren in de winkels, dus waarom niet deze heerlijke én gezonde smaakmaker toevoegen aan je ontbijt?!

Pumpkin spice en pompoenpuree

Voor deze gezonde ontbijtreep met pompoen heb je twee dingen nodig die je op dit moment nog niet snel in de supermarkt zal tegenkomen. Één is de pumpkin spice maar daarvan vind je het recept al op dit blog. Twee is pompoenpuree maar dat is eigenlijk ook ontzettend makkelijk om zelf te maken.

Pompoenpuree maken

Pompoenpuree maak ik zelf door de pompoen te snijden (met schil) in parten (net zoals een meloen), zaadjes eruit en dan ongeveer 35-40 minuutjes in de voorverwarmde oven (175 graden). Even afkoelen en je trekt de schil er zo af. Vruchtvlees in de keukenmachine met eventueel een paar eetlepeltjes water erbij tot je een egale dikke consistentie hebt. Klaar is je pompoenpuree!

Tijd om aan de slag te gaan met deze gezonde ontbijtreep met pompoen! Je kunt ze trouwens na bereiding ongeveer 3 tot 4 dagen bewaren (mits goed afgesloten uiteraard).

Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Tijd voor een gezond ontbijt. In de herfst doen we dat natuurlijk met pompoen! Deze Gezonde Ontbijtreep met Pompoen is zó ontzettend lekker.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 50 gram rozijnen
  • 175 gram havermout
  • 100 gram pompoenpuree
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram pecannoten
  • 20 gram geraspte kokos
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 1 ½ theelepel pumpkin spice
  • ½ theelepel zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Wel de rozijnen een paar minuten in warm water.
  • In een ruime kom doe je alle ingrediënten (hou een paar pompoenpitten apart zodat je er straks een paar bovenop de repen kan doen) en meng alles goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Neem nu ongeveer 1,5 á 2 eetlepels van het beslag en leg deze op het bakpapier. Duw het beslag met je vinger in de vorm van een reep of wat natuurlijk ook kan een rond koekje (net wat je zelf handig/ mooi vindt).
  • Bak nu de repen in ongeveer 15 tot 20 minuten mooi goudbruin in de oven. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 108kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 3g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 2g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Gezonde Ontbijtreep met Pompoen

11 reacties op “Gezonde ontbijtreep met Pompoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept