Zelfgemaakte Pumpkin Spice Granola

Pumpkin spice granola. Doordeweeks ben ik van de snelle ontbijtjes en in het weekend maak ik er graag iets speciaals van. Een goed voorbeeld van een snel én lekker ontbijt voor doordeweeks is granola. Samen met wat (Griekse) yoghurt heb je een heerlijk ontbijtje wat je ook nog eens lang een verzadigd gevoel geeft.

Zelf maak ik het liefst een ruime voorraad granola en bewaar het dan in een mooie weckpot. Deze keer ging ik los met Pumpkin Spice. Een kruidenmix waarvan je het recept ook op mijn blog kunt vinden, maar welke ik ook uit geschreven heb in dit recept. Deze kruidenmix zit bomvol warme winterse kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en gemalen kruidnagel. Perfect om de kou buiten te trotseren.

Inspiratie

Het idee voor deze granola kwam ik tegen bij Rens Kroes. In alle eerlijkheid, ik ben niet zo’n superfood of powerfood meisje te noemen, dus veel van de ingrediënten die Rens gebruikt heb ik niet in huis. Dat terwijl ik dol ben op nieuwe dingen proberen, dat dan weer wel. Zo probeerde ik laatst voor het eerst quinoa wat uiteindelijk resulteerde in het recept quinoa met kruidige worstjes. Dus zeg nooit, nooit maar toch verving ik de ahornsiroop voor “gewone” honing en de havervlokken werden “gewoon” havermout. Noem het een eigen draai, noem het praktisch, maar lekker dat ‘ie is deze granola! Zodra ik ‘s morgens mijn weckpotje open doe word ik alleen al blij van de heerlijke geur.

4 reacties op “Zelfgemaakte Pumpkin Spice Granola

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept