Cake met chocolade

Chocoladecake

Chocoladecake recept. Dit recept moet je echt eens proberen. Zo’n lekkere chocoladecake heb je ongetwijfeld nog nooit geproefd. Er zit chocolade door de cake, stukjes chocolade door het beslag én een lekkere laag chocolade ganache overheen. Hét basisrecept voor een lekkere smeuïge, luchtige chocoladecake.

De lekkerste cake met chocolade

Deze cake is er dus echt eentje voor chocolade-lovers. En er zijn toch maar weinig mensen die niet dol zijn op chocolade toch? Althans, ik ken er niet veel! Wat ik trouwens alleen echt niet lekker vind, is een droge chocoladecake. Dan hoeft het van mij niet zo. Deze cake met chocolade is dan ook heerlijk smeuïg en rijk van smaak, net als veel van mijn andere cake recepten.

Recept chocoladecake

Zo is deze chocoladecake precies zoals ik ‘m het allerlekkerste vind. Mocht je je trouwens afvragen waar die espressopoeder voor bedoeld is. Dat is niet voor een koffiesmaak, dit proef je namelijk niet meer terug in de cake, maar om de chocoladesmaak te versterken. Probeer het maar eens, je zult versteld staan van het resultaat!

Stukje chocoladecake

Hoe maak ik een chocoladecake?

Het maken van een chocoladecake is verder eigenlijk niet heel anders dan het maken van een ‘gewone’ cake. Het verschilt zit ‘m eigenlijk alleen in, je raadt het al, de chocolade. Ik ben in dit geval lekker los gegaan en heb zowel chocolade in als op de cake toegevoegd.

De ganache over de cake geeft de cake wat mij betreft namelijk net dat beetje extra! Een andere cake met chocolade die trouwens ook heerlijk is, is deze cake met chocolade en frambozen.

Chocoladecake
Cake met chocolade

Chocoladetaart

Hét basisrecept voor een heerlijke smeuïge en luchtige chocoladecake. Ben jij dol op chocolade en cake? Dan moet je dit recept echt eens proberen!
4.86 van 7 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Hoeveelheid: 10 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cake
  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren (L)
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
  • ½ eetlepel espressopoeder
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram bloem
  • 75 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram chocoladestukjes
Voor de ganache
  • 275 gram chocolade (puur)
  • 250 ml slagroom

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte. Vet de cakevorm in en/of bekleed met bakpapier.
  • Klop de roomboter met de suiker met een (stand)mixer in ca. 5-7 minuten bijna wit en luchtig.
  • Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg dan het vanille extract, zout en espressopoeder toe en meng dit door het beslag.
  • Meng dan de Griekse yoghurt erdoor.
  • Beetje bij beetje doe je dan de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder erbij tot je een mooi beslag hebt.
  • Meng kort de stukjes chocolade erdoor.
  • Zet de cake in de oven voor 50-55 minuten tot hij gaar is, dit kun je checken met een satéprikker. Komt deze er droog uit? Dan is de cake gaar.
  • Maak dan de ganache door de slagroom te verwarmen. Voeg de chocolade toe, laat even staan tot het gesmolten is en meng het geheel.
  • Verdeel de ganache over de cake en versier optioneel met nog wat chocolade stukjes/ chips, laat de ganache opstijven en aanvallen maar!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 628kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 8g | Vetten: 44g | Verzadigd vet: 27g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Cake met chocolade

6 thoughts on “Chocoladecake

  • Cherry Verhaar says:

    Hello! 😁

    Ik wilde ook deze overheerlijke cake bakken, maar bij mij is die helaas mislukt 😩. Het is een soort brownie substantie geworden. Wat heb ik fout gedaan denk je ?? Snap er helemaal niks meer van haha.

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Wat jammer! Dat klinkt alsof er iets niet goed is gegaan met de verhoudingen of te kort gemixt of te kort gebakken. Het kan helaas meerdere oorzaken hebben. De cake hoort wel smeuïg te zijn trouwens en het is zeker aan te raden eerst af te laten koelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept