fbpx
PumpkinSpice Granola

Zelfgemaakte Pumpkin Spice Granola

Pumpkin spice granola. Doordeweeks ben ik van de snelle ontbijtjes en in het weekend maak ik er graag iets speciaals van. Een goed voorbeeld van een snel én lekker ontbijt voor doordeweeks is granola. Samen met wat (Griekse) yoghurt heb je een heerlijk ontbijtje wat je ook nog eens lang een verzadigd gevoel geeft.

Zelf maak ik het liefst een ruime voorraad granola en bewaar het dan in een mooie weckpot. Deze keer ging ik los met Pumpkin Spice een kruidenmix waarvan je het recept ook op mijn blog kunt vinden maar welke ik ook uit geschreven heb in dit recept. Deze kruidenmix zit bomvol warme winterse kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en gemalen kruidnagel. Perfect om de kou buiten te trotseren.

Inspiratie

Het idee voor deze granola kwam ik tegen bij Rens Kroes. In alle eerlijkheid, ik ben niet zo’n superfood of powerfood meisje te noemen dus veel van de ingrediënten die Rens gebruikt heb ik niet in huis. Dat terwijl ik dol ben op nieuwe dingen proberen, dat dan weer wel, zo probeerde ik laatst voor het eerst quinoa wat uiteindelijk resulteerde in het recept quinoa met kruidige worstjes. Dus zeg nooit, nooit maar toch verving ik de ahornsiroop voor “gewone” honing en de havervlokken werden “gewoon” havermout. Noem het een eigen draai, noem het praktisch maar lekker dat ‘ie is deze granola! Zodra ik ‘s morgens mijn weckpotje open doe word ik alleen al blij van de heerlijke geur.

Pompoenpuree

Voor dit recept heb je pompoenpuree nodig. Dit kun je vrijwel niet vinden in de supermarkt en daarom maak ik dat eigenlijk altijd zelf. Lees daarvoor het recept voor zelfgemaakte pompoenpuree (linkje). Waar je wel even op moet letten is de sterkte van jouw oven. Zelf schep ik de Granola elke 5 minuten even om zodat ik er zeker van ben dat deze niet verbrand en egaal lekker knapperig wordt. Alle noten in de ingrediëntenlijst zijn overigens zonder zout en ongebrand. Voor kleine hoeveelheden noten loop ik zelf meestal even langs de notenboer, tip!


Het recept voor een pumpkin spice granola:

Voorbereidingstijd: 5  minuten | Bereidingstijd: 25 á 30 minuten | Totale bereidingstijd: 30 á 35 minuten
Hoeveelheid:  Een flinke pot vol Granola (ongeveer 500 gram)

Wat heb je nodig voor pumpkin spice granola (ingrediënten): 

 • 280 gram havermout
 • 150 ml honing
 • 100 gram pompoenpuree
 • 100 gram (witte) quinoa
 • 100 gram pecannoten
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 50 gram walnoten
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • 1 theelepel anijszaad
 • 1 theelepel kardemompoeder
 • ½ theelepel nootmuskaat
 • ½ theelepel kruidnagelpoeder
 • snufje gemalen zeezout

Hoe je pumpkin spice granola maakt:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. In een ruime kom doe je eerst alle droge ingrediënten (havermout, quinoa, noten & kruiden) en meng dit goed door elkaar.
 3. Voeg beetje bij beetje de pompoenpuree, honing en zonnebloemolie toe terwijl je alles goed door elkaar blijft roeren.
 4. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel hierover het granola mengsel. Mocht het teveel zijn om over één plaat te verdelen kun je het ook over twee platen verdelen. Zet het geheel voor ongeveer 25 – 30 minuten in de oven en schep de granola het liefst elke 5 (!) minuten even om.
 5. Laat de granola volledig afkoelen en bewaar ‘m dan in een goed afgesloten pot (bijvoorbeeld een weckpot). Je kunt de granola op deze manier enkele weken bewaren mits je er zo lang vanaf kunt blijven 😉 . Eet smakelijk!

Pumpkin Spice Granola

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

4 reacties op “Zelfgemaakte Pumpkin Spice Granola”

  1. Wat leuk om te lezen. Zeker een aanrader om te maken, mijn voorraadje is helaas alweer op maar duik ook zelf snel de keuken weer in om een nieuwe voorraad te maken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top