Appeltaart toetje in een glaasje. Toetjes in een glaasje zijn ideaal omdat je altijd voor iedereen genoeg hebt (je weet immers precies hoeveel je er maakt) en het ziet er direct leuk uit. Je ziet de laagjes van het toetje met appel, karamel en stukjes stroopwafel mooi door het glas. Hier wil je toch direct een lepeltje van proeven?!
Toetjes in een glaasje, ik ben er dol op! Er staan al best veel toetjes in een glaasje op mijn blog zoals dit toetje met speculoos, MonChou toetje in een glaasje of Panna cotta met yoghurt en citroen. Hier vind je trouwens al mijn toetjes mocht je op zoek zijn naar toetjes inspiratie, want dat heb ik wel voor je! Best grappig voor iemand die maar heel af en toe een toetje eet…
Een lekker toetje in een glaasje
Ik vind toetjes namelijk niet perse voor elke dag. Kan hoor, ik ken genoeg mensen die graag yoghurt na de maaltijd eten. Maar ik heb daar meestal na het avondeten niet zo’n trek in. Dus als ik dan een toetje eet, dan maak ik er meestal een klein feestje van zoals met dit heerlijke appeltaart toetje in een glaasje. Met mascarpone, slagroom, stukjes stroopwafel, appel en zelfs karamelsaus. Lekker? Echt wel!
Toetje van appel in een glaasje
Het ziet er direct spectaculair uit door al die laagjes, maar het is zeker geen moeilijk toetje om te maken, integendeel! Je klopt de mascarpone los met wat suiker, vanille en citroensap, daardoorheen schep je de slagroom. Dit schep je op een bodem van stukjes stroopwafel en daarop doe je wat gekarameliseerde, gebakken appel. Top af met een dotje slagroom naar wens en wat karamelsaus. Met dit toetje maak je vrienden 😉 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram mascarpone
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel citroensap
- 500 ml slagroom
- 5 eetlepels suiker
- 8 stroopwafels (gewone/ middelgrote (of 16 kleine stroopwafels))
- 3 appels
- 6 eetlepels karamelsaus
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Klop de mascarpone los met de basterdsuiker, het vanille-extract en het citroensap.
- Klop de slagroom luchtig met de 4 eetlepels suiker en schep iets meer dan de helft door de mascarpone heen.
- Zet dit in de koelkast om op de stijven en bewaar de andere helft van de slagroom in een spuitzak in de koelkast.
- Snij de stroopwafels in kleine stukjes.
- Schil en snij de appels in blokjes.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de appel goudbruin terwijl je 1 eetlepel suiker toevoegt en laat karameliseren. Laat de appel vervolgens afkoelen voor je hem op het toetje doet.
- We gaan nu het toetje maken. Verdeel 3/4 van de stukjes stroopwafels over de bodem van de glaasjes (de rest bewaar je ter decoratie).
- Schep hierop het slagroom/ mascarpone mengsel en vervolgens de gebakken appeltjes.
- Spuit er een toefje slagroom op en decoreer naar smaak met de karamelsaus en de rest van de stukjes stroopwafel. Serveer direct.
Mimi says:
Dat zijn wel heel veel calorieen per persoon dan kan ik beter een stuk apoeltaart eten????
Klopt het dat het per portie is????
Eef says:
Of een toetje 😉
Sabine Balvers says:
Hoi Eef, lijkt me een heerlijk toetje maar kan ik het ook met erythritol maken? Suiker werkt niet zo goed bij mijn kids…
Eef says:
Ik heb zelf nog geen ervaring met erythiritol dus ik kan je daarover niet informeren
Marisca says:
Hoi Eef,
Ik wil het toetje dus tevoren klaar maken maar moet de caramelsaus er warm overheen?
Eef says:
Nee hoor koud eroverheen 🙂
Marjoleine Moonen says:
Welke appel soort??
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Marjolein, een stevige friszure appel is het lekkerste in dit toetje. Neem bijvoorbeeld Elstar, Goudreinet of Jonagold!