Volg mij:
(Zoete) Baksels

Chocolade frambozen fudgetaart

Chocolade frambozen fudgetaart

Oh my, ik heb vandaag echt zo’n lekker recept voor je. Chocolade frambozen fudgetaart. Klinkt dat niet ontzettend lekker? Ik kan je verklappen: dat is het ook!

Al een tijdje staat er een heerlijk recept voor een chocolade fudgetaart op mijn blog. Dit is echt zo’n fudgetaart waaraan je denkt als je het over een taart met fudge hebt. De taart die ik vandaag voor je in de aanbieding heb is anders qua textuur maar minstens net zo romig, zacht en vol van smaak als de andere fudgetaart op mijn blog alleen weer totaal anders.

Chocolade frambozen fudgetaart

Het verschil zit hem bij deze chocolade frambozen fudgetaart zowel in het beslag als in de toevoeging van frambozen en de glanzende laag chocolade ganache op de taart. Ook de textuur is anders omdat de andere fudgetaart echt fudge is en deze meer die textuur door de taart heen heeft. Lastig uit te leggen eigenlijk… je moet hem maar eens proberen dan weet je precies wat ik nu bedoel. Beide taarten dan he 😉 . Het beslag maakte ik van gesmolten chocolade, roomboter en suiker samen met bloem en ook nog eens cacaopoeder. Hierdoor krijg je een volle chocolade smaak als je deze taart eet zonder dat het te overheersend wordt. Zeker met de lekkere tegenhanger van de verse zoetzure frambozen.

Verse of bevroren frambozen

Wanneer frambozen niet in het seizoen zijn kunnen het prijzige jongens zijn. Wat een mooie tussenoplossing is, is om er dan voor te kiezen de vulling van de taart zelf met bevroren frambozen te maken en de verse ter decoratie erop. Scheelt je sowieso minimaal 1 bakje frambozen en qua smaak proef je het verschil eigenlijk niet. Let er wel op dat je de frambozen, wanneer je bevroren frambozen gebruikt, ze ook bevroren door het beslag mengt. Anders wordt het echt een prutje wat je door het beslag gaat mengen en dat komt de smaak dan weer niet ten goede omdat je de frambozen dan niet goed terug proeft.

Goed, genoeg gekletst! Tijd om aan de slag te gaan met deze goddelijk lekkere taart voor ik mijn toetsenbord onder kwijl 😉 .

Chocolade frambozen fudgetaart


Het recept voor chocolade frambozen fudgetaart:

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 45 minuten | Totale tijd: 1 uur en 15 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke taart (genoeg voor ca. 13-15 taartpunten)

Wat heb je nodig voor chocolade frambozen fudgetaart (ingrediënten):

  • 375 gram suiker
  • 275 gram bloem
  • 250 gram roomboter + een ½ eetlepel
  • 400 gram pure chocolade
  • 150 gram frambozen (+ een paar extra ter decoratie)
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 50 ml (zonnebloem)olie
  • 50 gram (ongezoete) cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 1½ theelepel Buisman aroma
  • 1 theelepel bakpoeder

Overig: springvorm met een diameter van 22-24 centimeter

Hoe maak je chocolade frambozen fudgetaart :

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in.
  2. Neem een steelpannetje met een dikke bodem en doe hier de suiker, roomboter en 250 gram pure chocolade in. Zet het vuur laag en roer af en toe door. Zodra de suiker is opgenomen en de chocolade is gesmolten haal je het pannetje van het vuur en doe je de inhoud in een ruime kom.
  3. Doe hier de melk en olie bij en meng dit goed door elkaar. Laat het geheel een beetje afkoelen en meng dan de eieren erdoor.
  4. Meng vervolgens de bloem, cacaopoeder, Buisman aroma, bakpoeder en een flinke snuf zout erdoor tot je een mooi glad deeg hebt. Schep vervolgens (voorzichtig!) de frambozen door het beslag en giet het beslag daarna in de springvorm.
  5. Zet de springvorm in de oven voor ongeveer 50-60 minuten. Prik een sat̩prikker in de taart om te testen of hij gaar is. Als de sat̩prikker er bijna schoon uitkomt dan is de taart klaar (er mag dus iets beslag op zitten Рhet is immers een fudgetaart). Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  6. Terwijl de taart in de oven staat maken we de ganache en dit doe je door 150 ml slagroom in een pannetje te verwarmen net tegen de kook aan. Doe 150 gram pure chocolade in een kom en giet hier de net niet kokende slagroom overheen. Even laten staan en daarna doorroeren en een ½ eetlepel boter erdoor mengen. Laat dit vervolgens afkoelen maar zorg wel dat het vloeibaar blijft (als de ganache iets te hard is geworden kun je deze later ook even kort verwarmen voor je hem over de taart doet).
  7. Wanneer de taart volledig afgekoeld is giet je de ganache erover. Decoreer met de extra frambozen en laat de ganache op de taart nog even opstijven in de koelkast voor je de taart gaat aansnijden. Eet smakelijk!

Chocolade frambozen fudgetaart

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

9 Reacties

  • Beantwoorden Marlotte

    Mmm ziet er echt héérlijk uit Eef!

    10 mei 2017 at 09:27
  • Beantwoorden Nicole

    Lijkt me heerlijk, ga hem in weekend maken, maar ik weet niet of ik niet goed kijk, maar ik zie nergens hoeveel bloem erbij moet?

    10 mei 2017 at 22:10
    • Beantwoorden Eef

      Oeps! Dat is een foutje. Ik heb het direct aangepast. Dank voor je oplettendheid 🙂

      14 mei 2017 at 14:51
  • Beantwoorden Sandra

    Hé Eef, eeet je heel zeker dat dit recept tot in de puntjes klopt? Als ik jou was zou ik hem voor alle zekerheid nog een keer maken en je collega’s laten proeven. Gewoon, voor de zekerheid hè. 😉

    10 mei 2017 at 23:10
  • Beantwoorden A bite of cravings

    Ja hallo, met zo’n foto kan ik niet meer wegkijken! Chocolade en frambozen, kan gewoon bijna niet meer lekkerder.

    16 mei 2017 at 12:20
    • Beantwoorden Eef

      Hahaha zo hoor ik het graag 😉

      18 mei 2017 at 22:22
  • Beantwoorden Rowan

    Wat een heerlijk taartje! Echt wat voor mij, ik ben gek op chocolade! 😉

    19 mei 2017 at 13:08
  • Laat een reactie achter