Heb je de titel al gezien? Chocolade Fudgetaart dames en heren. Dat klinkt toch gewoonweg al hemels! Dit waanzinnig lekkere taartje is een must om eens te maken én je hebt er maar 15 minuten voor nodig. Het lastige gedeelte komt daarna: geduld, aangezien deze chocolade fudgetaart toch echt eerst een nachtje in de koelkast moet alvorens jij er van kunt gaan genieten. Echter, dat geduld wordt rijkelijk beloond…
Eén van mijn beste vriendinnen is onlangs 30 geworden en dat vond ik nogal wat (helaas ben ik later dit jaar zelf aan de beurt maar dat houden we maar even voor ons 😉 ). Hoewel de vriendin in kwestie dol is op koken en een breed scala aan kookboeken in haar bezit heeft, zijn deze doorgaans óf gezond óf gericht op een snelle doordeweekse maaltijd. Ik vond en vind dat je niet je 30ste levensjaar in kunt gaan zonder een killer van een kookboek.
Guilty pleasures
Dit werd het kookboek van Sabine van de foodblog OhMyFoodness genaamd Guilty Pleasures. Kijk, de naam zegt het eigenlijk al: dit is een kookboek bomvol Guilty Pleasures. Op de verjaardag zelf bladerden een altijd mensen vrolijk door dit kleurrijke boek en ik kreeg bijna spijt dat ik ‘m cadeau had gedaan, wat staan hier veel lekkere dingen in! Dat idee had ik natuurlijk al wel anders had ik het boek immers niet cadeau gedaan, maar toch kon ik het niet weerstaan even mee te spieken tijdens het bladeren. Mijn oog viel al snel op de chocolade fudgetaart en deze bleef door mijn hoofd heen spoken…
Toen de verjaardag van vriendlief eraan zat te komen was ik aan het bedenken wat te maken voor zijn verjaardag. Ik vind dat altijd zó fijn, lekker uitgebreid de keuken induiken de dag van tevoren om lekkere hapjes en natuurlijk één of meerdere zoete baksels te maken. Ik moest meteen denken aan die chocolade fudgetaart uit het boek van Sabine van het blog OhMyFoodness. Dat werd het!
Dat was een goede keuze, wat is deze taart waanzinnig lekker! Met een minuutje of 15 heb je deze chocolade fudgetaart al gemaakt en daarna heb je even wat geduld nodig, want hij moet toch echt een nachtje in de koelkast maar daarna, oh my! Een knapperige bodem van bastognekoeken met daarop een romige dikke chocolade fudgetaart die smelt op je tong. Wat een heerlijke taart!


Ingrediënten
- 225 gram pure chocolade
- 155 gram roomboter
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 1 pak bastognekoeken (ca. 260 gram)
- zout
- cacaopoeder (ter decoratie)
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de bastognekoeken door ze in de keukenmachine fijn te malen of ze met de hand te verkruimelen. Smelt 125 gram roomboter in een steelpannetje en mix dit door de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.
- Doe de rest van de roomboter, de gecondenseerde melk, een snufje zout en de pure chocolade in stukjes in de steelpan. Laat op middelhoog vuur goed smelten tot je een dikke consistentie hebt. Verdeel dit over de bodem van bastognekoeken.
- Zet het geheel minimaal 1 nachtje in de koelkast om op te stijven. Voor je de taart gaat serveren kun je er nog wat cacaopoeder overheen strooien met een zeefje. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Deze taart is een groots succes in onze familie. Als er maar iets te vieren valt, wordt deze taart op tafel gezet.
Ik wil dit taartje morgen gaan maken, maar moet stap 3 au bain marie verwarmd worden? Aangezien de chocolade hier aan wordt toegevoegd.
Hi Ilse, deze verwarm je in een steelpan dus niet au bain marie. Omdat er ook gedcondenseerde melk bij zit is de kans klein dat de chocolade verbrandt, mocht je het wel fijn vinden om het au bain marie te doen dan kan dat natuurlijk!
Kan je ook koekkruimels erover strooien? Of worden die zacht?
Bedankt voor het recept!
Ja dat kan zeker, zou het wel doen net voor het serveren (anders worden ze inderdaad zacht).
Kun je deze buiten de koelkast bewaren en hoe lang ?
Zelf zou ik deze taart in de koelkast bewaren, kort erbuiten kan geen kwaad maar als je hem langer wilt bewaren dan zeker gekoeld.
Echt een heerlijk taartje! Gemaakt voor mijn vriend z’n 30e verjaardag! Heb door de bodem iets minder boter gedaan maar 2 eetlepels frambozenjam gedaan. Bovenop het taartje gegarneerd met vers rood fruit. Smullen!!!
Gefeliciteerd met je vriend en wat een lekkere aanvulling op het recept! Die ga ik zelf ook eens proberen 🙂