Chocolade frambozen fudgetaart

Chocolade frambozen fudgetaart

Oh my, ik heb vandaag echt zo’n lekker recept voor je. Chocolade frambozen fudgetaart. Klinkt dat niet ontzettend lekker? Ik kan je verklappen: dat is het ook!

Al een tijdje staat er een heerlijk recept voor een chocolade fudgetaart op mijn blog. Dit is echt zo’n fudgetaart waaraan je denkt als je het over een taart met fudge hebt. De taart die ik vandaag voor je in de aanbieding heb, is anders qua textuur maar minstens net zo romig, zacht en vol van smaak als de andere fudgetaart op mijn blog. Maar toch weer totaal anders.

Chocolade frambozen fudgetaart

Het verschil zit hem bij deze chocolade frambozen fudgetaart zowel in het beslag als in de toevoeging van frambozen en de glanzende laag chocolade ganache op de taart. Ook de textuur is anders omdat de andere fudgetaart echt fudge is en deze meer die textuur door de taart heen heeft. Lastig uit te leggen eigenlijk… je moet hem maar eens proberen dan weet je precies wat ik nu bedoel. Beide taarten dan hè 😉 . Het beslag maakte ik van gesmolten chocolade, roomboter en suiker samen met bloem en ook nog eens cacaopoeder. Hierdoor krijg je een volle chocoladesmaak als je deze taart eet zonder dat het te overheersend wordt. Zeker met de lekkere tegenhanger van de verse zoetzure frambozen.

Verse of bevroren frambozen

Wanneer frambozen niet in het seizoen zijn kunnen het prijzige jongens zijn. Wat een mooie tussenoplossing is, is om er dan voor te kiezen de vulling van de taart zelf met bevroren frambozen te maken en de verse ter decoratie erop. Scheelt je sowieso minimaal 1 bakje frambozen en qua smaak proef je het verschil eigenlijk niet. Let er wel op dat je de frambozen, wanneer je bevroren frambozen gebruikt, ze ook bevroren door het beslag mengt. Anders wordt het echt een prutje wat je door het beslag gaat mengen en dat komt de smaak dan weer niet ten goede omdat je de frambozen dan niet goed proeft.

Goed, genoeg gekletst! Tijd om aan de slag te gaan met deze goddelijk lekkere taart voor ik mijn toetsenbord onder kwijl 😉 .

Chocolade frambozen fudgetaart

Chocolade frambozen fudgetaart

Chocolade frambozen fudgetaart

Het recept voor een waanzinnig LEKKERE chocolade frambozen fudgetaart. Zachte romige chocolade fudge met frambozen en een heerlijke frosting.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 14 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 375 gram suiker
  • 250 gram roomboter + ½ eetlepel
  • 400 gram pure chocolade
  • 150 ml melk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 275 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • theelepel Buisman aroma
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram frambozen (+ extra ter decoratie)
  • 150 ml slagroom
  • zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte en vet de springvorm in.
  • Doe de suiker, roomboter en 250 gram pure chocolade in een steelpan met dikke bodem. Zet het vuur laag en roer af en toe door. Zodra de suiker is opgenomen en de chocolade is gesmolten doe je de inhoud in een ruime kom.
  • Doe de melk en olie erbij en meng goed door elkaar. Laat het geheel een beetje afkoelen en meng dan de eieren erdoor.
  • Meng de bloem, cacaopoeder, Buisman aroma, bakpoeder en een flinke snuf zout erdoor tot je een mooi glad deeg hebt.
  • Schep (voorzichtig!) de frambozen door het beslag en giet het beslag daarna in de springvorm.
  • Zet de springvorm in de oven voor ongeveer 50-60 minuten. Prik een satéprikker in de taart om te testen of hij gaar is. Als de satéprikker er bijna schoon uitkomt dan is de taart klaar (er mag iets beslag op zitten - het is immers een fudgetaart).
  • Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de ganache. Verwarm 150 ml slagroom in een pannetje tegen de kook aan. Doe 150 gram pure chocolade in een kom en giet hier de net niet kokende slagroom overheen.
  • Laat even staan, roer door en meng ½ eetlepel boter erdoor. Laat afkoelen maar zorg wel dat het vloeibaar blijft (als de ganache iets te hard is geworden kun je deze later ook even kort verwarmen).
  • Giet de ganache over de afgekoelde taart. Decoreer met extra frambozen en laat de ganache op de taart nog even opstijven in de koelkast voor je de taart aansnijdt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 577kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 7g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 19g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Chocolade frambozen fudgetaart

22 reacties op “Chocolade frambozen fudgetaart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept