Mandarijn cake

9 x cake recepten

9 x cake recepten. Voor heerlijke smeuïge cake in klassieke vorm. Dus haal je cakevorm maar alvast uit de kast, want we gaan lekker aan de bak! Van frisse yoghurtcakes tot kruidige kruidcakes en alles wat er tussen zit.

Ik heb maar liefst 9 lekkere en écht makkelijke cake recepten op een rij gezet voor je. Klassiekers zoals een kruidcake, appelcake, maar ook een mandarijncake of wat dacht je van een stoofperencake. 

De lekkerste recepten voor cake

Ik maak regelmatig cakes in allerlei vormen. Want een cake hoeft natuurlijk niet altijd recht qua vorm te zijn. Zo heb ik ook een heerlijke ronde rabarbercake op mijn blog staan, een complete carrot cake wat technisch gezien ook een cake is 😉 of wat dacht je van deze waanzinnig lekkere citroen plaatcake? Maar in dit lijstje alleen cakes in de klassieke rechte vorm. Al kun je het natuurlijk ook altijd in een andere vorm bakken.

Ik zet mijn favoriete én de lekkerste cake recepten van www.eefkooktzo.nl voor je op een rij. Met deze 9 lekkere en écht makkelijke cake recepten zet je in een handomdraai een heerlijke cake op tafel. Lekker voor jezelf, je lief of om uit te delen en iemand blij mee te maken.

Tip: wist je trouwens dat je cake heel goed kunt invriezen? Als je een stukje verpakt in huishoudfolie en invriest, heb je voor later altijd een lekker stukje cake. Ideaal als je onverwacht visite krijgt!

9 x cake recepten

Appelcake

1. Appelcake

Dat ziet er toch alleen al heerlijk uit? Deze makkelijke appelcake maak je met stukjes appel en kaneel. Een lekkere en klassieke combinatie, aanrader!
Bekijk het recept voor appelcake >>

Grapefruit cake

2. Grapefruit cake

Grapefruit cake, een heerlijke zacht zoete en frisse cake met grapefruit en natuurlijk een glazuur van grapefruit voor eroverheen.
Bekijk het recept voor grapefruit cake >>

Kruidcake met peer

3. Kruidcake met peer

Deze kruidcake met peer is ook nog eens compleet vegan. Een heerlijke, licht kruidige cake met zachte en zoete gepocheerde peertjes. Een verrassend lekkere cake!
Bekijk het recept voor een kruidcake met peer >>

Yoghurtcake

4. Yoghurtcake

Makkelijk recept voor een heerlijke frisse yoghurtcake met Griekse yoghurt. Fris, zacht zoet en lekker luchtig. Een aanrader!
Bekijk het recept voor yoghurtcake >>

bitterkoekjescake

5. Bitterkoekjescake

Als je benieuwd bent waarom ik bitterkoekjes ‘kleine krengen’ noem, dan moet je echt even een kijkje nemen in dit recept. Voor deze waanzinnig lekkere cake natuurlijk ook, daar niet van 😉 .
Bekijk het recept voor bitterkoekjescake >>

Mandarijn cake

6. Mandarijn cake

Dit is ook zo’n lekkere en frisse cake! Zacht zoet door de mandarijnen, luchtig en voor je het weet… is de cake op 😉
Bekijk het recept voor mandarijn cake >>

Stoofperen cake

7. Stoofperen cake

Misschien niet een cake die je op dit moment zou maken (althans, mocht je nog stoofperen uit pot in huis hebben (zelfgemaakt of zelf gekocht) dan kun je ze uiteraard wel maken), maar wel eentje die niet mocht ontbreken in de lijst. Een echte eyecatcher. Sla hem op voor als het stoofperen-seizoen weer begint!
Bekijk het recept voor stoofperen cake >>

Citroencake

8. Citroencake

Wellicht iets meer de cake waar je nu voor zou gaan, hoewel deze natuurlijk ook wel weer prima het jaarrond kan: een heerlijke citroencake a la Starbucks.
Bekijk het recept voor citroencake >>

Bloedsinaasappelcake

9. Bloedsinaasappelcake

Bloedsinaasappelcake oftewel cake gemaakt van bloedsinaasappels. Ze zijn superlekker, maar het seizoen is kort dus sla nu nog even snel je slag!
Bekijk het recept voor bloedsinaasappelcake >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *