fbpx
Gevulde speculaas boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek. Een boterkoek gekruid met koekkruiden en een vulling van amandelspijs. Als er iets lekker is dan is dat dit wel! Al een paar jaar staat hij op mijn wensenlijstje om te maken voor mijn blog. Het is zo’n makkelijk en ontzettend lekker recept. Het enige “gevaar” tussen is wel dat je nu een ontzettend lekkere boterkoek in huis hebt. Blijf daar maar eens vanaf 😉 

Boterkoek met speculaaskruiden en een vulling van amandelspijs. Meer is het niet deze ontzettend lekkere boterkoek, gekruid met speculaaskruiden en een heerlijke vulling van amandelspijs. Het lekkerste van alle Sinterklaas lekkernijen in een koek gestopt. 

Sinterklaas bak recepten

Op mijn blog vind je veel verschillende Sinterklaas recepten er mee uit de voeten kan het voor de feestdagen. Zo maakte ik laatst een lijstje met mijn 10 favoriete Sinterklaas recepten. Daar kan deze eigenlijk niet in ontbreken 😉 . Het is echt typisch zo’n lekker, makkelijk recept om samen met de kinderen te maken. Lekker een beetje kliederen met het deeg, snoepen van de vulling en natuurlijk van het eindresultaat!

Sinterklaas bakken boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek

Het voordat alles van deze gevulde speculaas boter koek is ook dat je het prima van tevoren kunt maken. Hij blijft namelijk echt wel een aantal dagen lekker als je hem een goed afgesloten bewaard. Het lastige is natuurlijk dat bewaren en er vanaf blijven 😉 Het is een echte Sinterklaas traktatie. Serveren met een lekkere kop (warme) chocolademelk en geniet van een stukje gevulde speculaas boterkoek. Hele fijne feestdagen!

Boterkoek met speculaaskruiden en een vulling van amandelspijs

Gevulde speculaas boterkoek met amandelspijs

Makkelijk Sinterklaas recept een heerlijke gevulde speculaas boter koken met amandelspijs
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram roomboter (ongezouten - op kamertemperatuur)
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren (middel)
  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 175 gram amandelspijs
  • snuf zout
  • 3-4 eetlepels amandelschaafsel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175°.
  • Klop de boter samen met de suiker in een paar minuten luchtig in een stand mixer.
  • Voeg een ei toe en mix dit erdoorheen.
  • Voeg dan de bloem, koekkruiden en een snufje zout naar smaak toe en meng dit erdoorheen.
  • Vet de springvorm in met een beetje boter en/of bedek de bodem met velletje bakpapier.
  • Kluts ondertussen het andere eitje in een kommetje.
  • Verkruimel de amandelspijs in een andere kom en doe hierbij ongeveer de helft van het geklutste eitje. Meng dit door elkaar zodat de amandelspijs makkelijker te bewerken is.
  • Verdeel nu de helft van het deeg voor de boterkoek met speculaaskruiden over de bodem van de springvorm.
  • Verdeel hier over met amandelspijs en laat ongeveer een centimeter rondom vrij.
  • Hierover en verdeel je de rest van het deeg. Druk goed aan zodat het een mooie gladde bovenkant heeft. Bestrijk met de rest van het geklutste eitje.
  • Verdeel hier over het amandelschaafsel. En zet de speculaas boterkoek in de oven voor ongeveer 30 tot 45 minuten.
  • Laat de boterkoek daarna afkoelen en snij hem in ongeveer 10 stukken. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

handig om te weten:

Ik gebruikte voor dit recept een springvorm met een diameter van 18 cm. Je kunt uiteraard ook een speciaal bad er hopelijk gebruiken voor dit recept of een springvorm die iets groter is. Dan wordt het boterkoek uiteraard ietsjes lager. 

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 332kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 5g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Gevulde speculaas boterkoek

Gevulde speculaas boterkoek pinterest collage

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

1 reactie op “Gevulde speculaas boterkoek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top