Volg mij:
Vlees

Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

Superfoods zijn niet aan mij besteed en lange tijd liet ik Quinoa dan ook links liggen. Je zult mij geen bakje yoghurt met hennepzaad zien eten omdat het hip & happening is. Ik ben dol op nieuwe dingen proberen maar de superfood hype heb ik voorbij laten gaan. Ik geloof simpelweg niet in het feit dat alleen een bepaald soort voedingsmiddelen “goed” voor je is. Variatie, seizoensgroenten én bewuste keuzes maken is volgens mij een stuk gezonder maar die quinoa hè… eigenlijk is dat best lekker!

Een tijdje geleden tijdens een bedrijfsuitje hadden we een zogenaamd walking dinner. Allemaal kleine hapjes werden geserveerd zoals eendenborst paté, pilav met groenten, stoofpeertjes met hangop én quinoa met rozijnen. Dat laatste vond ik zó lekker dat ik meteen verkocht was aan quinoa. Het was lekker, kruidig en weer eens heel wat anders dan rijst, bulgur of couscous. Lekker voor de afwisseling en ik kon niet wachten om met dit idee thuis aan de slag te gaan.

Quinoa is zeker niet goedkoop maar ook zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Het is redelijk makkelijk klaar te maken en de combinatie van hartige door de kruiden en het zoete door de rozijnen vind ik persoonlijk erg lekker. Samen met het frisse van de veldsla en de kruidige worstjes maakt het een heerlijke maaltijd die je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel zet. Perfect voor de drukke doordeweekse dag!


Het recept voor Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: ruim 2 personen

Wat heb je nodig voor Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes (ingrediënten):

 • 150 gram quinoa
 • 4 kruidige worstjes (zoals merguez of chipolata worstjes)
 • 75 gram veldsla
 • 50 gram rozijnen
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 flinke sjalot
 • 1 bosuitje
 • 1 bouillonblokje (kip of groenten)
 • ongeveer 400 ml water
 • olijfolie
 • paar druppels citroensap
 • zwarte peper, djahé, ketoembar

Hoe je Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes maakt:

 1. Snijd het sjalotje en de knoflookteentjes fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
 2. Bak de worstjes met wat olijfolie in een koekenpan.
 3. Doe ondertussen wat olijfolie (ongeveer 2 eetlepels) in een ruime koekenpan en fruit de knoflook & ui aan tot ze glazig worden. Doe de quinoa erbij en schep het geheel goed om. Verkruimel er 1 bouillonblokje over, voeg de rozijnen toe en schenk het water erbij. Breng dit aan de kook en zodra het kookt zet je het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de quinoa ongeveer 10 tot 15 minuten rustig pruttelen tot deze gaar is (even proeven en je weet of de korreltjes beetgaar zijn). Kijk tijdens het koken af en toe even en roer alles door elkaar. Als de quinoa te droog wordt kun je er extra water aan toevoegen.
 4. Breng de quinoa op smaak met wat versgemalen zwarte peper, djahé (gemalen gember), ketoembar (gemalen koriander) en een paar druppels citroensap.
 5. Serveer met een flinke hand veldsla en per persoon 2 kruidige worstjes. Eet smakelijk!

Quinoa met rozijnen & kruidige worstjes

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

 • Beantwoorden Sandra

  Wat super leuk dat je dit gerechtje hebt nagemaakt, was echt zó lekker dus ik ben heel benieuwd naar jouw variant. Hij klinkt in ieder geval top!

  6 januari 2016 at 09:27
  • Beantwoorden Eef

   Ik kon het niet laten om ermee aan de slag te gaan. De combinatie vond ik zó lekker 🙂 Grappig hoe je geïnspireerd kan worden soms hé!

   12 januari 2016 at 22:19
 • Beantwoorden Ellen

  Jum, lekker! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om quinoa mee te combineren en dit lijkt me heerlijk!

  6 januari 2016 at 09:42
  • Beantwoorden Eef

   Ik nu ook 😉 Quinoa is echt lekker, heb er laatst zelfs granola meegemaakt en ook dat was erg lekker mede door de quinoa. Op naar meer lekkere receptjes met quinoa 😀

   10 januari 2016 at 00:03
 • Beantwoorden sunny mama

  Hier precies hetzelfde: als het alleen nog maar ‘superfood’ heette, dan moest ik het bij voorbaat al niet. Poosje geleden in een restaurant van iemands quinoasalade geproefd… Ik vond het heerlijk!
  Deze combi met die kruidige worstjes en rozijnen lijkt mij verrukkelijk.

  6 januari 2016 at 10:50
  • Beantwoorden Eef

   Dat had ik dus ook! Terwijl ik juist altijd van alles wil proberen had ik daar een beetje antipathie tegen op de een of andere manier. Gelukkig, niet meer én jij ook niet. Maar goed ook want het is eigenlijk best wel heel erg lekker 😀

   12 januari 2016 at 22:21

  Laat een reactie achter