Pepernotencake

Pepernotencake

Pepernotencake! Deze heerlijke cake zet je in een handomdraai op tafel. Hij is lekker kruidig, zit bomvol pepernoten en is makkelijk om te maken. Een echte aanrader om eens te maken deze sinterklaas!

Foodblogswap

Deze pepernotencake maakte ik voor de foodblogswap van deze maand. Bij de foodblogswap kook, bak, braad of grill je van een andere, willekeurig toegewezen foodblog. Je kiest een recept uit en geeft hier je eigen draai aan. Zo leer je weer nieuwe blogs kennen en maak je weer eens een heel ander recept klaar.

She likes bento

Deze maand mocht ik aan de slag met de Engelstalige foodblog van Cynni genaamd ‘She Likes Bento‘ die overigens een tijd geleden van mijn blog de Cinnamon Rolls maakte voor de foodblogswap. Hoewel het me erg leuk leek om één van de vele vegetarische gerechten te maken die ik op dit blog tegenkwam, besloot ik voor de pepernotencake te gaan. Het is er immers helemaal de tijd van het jaar voor!

Charme

Het recept van Cynni is met cakemix, zelf gebruik ik liever zelfrijzend bakmeel om cake mee te maken. Zelfrijzend bakmeel doet het trucje namelijk ook. In cakemeel zitten smaakversterkers en het meel is wat fijner. De verhoudingen tussen bloem en bakpoeder zijn ook anders waardoor het deeg minder snel zal rijzen wat een scheur in je cake kan veroorzaken. Ach, persoonlijk vind ik dat ook wel weer de charme van zelfgemaakte baksels.

Verder is het recept voor de pepernotencake redelijk gelijk gebleven en heb ik alleen wat verhoudingen aangepast omdat ik graag een kleinere cakevorm gebruik van 1 liter. Wil je dit recept zelf maken en heb je een grotere cakevorm dan kun je het recept gewoon verdubbelen.

Vergeet trouwens niet een kijkje te nemen tussen de andere sinterklaas recepten die op mijn blog zijn verschenen!

Pepernotencake

Pepernotencake

Pepernotencake is dé cake die je maakt tijdens de feestdagen. Pepernotencake: ✔makkelijk ✔lekker ✔kidsproof ✔sinterklaasproof maken dus!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 plakjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • ½ zakje vanillesuiker
  • ½ eetlepel koek & speculaaskruiden
  • 50 gram pepernoten
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 150 graden boven- en onderwarmte.
  • In een ruime beslagkom mix je de volgende ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterdsuiker, eieren, vanillesuiker, koek & speculaaskruiden en een flinke snuf zout.
  • Zodra je een egaal en goed gemixt beslag hebt, schep je de pepernoten erdoor zodat deze goed verdeeld zijn door het deeg.
  • Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en een beetje bloem. Giet het cakebeslag erin en verdeel over de vorm. Strooi hier 1 eetlepel amandelschaafsel over.
  • Zet het geheel in de oven voor ongeveer 30 tot 45 minuten. Goudbruin wil je 'm hebben en test even of de cake gaar is. Dit doe je door een satéprikker in de cake te steken en als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de pepernotencake vervolgens afkoelen voor je de cake gaat aansnijden. Fijne sinterklaas!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 180kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 3g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 6g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Pepernotencake

6 reacties op “Pepernotencake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept