Witte chocolade botercreme

Witte chocolade botercrème

Witte chocolade botercrème. Mijn absolute favoriet! Heerlijk romig én luchtig met de smaak van witte chocolade. Naast het recept voor deze fantastische witte chocolade botercrème, geef ik je ook nog handige tips voor het bewaren en meer.

Deze botercrème met witte chocolade is mijn go to botercrème als ik een makkelijke en lekkere vulling wil maken voor een taartje, zoals bij deze chocoladetaart. Maar hij is ook heel geschikt om mooie toeven mee te spuiten of een taart mee te decoreren. Een veelzijdige botercrème dus!

Makkelijke witte chocolade botercrème

Deze botercrème met witte chocolade is eigenlijk heel erg simpel om te maken. Je hebt vooral even wat geduld nodig tijdens het opkloppen. Want daar ligt het geheim, lang genoeg kloppen zodat de crème echt goed luchtig wordt en het niet meer naar boter smaakt. Dat duurt ca. 10 minuten op de hoogste stand met een stamixer. Maar je kunt altijd even testen of je al ver genoeg bent door na 10 minuten te proeven hoe de witte chocolade botercrème smaakt.

Nog een extra tip, zorg dat de witte chocolade echt op kamertemperatuur is om schiften te voorkomen. Schiften gebeurt namelijk als de temperatuur te veel verschilt wanneer je het mengt. 

botercreme met witte chocolade

Botercrème bewaren

Ik maak van dit recept graag wat extra, omdat je botercrème prima kunt bewaren. Het blijft zeker een week goed in de koelkast en tot wel 3 maanden in de vriezer. Zorg er wel altijd voor dat je de botercrème goed afsluit, want dan kan er geen vocht bij komen. Zelf vind ik het handig om het in porties te bewaren, dan heb ik altijd wat botercrème paraat liggen. Als het uit de vriezer komt, ontdooi je het het liefst een nachtje in de koelkast en vervolgens laat je het op kamertemperatuur komen. Even opkloppen en klaar voor gebruik.

Op zoek naar een vegan variant van deze botercrème? Voor deze citroen plaatcake met botercrème maakte ik een vegan versie met plantaardige boter en witte chocolade. 

Zelf witte chocolade botercreme maken

Witte chocolade botercreme

Witte chocolade botercrème

Recept voor de makkelijkste én lekkerste witte chocolade botercrème. Maar 4 ingrediënten nodig en gegarandeerd succes!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 portie*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram witte chocolade
  • 250 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de boter, poedersuiker en vanille-extract met een hand- of stamixer (met garde opzetstuk) tot een luchtige witte botercrème. Dit duurt ca. 10 minuten.
  • Klop hier de afgekoelde en gesmolten witte chocolade doorheen.
  • Gebruik de botercrème gelijk of bewaar in de koelkast of vriezer tot een later moment.

handig om te weten:

*Voldoende om een stapeltaart voor 8 personen mee te vullen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 2896kcal | Koolhydraten: 164g | Eiwitten: 11g | Vetten: 251g | Verzadigd vet: 158g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Witte chocolade botercreme

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept