Pumpkin Spice (Kruidenmix)

Pumpkin Spice (Kruidenmix)

Pumpkin Spice is een Amerikaans kruidenmengsel waarmee je de lekkerste pompoengerechten op smaak kunt brengen maar ook in drankjes zoals ‘Pumpkin Spice Latte’ wordt het gebruikt. In Nederland is dit kruidenmengsel nog niet zo bekend maar gezien de pompoen ook steeds meer gebruikt wordt in de keuken denk ik dat het niet lang zal duren eer dit kruidenmengseltje hier ook op de markt is. Dit is nu nog niet het geval en daarom gaan we lekker zelf aan de slag. Vandaag geef ik je het recept voor deze fijne kruidenmix Pumpkin Spice of zoals we in Nederland zouden zeggen; pompoen kruidenmix.

De meeste kruiden die worden gebruikt voor Pumpkin Spice zul je wel kennen. Misschien herken je in de combinatie van kruiden wel het bekende speculaas-/koekkruiden mix; de twee kruidenmixen lijken namelijk erg op elkaar hoewel er wel wat kleine verschillen zijn tussen de beide kruidenmixen. Alle kruiden voor de pumpkinspice kun je trouwens gewoon bij de supermarkt om de hoek halen.

Voor de kruidenmix gebruikte ik zelf gemalen Laos maar je kunt ook gemalen Gember kiezen (net wat je in huis hebt) beide kruiden zijn familie van elkaar en lijken qua smaak dan ook hetzelfde. Gemalen Laos is naar mijn idee alleen wat zachter van smaak dan gemalen Gember.

Uit dit recept haal je 2 flinke eetlepels Pumpkin Spice wat genoeg is voor de meeste recepten maar mocht je nu graag wat extra maken of nodig hebben dan kun je uiteraard het recept gewoon verdubbelen.

Het recept voor Pumpkin Spice 

Pumpkin Spice

Wat heb je nodig voor Pumpkin Spice:

Bereidingstijd: 5 minuten
Hoeveelheid: 2 flinke eetlepels

  • 1 el kaneel (gemalen)
  • 1 tl nootmuskaat (gemalen)
  • 1 tl gember of laos (gemalen)
  • ½ tl kruidnagel (gemalen)
  • ½ tl piment (gemalen)

Hoe je Pumpkin Spice maakt:

Meng alle kruiden goed door elkaar.
Bewaren kun je de kruidenmix in een afgesloten kruiden potje of bakje.

 

Pumpkin Spice (Kruidenmix)Wil je meer kruidenmixen terug zien, heb je een vraag over dit recept of over een van de ingrediënten? Dan kun je natuurlijk altijd een reactie achterlaten. 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

10 gedachtes op “Pumpkin Spice (Kruidenmix)”

  1. Pingback: Gezonde ontbijtreep met Pompoen | Eef Kookt Zo

  2. Suzanne zegt:Fijne mix. Ik ga deze mix zeker gebruiken! Ik zal dit doen zoals ik atiljd kook en deze mix als basis gebruiken voor een eigen mix. Met kruiden werk ik vaak intueftief, een beetje als een toverheks een beetje van dit, een beetje van dat. Vaak gaan dergelijke experimenten goed, soms gaat het mis. De combinatie cayenne peper en zwarte peper, vind ik zelf bijvoorbeeld lekker, maar het is als je niet op past net buskruit, gevaarlijk dus.Even een vraagje over jouw mix je hebt het over een tl gember- laos. Bedoel je daar in totaal een tl van beide mee of een tl van het e9e9n of een tl van het ander. Of bedoel je dat laos een andere naam is voor gember. Dit laatste is namelijk niet het geval. Gember vind je in toko’s namelijk onder de naam djahe en laos is gemalen galangal wortel. Ze lijken wel op elkaar maar zijn niet helemaal hetzelfde.Maar deze mix is wel gaaf. Het zijn volgens mij allemaal kruiden die verwarmend werken of neutraal, dus perfect nu de temperatuur buiten onder mijn vriespunt zakt (20C).Groetjes, Suzanne

    1. Hi Zanzan, als een toverheks, dat klinkt leuk! Heerlijk hé zelf kruidenmixen maken, ik kan daar ook echt blij van worden. Met de theelepel laos of gemberpoeder bedoel ik één van beide. Ze zijn inderdaad niet hetzelfde maar beide kruiden passen prima in dit recept. De reden dat ik het op deze manier vermeld heb is zodat je zelf kunt kijken welke je in huis hebt en welke je lekkerder vindt. Deze kruidenmix is zeker verwarmend te noemen, heerlijk in een pumpkin spice latte bijvoorbeeld maar ook in deze ontbijtrepen of deze heerlijke granola (weliswaar met een iets andere samenstelling/ verhouding van kruiden en zonder de gember & piment). Ben eerlijk gezegd ook erg benieuwd wat jij er mee gaat maken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top