Chocolade Fudgetaart

Chocolade Fudgetaart

Heb je de titel al gezien? Chocolade Fudgetaart dames en heren. Dat klinkt toch gewoonweg al hemels! Dit waanzinnig lekkere taartje is een must om eens te maken én je hebt er maar 15 minuten voor nodig om dit taartje in elkaar te zetten. Het lastige gedeelte komt daarna: geduld, aangezien deze chocolade fudgetaart toch echt eerst een nachtje in de koelkast moet overnachten alvorens jij er van kunt gaan genieten. Echter, dat geduld wordt rijkelijk beloond…

Een van mijn beste vriendinnen is onlangs 30 geworden en dat vond ik nogal wat (helaas ben ik later dit jaar zelf aan de beurt maar dat houden we maar even voor ons 😉 ). Hoewel de vriendin in kwestie dol is op koken en een breed scala aan kookboeken in haar bezit heeft zijn deze doorgaans óf gezond óf gericht op een snelle doordeweekse maaltijd. Ik vond en overigens vind dat je niet je 30ste levensjaar in kunt gaan zonder een killer van een kookboek.

Dit werd het kookboek van Sabine van de foodblog OhMyFoodness genaamd Guilty Pleasures. Kijk, de naam zegt het eigenlijk al: dit is een kook boek bomvol Guilty Pleasures. Op de verjaardag zelf bladerden een altijd mensen vrolijk door dit kleurrijke boek en ik kreeg bijna spijt dat ik ‘m cadeau had gedaan, wat staan hier veel lekkere dingen in! Dat idee had ik natuurlijk al wel anders had ik het boek immers niet cadeau gedaan maar toch kon ik het niet weerstaan even mee te spieken tijdens het bladeren. Mijn oog viel al snel op de chocolade fudgetaart en deze bleef door mijn hoofd heen spoken…

Toen de verjaardag van vriendlief eraan zat te komen was ik me aan het bedenken wat te maken voor zijn verjaardag. Ik vind dat altijd zó fijn, lekker uitgebreid de keuken induiken de dag van te voren om lekkere hapjes en natuurlijk een of meerdere zoete baksels te maken. Ik moest meteen denken aan die chocolade fudgetaart uit het boek van Sabine van het blog OhMyFoodness. Dat werd het!

Dat was een goede keuze, wat is deze taart waanzinnig lekker! Met een minuutje of 15 heb je deze chocolade fudgetaart al gemaakt en daarna heb je even wat geduld nodig want hij moet toch echt een nachtje in de koelkast maar daarna…. oh my… Een knapperige bodem van bastognekoeken met daarom een romige dikke chocolade fudgetaart die smelt op je tong. Wat een heerlijke taart!

Chocolade Fudgetaart


Het recept voor Chocolade Fudgetaart:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 15 minuten (+ 1 nachtje in de koelkast)
Hoeveelheid: 1 taart waar je circa 8 stukjes uithaalt

Wat heb je nodig voor chocolade fudgetaart (ingrediënten):

  • 225 gram pure chocolade
  • 155 gram roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (blikje van 397 gram)
  • 1 pak bastognekoeken (ca. 260 gram)
  • zout
  • cacaopoeder ter decoratie

Hoe je chocolade fudgetaart maakt:

  1. Bekleed een springvorm met een diameter van 17 tot 19 centimeter met bakpapier.
  2. Verkruimel de bastognekoeken door ze in de keukenmachine fijn te malen of ze met de hand te verkruimelen. Smelt 125 gram roomboter in een steelpannetje en mix dit door de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan.
  3. Doe nu in het steelpannetje de rest van de roomboter, de gecondenseerde melk, een snufje zout en de pure chocolade in stukjes. Laat dit op middelhoog vuur goed smelten tot je een dikke consistentie hebt. Verdeel dit over de bodem van bastognekoeken.
  4. Zet het geheel minimaal 1 nachtje in de koelkast om op te stijven. Voor je de taart gaat serveren kun je er nog wat cacaopoeder overheen strooien met een zeefje. Eet smakelijk!

Chocolade Fudgetaart

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

78 gedachtes op “Chocolade Fudgetaart”

    1. Avatar

      Ik heb deze taart gemaakt en hij is HEERLIJK!!!!!
      Was wel het zout vergeten toe te voegen, maar evengoed was de taart heerlijk!

    1. hi Ria, nee dit kun je eigenlijk niet vervangen in dit recept. Het is noodzakelijk om de fudge mee te maken. Je kunt het vinden in vrijwel elke supermarkt bij de oosterse artikelen.

    1. Zelf nog niet geprobeerd maar zou het gewoon een keer proberen als ik jou was :). Het zou wel kunnen dat de kersen te vochtig zijn waardoor de fudge slap kan worden. Misschien goed uitgelekte amarene kersen proberen of er een paar over de bodem verdelen daarop de fudge storten en er nog een paar (voorzichtig) insteken aan de bovenkant? Bij de laatste methode zou je in principe geen last van te veel vocht moeten hebben.

  1. Avatar

    Lijkt me heerlijk, en lekker makkelijk! Dit recept ga ik zeker eens uitproberen. Ik heb alleen nog een vraag. Wanneer en waar gaat het zout in?

    1. Nou, wat suf! Ik zie dat ik dat gewoon ben vergeten te vermelden in het recept. Dank voor je oplettendheid 🙂 Ik heb het direct aangepast: het (snufje) zout doe je in de pan wanneer je de chocolade fudge gaat maken.

  2. Avatar

    Hoi, is het ook mogelijk om deze taart in een 24 cm vorm te maken? Zo ja, wat moet er dan worden aangepast?

    1. Dat kan prima, je kunt de verhoudingen aanhouden dat wordt de taart iets lager. De bodem is dik genoeg ook bij een taart van 24 cm en voor extra fudge (lekker!) kun je dit eventueel x 1,5 doen. Mocht je dan een half blikje gecondenseerde melk over hebben kun je hier ook lekkere chocolade fudge mee maken (het recept hiervan kun je ook op mijn blog vinden)

  3. Avatar

    Heeeeeerlijk! Ik heb 100gr pure choco gebruikt en 100 gr butterscotch chocolade en nu voor de Pasen gegarneerd met paaseitjes, lekker en mooi

  4. Avatar

    Hoe lang kan ik deze taart bewaren? Ik maak er straks 2 om mee te nemen naar een verjaardag (vandaag donderdag verjaardag zaterdag) komt dat goed?

  5. Avatar

    Hoe lang kan ik deze taart bewaren? Ik maak er straks 2 om mee te nemen naar een verjaardag (vandaag donderdag verjaardag zaterdag) komt dat goed?

    1. Hi Jel, je gebruikt in totaal 155 gram boter waarvan je bij stap 2, 125 gram gebruikt en bij stap 3 de rest oftewel 30 gram. Eet smakelijk alvast 🙂 groetjes,

  6. Avatar

    Hij is echt super lekker maar ik hoor niemand over dat je hem zo ongeveer met hakbijl moet eten of gewoon afhappen want hij is keihard!

    1. Goed om te lezen dat hij heerlijk is maar keihard zou hij niet moeten zijn hoor. Zou het kunnen dat je de chocolade en gecondenseerde melk misschien iets te lang hebt laten koken of juist iets te veel chocolade hebt toegevoegd? Hij mag stevig zijn maar je moet er met een mes gewoon doorheen kunnen snijden anders gaat er toch echt iets mis. Hoewel afhappen misschien ook wel lekker is 😉

  7. Avatar

    Hij is echt super lekker maar ik hoor niemand over dat je hem zo ongeveer met hakbijl moet eten of gewoon afhappen want hij is keihard!

  8. Avatar

    Ik heb deze taart nu een paar keer gemaakt, echt super lekker! Ik maak hem wel ietsje anders aangezien ik twee meiden heb die lactose intolerant zijn. Ik gebruik plantaardige boter (AH eigen merk of Wajang) en gecondenseerde KOKOSmelk (bij AH te koop). Krijg alleen maar complimenten over deze lekkere taart!!!

    Wilde even laten weten dat een beetje aanpassen ook prima gaat. Misschien hebben andere mensen er nog iets aan met lactose intolerantie. Bastogne koeken zijn gelukkig ook lactose vrij!

    1. Dank voor je aanvulling! Zeker goed om door te geven mochten er andere lezers lactose intolerantie hebben kunnen zij jou variatie wellicht goed gebruiken. Dank je wel 🙂

  9. Avatar

    Ik heb deze taart nu een paar keer gemaakt, echt super lekker! Ik maak hem wel ietsje anders aangezien ik twee meiden heb die lactose intolerant zijn. Ik gebruik plantaardige boter (AH eigen merk of Wajang) en gecondenseerde KOKOSmelk (bij AH te koop). Krijg alleen maar complimenten over deze lekkere taart!!!

    Wilde even laten weten dat een beetje aanpassen ook prima gaat. Misschien hebben andere mensen er nog iets aan met lactose intolerantie. Bastogne koeken zijn gelukkig ook lactose vrij!

  10. Avatar

    Er staat geen hoeveelheid van gecondenseerde melk hoe hoewel er verschillende blikken gecondenseerde melk bestaan

    1. Dank voor je berichtje. De meeste blikken gecondenseerde melk die je kunt verkrijgen hebben dezelfde inhoud namelijk 397 gram (diverse merken) dus dat kan bijna niet verkeerd gaan 😉 maar ik heb het er even bijgezet voor de duidelijkheid.

  11. Avatar

    Er staat geen hoeveelheid van gecondenseerde melk hoe hoewel er verschillende blikken gecondenseerde melk bestaan

      1. Avatar

        Dank voor je snelle reactie! Hij zit in de vorm, dus nu maar fingers-crossed. Heb een 22cm vorm genomen (had geen kleinere) en daar een bakring ingezet op 19cm. Maar hij lijkt me lang niet zo hoog worden als op jouw plaatje…
        Ach, als hij maar smaakt 🙂

        1. Avatar

          Hij is bijzonder in de smaak gevallen! “mama, die moet je vaker maken!” Heb je recept precies gevolgd (melk met chocolade heeft niet gekookt), maar direct uit de koelkast is hij idd wat harder. Op kamertemperatuur dan is hij prima eetbaar.
          Dank je voor dit recept!

          1. Wat leuk om te lezen, dank je wel voor je reactie en dat je het nog even laat weten hoe hij smaakte, vind ik leuk 🙂

  12. Avatar

    Hoi Eef, heb je dit wel eens geprobeerd met een scheutje alcohol (bijv. Baileys) erdoor? Vraag me af wat het met de consistentie doet.

  13. Avatar

    Hoi Eef, heb je dit wel eens geprobeerd met een scheutje alcohol (bijv. Baileys) erdoor? Vraag me af wat het met de consistentie doet.

  14. Avatar

    net gemaakt maar de fudge was bij mij erg vloeibaar (en dus niet dik) Hopelijk stijft dit toch volledig goed op. fingers crossed!

  15. Avatar

    net gemaakt maar de fudge was bij mij erg vloeibaar (en dus niet dik) Hopelijk stijft dit toch volledig goed op. fingers crossed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top