Stoofperen cake

Stoofperen cake

Stoofperen cake. Deze cake met stoofpeertjes ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook heerlijk! Lekker licht kruidig door de koekkruiden, geschaafde amandel erop en in het midden die heerlijke zacht zoete langzaam gegaarde stoofpeertjes, genieten!

Als je mij al langer volgt dan weet je het, ik ben dol op stoofperen! Zodra ze weer verkrijgbaar zijn kan ik het niet laten om er direct mee aan de slag te gaan. Meestal maak ik mijn favoriete recept: alcoholvrije stoofperen met bessensap. Een ontzettend makkelijk en heerlijk recept voor ouderwetse stoofpeertjes en omdat ze alcoholvrij zijn kunnen de kleintjes ook mee eten, ideaal.

Heerlijke cake met stoofperen

Vorig jaar maakte ik met de stoofpeertjes een heerlijke stoofperen rumble en dit keer ging ik voor een fan-tas-tisch lekkere stoofperen cake. Ik gebruikte mijn basisrecept voor cakes (zal ik trouwens ook eens met je delen) en deed er naast de stoofpeertjes, koekkruiden en wat geschaafde amandelen door. Het is immers de tijd van het jaar dat je rijkelijk mag strooien met koekkruiden en laat dat nou net een van mijn favoriete kruidenmengsels zijn 😉 . Het resultaat? Een heerlijke luchtige, licht kruidige cake. Hij ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook heerlijk!

Cake met stoofperen

Stoofperen cake

Makkelijk recept voor een heerlijke stoofperencake.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 stoofperen
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter ongezouten - kamertemperatuur
  • 3 eieren middel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 3 theelepels koekkruiden
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Vet de cakevorm in of bedek deze met bakpapier.
  • Klop de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker luchtig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en tot slot beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en een snuf zout.
  • Verdeel een laagje beslag over de bodem van de cakevorm, zet daarop de stoofpeertjes en verdeel daarna de rest van het beslag eroverheen.
  • Verdeel de amandelen over de bovenkant en zet de cake nu in de oven voor ongeveer 45 minuten. Test of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Zo niet, verleng je de oventijd nog iets.
  • Laat de cake volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 294kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 4g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Stoofperen cake

Stoofperen cake Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top