Lekkere cake recepten

Wat ik zo ideaal vind aan deze cake recepten is dat ze stuk voor stuk niet moeilijk zijn om te maken, maar wel allemaal zo lekker smaken. Cake is nu eenmaal altijd een goed idee, want wie houdt er nu niet van? Een lekker plakje bij de koffie of thee, bij een verjaardag of feestje, het kan allemaal!

Cakes recepten van Eef

Natuurlijk staat tussen deze cake recepten ook mijn basisrecept cake. Een heerlijke luchtige en toch smeuïge cake die ik vaak als basis gebruik voor andere recepten. Ook mega zacht en een beetje klef, precies waar ik van hou, is deze yoghurt cake.

Recepten cake maken

Cake maken is zeker niet moeilijk. Voor de meeste recepten heb je standaard bloem, eieren en suiker nodig en is de bereidingswijze ook vrijwel gelijk. Daar voeg je dan nog smaakmakers aan toe. Zoals bijvoorbeeld citroen in deze zalige citroencake.

Recepten cake bakken

Bij alle cake recepten geef ik uiteraard tips voor hoe je de cake het beste kunt bakken. Een algemene tip is sowieso: test met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze er droog uit komt, is de cake klaar. Zo niet, verleng dan telkens met een paar minuten tot de cake gaar is. Kind kan de was doen!