10 min.
4.32 van 58 stemmen

Chocolademelk maken

Chocolademelk maken. Sommige gerechten of drankjes hebben een nostalgische waarde. Een voorbeeld daarvan, althans voor mij, is ouderwetse chocolademelk. Zo heel af en toe tijdens de koude wintermaanden maakte mijn moeder vroeger wel eens echte, pure chocolademelk voor mij. Niet met een of andere aanmaakpoeder, maar gewoon met pure échte cacaopoeder, een klein beetje suiker en natuurlijk warme melk. Héérlijk!

Vandaag deel ik mijn recept met je voor een heerlijke ouderwetse chocolademelk. Om lekker mee op te warmen in de winter. Je hebt voor dit chocolademelk basisrecept slechts 3 ingrediënten nodig: melk, cacaopoeder en naar smaak een beetje suiker. Je kunt, als je plantaardige melk gebruikt, dit recept dus ook eenvoudig vegan of lactosevrij maken mocht je dat willen.

Zelfgemaakte chocolademelk met cacaopoeder

Mijn favoriete zelfgemaakte chocolademelk maak ik met écht cacaopoeder. Dat is ongezoete cacaopoeder en die heeft een heerlijke pure chocoladesmaak. Eigenlijk heb ik het standaard in huis. Het is ideaal om mee te bakken en mocht je een keer trek hebben in een heerlijke kop chocolademelk dan heb je waarschijnlijk alles wel in huis. Serveer naar wens met een lekkere dot slagroom en doe eens chique, wat extra cacaopoeder eroverheen. Proost!

Mocht je nog op zoek zijn naar lekkere Sinterklaas lekkernijen om erbij te maken bekijk dan eens alle Sinterklaas recepten >>

Chocolademelk maken

Chocolademelk recept

Chocolademelk

Ouderwetse chocolademelk zelf maken
4.32 van 58 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten

Ingrediënten

1 glas
  • 250 ml melk (evt. plantaardige melk)
  • 1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 2-4 theelepels suiker
optioneel: slagroom

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de melk in een steelpannetje tot deze warm is en net niet kookt.
  • In een ruim glas doe je 1 flinke eetlepel cacaopoeder en 2 - 4 theelepels suiker naar smaak.
  • Doe hierbij een klein beetje melk en roer er een glad papje van.
  • Voeg daarna de rest van de warme melk bij het papje en roer alles goed door. Serveer naar smaak met slagroom.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 8g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 5g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Chocolademelk recept

Chocolademelk Pinterest Collage

17 gedachten over “Chocolademelk maken”

    • Goed om te horen! Al blijft honing natuurlijk ook suiker, alleen natuurlijke suiker. Net wat je zelf het fijnste vindt om te gebruiken!

      Beantwoorden
  1. Hallo

    Ik heb ben sind tijden opzoek naar een paar echte recepten uit Nederland. Ik woon in het buitenland en kan niet ff om de hoek een product kopen.

    Ik weet hoe je een chocolademelk kookt, ik zou echter graag een recept hebben voor de echte Chocomel von Nutricia.
    Hetzelfde geld voor de “Zaanse mayonaise”.

    Schijnbaar zijn die wensen die zo geheim zij als het recept voor Coca-Cola ?!?

    Misschien weet iemand hoe ich “chocomel” kan koken.

    Beantwoorden
4.32 van 58 stemmen (57 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie