Ouderwetse chocolademelk

Ouderwetse chocolademelk

Ouderwetse chocolademelk. Sommige gerechten of drankjes hebben een nostalgische waarde. Een voorbeeld daarvan, althans voor mij, is ouderwetse chocolademelk. Zo heel af en toe tijdens de koude wintermaanden maakte mijn moeder vroeger wel eens chocolademelk voor mij. Niet met een of andere aanmaakpoeder maar gewoon met pure échte cacaopoeder, een klein beetje suiker en natuurlijk warme melk. Héérlijk!

Vandaag geef ik je het makkelijke recept voor deze heerlijke ouderwetse chocolademelk. Ideaal om tijdens sinterklaasavond eens lekker van te genieten maar natuurlijk kan ‘ie ook elk ander gewenst moment. Chocolade boost verzekerd.

Cacao als smaakmaker

Eigenlijk heb ik altijd wel een pak cacaopoeder in huis. Niet dat ik het wekelijks of zelfs maandelijks gebruik maar het is nou eenmaal behoorlijk handig om in huis te hebben. Bijvoorbeeld om lekkere brownies mee te maken. Vergeet niet dat cacaopoeder ook gebruikt kan worden als smaakmaker in hartige gerechten zoals je in het recept van Chili Con Carne kunt lezen.

Lekker ouderwets genieten

Ongezoete ‘rauwe’ cacaopoeder is dan ook handig om in je keukenkastjes te hebben. De meeste supermarkten hebben het in hun assortiment bij de koffie en thee afdeling. Vaak verkrijgbaar van de bekende merken.
Verder heb je melk en een beetje suiker nodig om deze heerlijke ouderwetse chocolademelk op tafel te zetten. Optioneel kun je er nog een snufje kardemompoeder of wat koek & speculaaskruiden aan toe voegen voor een extra lekker smaakje. Een waar feestje maak je ervan door ‘m af te toppen met slagroom en wat geschaafde chocolade.

Ouderwetse chocolademelk


Het recept voor ouderwetse chocolademelk

Wat heb je nodig voor ouderwetse Chocolademelk:

Voorbereiding: 5 minuten  | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 glas ouderwetse chocolademelk

  • 250 ml melk (groot glas)
  • 1 flinke eetlepel cacaopoeder
  • 2 tot 4 theelepels suiker
  • optioneel: kardemompoeder, koek & speculaaskruiden, slagroom, geschaafde chocolade

Hoe je ouderwetse Cxhocolademelk maakt:

  1. Verwarm de melk in een pannetje of magnetron tot deze heet is maar net niet kookt.
  2. In een ruim glas doe je 1 flinke eetlepel cacaopoeder en 2 tot 4 theelepels suiker (2 theelepeltjes als je niet zo’n zoetekauw bent en 4 theelepeltjes als je ‘m lekker zoet wilt). Voeg hierbij een klein beetje (koude) melk en roer er een klontjes vrij papje van. Nu kun je ook, mocht je dit lekker vinden, de kardemompoeder of koek & speculaaskruiden toevoegen voor een extra lekker smaakje.
  3. Voeg daarna de warme melk bij het papje en roer alles goed door.
  4. Top af met een beetje slagroom en wat geschaafde chocolade voor een klein feestje. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Ouderwetse chocolademelk

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

10 reacties op “Ouderwetse chocolademelk”

  1. Tjonge jonge… ziet dát er ff smakelijk uit. Prachtige foto heb je ervan gemaakt en wat een geweldige mok!
    Ik denk dat ik gelijk zo’n lekker ouderwetse chocolademelk ga maken. Waarom niet? Ik heb alle ingrediënten in huis, dus… Lekker ff smullen, yay! 😉

    1. Dank je wel! Mok is van de action van een tijdje geleden. Ik heb een zwak voor leuk servies & glaswerk dus die moest mee in ‘t mandje 😉 Lekker! Doe je goed, hoop dat je ervan genoten hebt 😀

  2. Eefje, wat een leuk nostalgisch recept en foto.
    Wij zijn op Hebban bezig een mega blog te maken met een grote leesclub, we bespreken daar een boek waarin een chocoladefabrikant een belangrijke rol speelt.
    We mogen jouw foto en recept zeker niet gebruiken? Het is niet commercieel.

    1. Hi Tea, bedankt voor het compliment 🙂 Nee foto’s en recepten mogen niet zonder toestemming worden gebruikt of gekopieerd. Maar mail mij even met wat precies je idee is misschien kunnen we samen tot een oplossing komen! Je kunt mij bereiken via [email protected] Groetjes, Eef

  3. De chocolademelk zoals mn oma die vroeger altijd maakte, nu na tijden weer gemaakt op een herfstige lentedag, smullen!

  4. Petra van den Berkt

    Ook mijn omaatje maakte op deze manier warme chocolademelk , zonder toevoeging van extra kruidjes, maar wel met die lekkere toef slagroom. Pure nostalgie, dank voor het delen van het recept, mmmmm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top