Kruidnoten cheesecake. Nog maar een weekje en het is alweer sinterklaasavond. Daarom dus hoog tijd voor een lekker baksel om te maken tijdens sinterklaasavond, of ervoor of erna (met al die overgebleven kruidnoten) kan natuurlijk ook. Want deze geweldige (no bake) kruidnoten cheesecake wil je maken hoor!
Bak jij graag iets lekkers voor sinterklaasavond? Dan is deze sinterklaas cheesecake no bake dus absoluut een aanrader. En je leest het goed, no bake, dus je hoeft deze cheesecake niet te bakken. Waardoor het met recht een héle makkelijke cheesecake te noemen is. En dan is het ook nog eens heel leuk om te maken! Net als deze pepernoten cheesecake in een glaasje trouwens.
No bake cheesecake met kruidnoten
Je kunt deze kruidnoten cheesecake ook heel goed samen met kinderen maken. Hoe leuk, samen aan de slag voor sinterklaas? Lekker de kruidnoten door het beslag roeren of de bodem aanduwen. Dat is toch helemaal gezellig. Af en toe wat snoepen tussendoor. Eigenlijk kunnen de kinderen met alle stappen helpen. Je maakt de bodem, de vulling, doet dit samen in de springvorm en vervolgens hoeft de kruidnoten cheesecake alleen nog een paar uurtjes op te stijven in de koelkast.
Kruidnoten cheesecake
Deze no bake cheesecake met kruidnoten heeft zowel kruidnoten in de bodem als in de vulling. Die kruidnoten in de bodem, plus de koekkruiden, maken het tot zo’n heerlijk geheel! Echt een onwijs smaakvolle bodem die perfect past bij de zijdezachte vulling. En in de vulling kom je dan als verrassing weer af en toe nog een kruidnoot of zelfs een chocolade kruidnoot tegen. Och jongens, dit is zo lekker!
Sinterklaas cheesecake no bake
Als je deze cheesecake wil maken voor sinterklaasavond, kun je het heel goed voorbereiden. Bijvoorbeeld in de ochtend of de dag van tevoren. De decoratie zou ik wel pas op de dag zelf erop leggen omdat het in de koelkast wat zacht kan worden. Maar dat is zo gedaan! Op zoek naar meer lekkers voor sinterklaasavond? Neem dan eens een kijkje bij mijn sinterklaas recepten.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 100 gram kruidnoten
- 2 theelepels koekkruiden
- 50 gram roomboter (ongezouten)
- 7 blaadjes gelatine
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 400 gram roomkaas (naturel (bijvoorbeeld Philadelphia))
- 100 gram witte basterdsuiker
- 50 ml melk
- 50 gram kruidnoten
- 50 gram chocolade kruidnoten
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in met een beetje olie of boter. Gebruik voor de zijkanten eventueel acetaatfolie. Dan krijg je, je kruidnoten cheesecake namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
- Verkruimel de kruidnoten voor de bodem samen met de koekkruiden. Smelt de roomboter en schep dit direct door de verkruimelde kruidnoten.
- Verdeel de kruimels kruidnoten met boter over de bodem en druk goed aan.
- Wel de blaadjes gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
- Klop de roomkaas luchtig met de basterdsuiker.
- Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Knijp de gelatine uit, meng deze door de melk en klop dit even mee met de roomkaas.
- Schep hier vervolgens de stijfgeklopte slagroom door, samen met de kruidnoten (met en zonder chocolade).
- Laat dit nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Decoreer de cheesecake met gewone kruidnoten, kruidnoten met chocolade, strooigoed en chocolademunten.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sita says:
Wat een geweldig recept en het was een succes! Heerlijk!