Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek, boterkoek maar dan nét even lekkerder. Althans, dat vind ik. Maar ik ben dan ook een enorme fan van speculaaskruiden en zeker rond deze tijd van het jaar!

Boterkoek met speculaaskruiden

Deze boterkoek is lekker smeuïg zoals een boterkoek hoort te zijn, met een beetje een bite en lekker kruidig door de speculaaskruiden. Echt een aanrader, zo lekker en…. zo op!

Ik ben gek op boterkoek en op speculaas, dus dit recept was een no-brainer. Ik heb zelfs eens een recept voor een gevulde boterkoek met speculaas gemaakt! Deze speculaas boterkoek is dus een beetje het zusje daarvan 😉 .

Boterkoek met speculaas kruiden

Hollandse baksels

Boterkoek en speculaas zijn natuurlijk écht typische Hollandse baksels waar velen mee zijn opgegroeid.

Deze speculaas boterkoek is een perfecte traktatie tijdens de feestdagen. Hij is niet alleen leuk om te maken maar ook heel leuk en lekker om weg te geven, of om samen van te genieten tijdens Pakjesavond! Je kunt de boterkoek goed bewaren in een afgesloten container, maar in dit huishouden is ‘ie te snel op 😉 . Duik jij ook graag de keuken in rond de feestdagen? Check dan eens deze heerlijke pagina vol lekkers voor Sinterklaas!

Speculaas boterkoek recept
Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek, boterkoek maar dan met speculaaskruiden. Zo ontzettend lekker en makkelijk om te maken, deze MOET je echt proberen!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 20 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram bloem
  • 275 gram roomboter
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 250 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 ei (middel)
  • snuf zout
  • 1 eidooier (+ scheutje melk)
  • 1-2 eetlepels amandelschaafsel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de bloem, roomboter, speculaaskruiden, basterdsuiker, ei en een snuf zout in een kom en mix dit met een keukenmachine of handmixer tot een dik beslag.
  • Vet een bakvorm in en stort hier het beslag in.
  • Kluts de eidooier met de melk en bestrijk hiermee het beslag. Verdeel het amandelschaafsel er overheen.
  • Schuif de boterkoek in de voorwarmde oven en bak hem in ca. 30 minuten gaar. Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 216kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 2g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Speculaas boterkoek

4 thoughts on “Speculaas boterkoek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept