Volg mij:
(Zoete) Baksels

Appelcake

Appelcake

Wat doe je als je een cake wilt bakken en je hebt appels over? Dan kom je op het idee om een appelcake te maken! De appels lekker mengen met een beetje suiker en een beetje kaneel, heerlijk! Althans dit was het idee of een appelcake ook echt een succes is…

… dat kan ik je bij deze bevestigen! Wat een gruwelijk lekkere cake is dit! Romig, vol smaak, niet té zoet en lekker een beetje fris door de appel. Een geslaagd experiment dus waarvan ik vandaag het recept met je deel. Kun jij hem ook een keertje thuis maken, vinden ze vast niet erg 😉 .

Appelcake

Eigenlijk maak ik niet zo vaak een cake. Op dit moment vind je dan ook nog maar 3 recepten voor cake op mijn blog. Inclusief dit recept voor appelcake en daarnaast een heerlijk recept bitterkoekjescake en een recept voor pepernotencake. Dat laatste recept is natuurlijk nogal specifiek aan een bepaalde tijd van het jaar gebonden 😉 . Toch, elke keer als ik dan eindelijk weer eens een cake maak, dan denk ik, waarom maak ik dit niet vaker? Het is lekker, makkelijk en je kunt er alle kanten mee op! Probeer hem maar eens deze appelcake en je zult misschien wel hetzelfde tegen jezelf zeggen…

Appelcake in plakjes gesneden


Het recept voor appelcake:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 45 minuten | Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: ca. 10 plakken

Wat heb je nodig voor appelcake (ingrediënten):

  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 flinke appel
  • 3 eieren
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout

1 cakevorm (middelgroot)

Hoe maak je appelcake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. In een ruime kom mix je de volgende ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterdsuiker, eieren, vanillesuiker en een flinke snuf zout.
  3. Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en een beetje bloem. Giet het cakebeslag erin en verdeel over de vorm.
  4. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd dunne (halve) schijfjes van de appel (gebruik eventueel een mandoline). Doe de appel in een kom met de citroensap, ½ eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Schep om zodat de alle schijfjes voorzien zijn van een laagje suiker/ kaneel.
  5. Zet de cake in de oven voor ca. 45 minuten. Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken.
    Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet? Nog even langer bakken.
  6. Laat de cake iets afkoelen voor je hem gaat aansnijden en eet smakelijk!

Appelcake

Laat mij weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO dat je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Lekkerrr! En perfect passend bij het jaargetijde 🙂 Ik maak het eigenlijk ook niet vaak genoeg zo’n cake, terwijl het zo heerlijk is!

    8 oktober 2017 at 11:54
    • Beantwoorden Eef

      Ja dat dacht ik nou ook 😉 Stom he, zo makkelijk, zo lekker en toch doe je het te weinig.

      8 oktober 2017 at 19:20
  • Beantwoorden Cornu Danielle

    Hallo Eef!
    Ik schreef net in op je nieuwsbrief. Ik vind het fijn dat een jonge da’e Van koken haar passie maakt en die ook met iedereen wil delen!
    Ik bak vaak cake voor vrienden en (klein)kinderen, en neem ook soms eentje mee als cadeautje voor de gastvrouw i.p.v. bv. een boeket.
    Onze recepten zijn vrij gelijkaardig, maar ik voeg sowieso aan het beslag een potje Griekse yoghurt toe, dat geeft een extra smeuïg resultaat.
    Ik volg je receptjes met belanstelling!
    Groetjes,
    Danielle

    15 november 2017 at 16:23
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk! Het is zeker ook altijd een leuk idee om iets lekkers mee te nemen voor de gastvrouw 🙂 Dank voor je lieve reactie.

      20 november 2017 at 07:51

    Laat een reactie achter