Appelcake

Appelcake

Wat doe je als je een cake wilt bakken en je hebt appels over? Dan kom je op het idee om een appelcake te maken! De appels lekker mengen met een beetje suiker en een beetje kaneel, heerlijk! Althans dit was het idee of een appelcake ook echt een succes is…

… dat kan ik je bij deze bevestigen! Wat een gruwelijk lekkere cake is dit! Romig, vol smaak, niet té zoet en lekker een beetje fris door de appel. Een geslaagd experiment dus waarvan ik vandaag het recept met je deel. Kun jij hem ook een keertje thuis maken, vinden ze vast niet erg 😉 .

Appelcake

Eigenlijk maak ik niet zo vaak een cake. Op dit moment vind je dan ook nog maar 3 recepten voor cake op mijn blog. Inclusief dit recept voor appelcake en daarnaast een heerlijk recept bitterkoekjescake en een recept voor pepernotencake. Dat laatste recept is natuurlijk nogal specifiek aan een bepaalde tijd van het jaar gebonden 😉 . Toch, elke keer als ik dan eindelijk weer eens een cake maak, dan denk ik, waarom maak ik dit niet vaker? Het is lekker, makkelijk en je kunt er alle kanten mee op! Probeer hem maar eens deze appelcake en je zult misschien wel hetzelfde tegen jezelf zeggen…

Appelcake in plakjes gesneden

Appelcake

Appelcake

Het recept voor een heerlijke appelcake met kaneel
4.14 van 29 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 10 plakken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 appel (groot)
  • 3 eieren (middel)
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • In een ruime kom mix je de volgende ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterdsuiker, eieren, vanillesuiker en een flinke snuf zout.
  • Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en een beetje bloem. Giet het cakebeslag erin en verdeel over de vorm.
  • Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd dunne (halve) schijfjes van de appel (gebruik eventueel een mandoline). Doe de appel in een kom met de citroensap, ½ eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Schep om zodat de alle schijfjes voorzien zijn van een laagje suiker/ kaneel.
  • Steek de schijfjes appel in de cake zoals op de foto.
  • Zet de cake in de oven voor ca. 45 minuten. Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken.
    Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet? Nog even langer bakken
  • Laat de cake iets afkoelen voor je hem gaat aansnijden en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 248kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 4g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 8g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Appelcake

17 reacties op “Appelcake

  • Lekkerrr! En perfect passend bij het jaargetijde 🙂 Ik maak het eigenlijk ook niet vaak genoeg zo’n cake, terwijl het zo heerlijk is!

  • Lekkerrr! En perfect passend bij het jaargetijde 🙂 Ik maak het eigenlijk ook niet vaak genoeg zo’n cake, terwijl het zo heerlijk is!

  • Cornu Danielle says:

    Hallo Eef!
    Ik schreef net in op je nieuwsbrief. Ik vind het fijn dat een jonge da’e Van koken haar passie maakt en die ook met iedereen wil delen!
    Ik bak vaak cake voor vrienden en (klein)kinderen, en neem ook soms eentje mee als cadeautje voor de gastvrouw i.p.v. bv. een boeket.
    Onze recepten zijn vrij gelijkaardig, maar ik voeg sowieso aan het beslag een potje Griekse yoghurt toe, dat geeft een extra smeuïg resultaat.
    Ik volg je receptjes met belanstelling!
    Groetjes,
    Danielle

  • Cornu Danielle says:

    Hallo Eef!
    Ik schreef net in op je nieuwsbrief. Ik vind het fijn dat een jonge da’e Van koken haar passie maakt en die ook met iedereen wil delen!
    Ik bak vaak cake voor vrienden en (klein)kinderen, en neem ook soms eentje mee als cadeautje voor de gastvrouw i.p.v. bv. een boeket.
    Onze recepten zijn vrij gelijkaardig, maar ik voeg sowieso aan het beslag een potje Griekse yoghurt toe, dat geeft een extra smeuïg resultaat.
    Ik volg je receptjes met belanstelling!
    Groetjes,
    Danielle

  • Tegen het “plakken” van het deeg in de vorm; na het invetten van de vorm de vorm heel licht bestuiven met bloem / cake meel.
    Dat hele dunne laagje maakt geen verschil met de bak resultaten.
    Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept