Sinterklaas recepten

10 x Sinterklaas recepten

10 x Sinterklaas recepten. Sinterklaas is weer in het land! Dus ik heb een (letterlijk) lekker lijstje voor je gemaakt met 10 heerlijke Sinterklaas recepten zodat je er deze periode thuis iets gezelligs van kunt maken.

De feestdagen zijn voor ons gezin altijd het perfecte moment om samen de keuken in te duiken en lekker te bakken. Veel van deze recepten zijn dan ook enorm geschikt om samen met je kinderen, vrienden of familie te maken!

Sinterklaas bak recepten

Zelfgemaakte kruidnootjes en warme chocolademelk zijn natuurlijk klassiekers! Zelf kruidnootjes maken een heel leuk klusje om samen te doen met de kinderen. Maar wil je eens wat anders? Dan heb ik nog 8 andere, lekkere en écht makkelijke recepten voor je op een rij gezet. Wat dacht je van pepernoten fudge?

Een Sinterklaas cheesecake of gevulde speculaas boterkoek? En yes, voor de oplettende kijker – ik haal de woorden pepernoten en kruidnoten door elkaar in de recepten, maar ik bedoel met alles de kruidnoot. De ‘echte’ taai-taai achtige pepernoot heb ik nog niet gebruikt in mijn recepten. Misschien toch eens doen…

10 x Sinterklaas recepten op een rij

Gevulde speculaas recept

1. Gevulde speculaas

Toch wel echt één van mijn favoriete Sinterklaaslekkernijen. Die licht knapperige korst met kruidige smaak door de koek- en speculaaskruiden in combinatie met de zachte, volle smaak van amandelspijs. Mmm, echt heerlijk!
Bekijk het recept voor gevulde speculaas >>

speculaasbrokken

2. Speculaasbrokken

Als er iets is dat ik tijdens Sinterklaas sowieso gegeten moet hebben, zijn dat speculaasbrokken. Een klassieker onder de Sinterklaaslekkernijen en zeker onmisbaar voor mij! 
Bekijk het recept voor speculaasbrokken >>

Pepernoten tiramisu

3. Pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisu, een fan-tas-tisch lekker recept voor een pepernoten tiramisu of Sinterklaas-tiramisu. Een tiramisu dus met laagjes pepernoten gedoopt in chocolademelk afgewisseld met een slagroom/mascarpone mengsel met koekkruiden. Zo lekker!
Bekijk het recept voor pepernoten tiramisu >>

Kruidnoten

4. Kruidnoten

Ze mochten natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje: kruidnoten! Het recept voor de lekkerste zelfgemaakte kruidnootjes voor tijdens een traditionele Sinterklaas, of gewoon tussendoor!
Bekijk het recept voor kruidnoten >>

Chocolademelk recept

5. Chocolademelk maken

Chocolademelk maken. Sommige gerechten of drankjes hebben een nostalgische waarde. Een voorbeeld daarvan, althans voor mij, is ouderwetse chocolademelk. Met échte cacaopoeder, een klein beetje suiker en natuurlijk warme melk. Héérlijk!
Bekijk het recept voor chocolademelk >>

Pepernoten cheesecake in een glaasje (no bake)

6. Pepernoten cheesecake in een glaasje

Dit toetje is jaarlijks echt een favoriet bij jullie en ik geef jullie daarin zeker geen ongelijk… Pak lekker uit met deze pepernoten cheesecake! Extra handig; je kunt ze per portie maken en het ziet er ook nog eens super leuk uit!
Bekijk het recept voor pepernoten cheesecake in een glaasje >>

Gevulde speculaas boterkoek

7. Gevulde speculaas boterkoek

Boterkoek met speculaaskruiden en een vulling van amandelspijs. Het lekkerste van alle Sinterklaas lekkernijen in een koek gestopt! Gevaarlijk lekker..
Bekijk het recept voor gevulde speculaas boterkoek >>

Kruidmoppen

8. Kruidmoppen

Kruidmoppen. Ken jij deze kleine koekjes al? Het is een echt West-Friese lekkernij. Ze zijn net wat groter dan kruidnoten en hebben een heerlijke anijssmaak!
Bekijk het recept voor kruidmoppen >>

Kruidnoten cheesecake

9. Sinterklaas cheesecake

Zoek je iets lekkers én makkelijks voor sinterklaasavond? Dan is deze no bake Sinterklaas cheesecake dus absoluut een aanrader. Super lekker, feestelijk én binnen no time gemaakt!
Bekijk het recept voor Sinterklaas cheesecake >>

Kruidnoten fudge

10. Kruidnoten fudge

Fudge gemaakt van en met kruidnootjes. Echt super makkelijk om te maken en absurd lekker, hier blijf je de hele dag van snoepen!
Bekijk het recept voor kruidnoten fudge >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *