fbpx
Gevulde speculaas boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek. Een boterkoek gekruid met koekkruiden en een vulling van amandelspijs. Als er iets lekker is, dan is het dit wel! Al een paar jaar staat hij op mijn wensenlijstje om te maken voor mijn blog. Het is zo’n makkelijk en ontzettend lekker recept. Het enige ‘gevaar’ is wel dat je dan een ontzettend lekkere boterkoek in huis hebt. Blijf daar maar eens vanaf 😉 

Boterkoek met speculaaskruiden en een vulling van amandelspijs. Meer is het niet deze ontzettend lekkere boterkoek, gekruid met speculaaskruiden en een heerlijke vulling van amandelspijs. Het lekkerste van alle Sinterklaas lekkernijen in een koek gestopt. 

Sinterklaas bak recepten

Op mijn blog vind je veel verschillende Sinterklaas recepten waarmee je uit de voeten kan voor de feestdagen. Zo maakte ik laatst een lijstje met mijn 10 favoriete Sinterklaas recepten. Daar kan deze eigenlijk niet in ontbreken 😉 . Het is typisch zo’n lekker, makkelijk recept om samen met de kinderen te maken. Lekker een beetje kliederen met het deeg, snoepen van de vulling en natuurlijk van het eindresultaat!

Sinterklaas bakken boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek

Het voordeel van deze gevulde speculaas boterkoek is ook dat je het prima van tevoren kunt maken. Hij blijft namelijk echt wel een aantal dagen lekker als je hem goed afgesloten bewaart. Het lastige is natuurlijk het ook echt bewaren en er vanaf blijven 😉 Het is een echte Sinterklaas traktatie. Serveer met een lekkere kop (warme) chocolademelk en geniet van een stukje gevulde speculaas boterkoek. Hele fijne feestdagen!

Boterkoek met speculaaskruiden en een vulling van amandelspijs

Gevulde speculaas boterkoek met amandelspijs

Makkelijk Sinterklaas recept een heerlijke gevulde speculaas boterkoek met amandelspijs
4.34 van 6 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram roomboter (ongezouten - op kamertemperatuur)
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren (middel)
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • snuf zout
  • 175 gram amandelspijs
  • 3-4 eetlepels amandelschaafsel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop de boter samen met de suiker in een paar minuten luchtig in een stand mixer.
  • Voeg een ei toe en mix dit erdoorheen.
  • Voeg dan de bloem, koekkruiden en een snufje zout naar smaak toe en meng dit erdoorheen.
  • Vet de springvorm in met een beetje boter en/of bedek de bodem met een velletje bakpapier.
  • Kluts ondertussen het andere eitje in een kommetje.
  • Verkruimel de amandelspijs in een andere kom en doe hierbij ongeveer de helft van het geklutste eitje. Meng dit door elkaar zodat de amandelspijs makkelijker te bewerken is.
  • Verdeel nu de helft van het deeg voor de boterkoek met speculaaskruiden over de bodem van de springvorm.
  • Verdeel hier de amandelspijs over en laat aan de buitenkant ongeveer een centimeter rondom vrij.
  • Hierover verdeel je de rest van het deeg. Druk goed aan zodat het een mooie gladde bovenkant heeft. Bestrijk met de rest van het geklutste eitje.
  • Verdeel hier het amandelschaafsel over. En zet de speculaas boterkoek in de oven voor ongeveer 30 tot 45 minuten.
  • Laat de boterkoek daarna afkoelen en snij hem in ongeveer 10 stukken. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

handig om te weten:

Ik gebruikte voor dit recept een springvorm met een diameter van 18 cm. Je kunt uiteraard ook een speciaal boterkoek bakvorm voor gebruiken.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 332kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 5g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Gevulde speculaas boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek pinterest collage

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

1 reactie op “Gevulde speculaas boterkoek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top