fbpx
Vegan bananenbrood met speculaaskruiden

Vegan bananenbrood met speculaaskruiden

Vegan bananenbrood met speculaaskruiden. Gezond, plantaardig, winters en fan-tas-tisch lekker. Weer eens wat anders dan alle zoete Sinterklaas-lekkernijen die ik je de afgelopen tijd om de oren heb gegooid 😉 . Overigens niets mis mee, maar met deze kun je ook heerlijk ontbijten of als tussendoortje eten.

Ik hou van speculaaskruiden dus ik heb een lekkere eetlepel door het beslag gedaan van dit bananenbrood. Precies goed, je proeft de speculaaskruiden goed terug zonder dat ze overheersend zijn. Het is overigens ook nog eens een superlekkere combinatie met banaan, verrassend lekker!

Vegan bananenbrood?

Naast dat ik directeur ben voor mijn eigen blog (ja, ja 😉 ) ben ik ook foodfotograaf. Dat betekent dat ik voor de leukste foodmerken ook écht makkelijke recepten bedenk die aansluiten bij hun doelgroep en deze voorzie van foto’s waarvan je trek krijgt. Ja, ja ik heb leuk werk 😀 . Eén van mijn klanten richt zich op veganisten. Voor mij een ontzettend leuke, nieuwe uitdaging. Zoals jullie weten eet ik zelf niet volledig plantaardig, zelfs niet volledig vegetarisch dus ik vind het superleuk om me eens wat meer thuis te maken in de wereld van veganistisch koken.

Rijpe bananen

Rijpe bananen

Voor één van de recepten ging ik aan de slag met een vegan bananenbrood, het leek me lekker om er speculaaskruiden door te doen. Wat denk je? Megalekker! Smeuïg, licht kruidig en verslavend lekker. Ik maakte hem snel nog een keer zodat ik ook het recept met jullie kon delen, want deze wil je maken. Of je nu wel of niet veganistisch eet, probeer hem eens! Ideaal als je nog wat van die rijpe bananen in huis hebt zoals ik had. Komen ze goed van pas 😉

Vegan bananenbrood

Vegan bananenbrood met speculaaskruiden

Makkelijk recept voor een heerlijke vegan bananenbrood met speculaaskruiden. Makkelijk, superlekker en zo op 😉
4.5 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3 rijpe bananen (groot - ca. 400 gram (gepeld))
  • 150 gram bloem
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 ml olie
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel bakingsoda
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de cakevorm in of bedek deze met bakpapier.
  • Prak 2 van de 3 rijpe bananen* en meng hier de kokosbloesemsuiker en de olie door.
  • Beetje bij beetje schep je de bloem, speculaaskruiden, bakpoeder, bakingsoda en een snuf zout door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Snij de andere rijpe banaan in de lengte door midden en leg deze op het bananenbrood.
  • Zet het bananenbrood nu in de oven voor ongeveer 45 minuten.
  • Controleer of het bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als het bananenbrood gaar is komt deze er schoon uit.
  • Laat de cake afkoelen en eet smakelijk!

handig om te weten:

* Je kunt de bananen heel fijn prakken of in grove stukken. Dat is net wat je zelf het lekkerst vindt.
Tip: het bananenbrood blijft ongeveer 3 dagen goed. Bewaar hem in een afgesloten bak of in plastic zakjes in de koelkast. Je kunt dit bananenbrood ook prima invriezen. Snij hem dan in plakken en bewaar per plakje in de vriezer.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 153kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwitten: 2g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Vegan bananenbrood met speculaaskruiden

Vegan bananenbrood Pinterest collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top