Grapefruit cake

Grapefruit cake

Grapefruit cake, een heerlijke zacht zoete en frisse cake met grapefruit en natuurlijk een glazuur van grapefruit voor eroverheen. Weer eens wat anders, maar weer gewaarschuwd, deze is verslavend lekker 😉 .

Jullie weten inmiddels wel dat ik graag citrus gebruik in baksels. Die combinatie van fris, zuur en zoet is zó lekker. Zo maakte ik eerder een heerlijke zoet zure citroencake en een frisse sinaasappelcake. Toen ik laatst weer eens grapefruits in huis had jeukten mijn handen om er weer een lekkere cake mee te maken. Totaal anders dan de twee eerder genoemde, maar jongens wat lekker!

Cake met grapefruit

De grapefruit in deze cake is totaal niet overheersend, maar juist subtiel aanwezig en in de juiste verhouding. Er zit grapefruit door de cake en door het glazuur. Daarnaast doe je een soort van grapefruit siroop over de cake na het bakken waardoor de cake lekker smeuïg is en je de smaak van grapefruit extra subtiel proeft. In combinatie met de Griekse yoghurt die ik door de cake heb gedaan krijg je een lekkere, frisse en zacht zoete cake. Neem gerust een plakje 😉

Cake met grapefruit

Grapefruit cake

Grapefruit cake

Grapefruit cake, een heerlijke zacht zoete en frisse cake met grapefruit en natuurlijk een glazuur van grapefruit voor eroverheen.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram suiker
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram poedersuiker
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 grapefruit
  • 3 eieren (middel)
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Rasp de grapefruit en pers hem vervolgens uit.
  • Meng de Griekse yoghurt met de zonnebloemolie en de eieren eerst goed door elkaar.
  • Voeg 3 theelepels van de grapefruit rasp toe samen met een snuf zout en het vanille extract en meng weer goed door elkaar.
  • Beetje bij beetje meng je het zelfrijzend bakmeel erdoor samen met 175 gram suiker.
  • Vet de cakevorm in en/ of bedek hem met een velletje bakpapier.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
  • Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
  • Terwijl de cake in de oven staat doe je 50ml van de grapefruitsap samen met de rest van de suiker (50 gram) in een steelpannetje en kook je dit tot de suiker is opgelost. Laat de siroop vervolgens afkoelen.
  • Als de cake uit de oven komt laat je deze een paar minuten afkoelen en dan giet je de siroop eroverheen. Laat de cake daarna volledig afkoelen.
  • Voor de glazuur meng je de poedersuiker met 2 of 3 theelepels van het overgebleven grapefruit sap tot een dikkige pasta en verdeel dit tot slot over de cake.
  • Laat de glazuur hard worden en snij de cake in plakjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 282kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwitten: 5g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Grapefruit cake

Grapefruit cake Pinterest Collage

9 thoughts on “Grapefruit cake

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept