Aardbeiencake Valentijn recepten

Aardbeiencake

Aardbeiencake. Werkelijk waar een verrukkelijke cake met heerlijke slagroom en verse aardbeien. Hij heeft absoluut een wauw-factor maar is daarentegen helemaal niet moeilijk om te maken! Echt een aanrader deze geweldige strawberry shortcake.

Heerlijke aardbeiencake

Zodra de zomer nadert en de verse aardbeien van Hollandse bodem weer in het seizoen komen, doe ik altijd even een vreugdedansje. Ik ben dol op aardbeien. Heerlijk zoet en vol van smaak. Al onwijs lekker zo uit een kommetje, maar ze nodigen ook absoluut uit om wat lekkers mee te bakken! En dat hebben we zéker gedaan met deze aardbeiencake.

    Stukje aardbeiencake

    Zo maak je cake met aardbeien

    Deze aardbeiencake ziet er fantastisch uit. Dat komt vooral doordat het is opgebouwd uit twee lagen en natuurlijk de room en aardbeien. Je zult merken dat het zeker niet moeilijk is om te maken. We hebben het makkelijk gehouden voor je, je hebt er maar één springvorm voor nodig en snijd de cake vervolgens in twee plakken.

    Aardbeien en bloemen

    Daartussen smeer je room en een royale laag aardbeien. Zo’n laag komt ook nog bovenop de cake met aardbeien en dan ben je (bijna) klaar! Bijna, want om het extra zomers en feestelijk te maken, koos ik ervoor om het te versieren met mooie bloemen.

    Op de deze aardbeiencake zie je kamille en gipskruid. Mocht je het niet fijn vinden om gewone bloemen te gebruiken, kun je uiteraard ook voor eetbare bloemen gaan, ze weglaten of de steeltjes inpakken met speciaal bloemenfolie.

    Strawberry shortcake

    Aan de bak met aardbei

    Op de blog vind je trouwens nog veel meer recepten met de zomerkoninkjes, bekijk mijn andere recepten met aardbei maar eens. Vergeet deze overheerlijke aardbeientaart ook niet trouwens ook echt een aanrader!

    Cake met aardbeien

    Variatie op de strawberry shortcake

    Van origine heeft een strawberry shortcake trouwens vaak een kruimelige, scones achtige structuur. De cake is fris en bevat citroen en de vulling is rijk met slagroom en verse aardbeien. Dit recept is een variatie daarop!

    Deze cake is daarom iets steviger dan een ‘normale’ cake en zachter dan scones. Het beste van twee werelden en absoluut verrukkelijk in combinatie met de frisheid van de citroen, de slagroom met mascarpone erdoor en natuurlijk die zoete aardbeien.

    Aardbeiencake recept

    Feestelijke cake

    Het resultaat mag er zijn. Een geweldige cake met aardbeien die niet misstaat op Moederdag of Valentijnsdag, maar eigenlijk ieder moment van het jaar (zeker als de aardbeien in het seizoen zijn) fantastisch is.

    Je snijdt er met gemak 12 stukken uit, en misschien zelfs wel wat meer. Je kunt hem prima in kleinere stukjes snijden omdat de cake uit meerdere lagen bestaat en best hoog is. Genoeg gekletst, tijd om aan de bak te gaan!

    Aardbeiencake Valentijn recepten

    Aardbeiencake

    Verrukkelijke aardbeiencake met heerlijke slagroom en verse aardbeien. Absoluut een wauw-factor maar helemaal niet moeilijk om te maken!
    5 van 2 stemmen
    Voorbereiding: 45 minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten
    Koelen: 2 uur
    Totale tijd: 3 uur 35 minuten
    Hoeveelheid: 12 stukjes

    Wat heb je nodig (ingrediënten):

    • 200 gram roomboter (kamertemperatuur)
    • 250 gram suiker
    • 3 eieren (maat m)
    • 375 ml volle melk
    • 1 citroen (uitgeperst)
    • 200 gram cakemeel
    • 200 gram bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 1 zakje baking soda
    • snuf zout
    • 500 ml slagroom
    • 2 zakjes klopfix
    • 150 gram poedersuiker
    • 250 gram mascarpone
    • 400 gram aardbeien (vers, in partjes)
    • bloemen ter decoratie (optioneel)

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Mix de roomboter en suiker luchtig in ca. 5 minuten. Voeg dan de eieren, melk en het citroensap toe en mix nog 2 minuten.
    • Meng dan de bloem, cakemeel, baking soda, bakpoeder en zout in een kom.
    • Voeg de droge ingrediënten toe aan het beslag en mix het geheel nog voor ca. 5 minuten.
    • Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Giet het beslag in de vorm.
    • Bak de cake in ca. 50 minuten gaar. Laat de cake dan afkoelen (dat duurt ca. 2 uur) en snij dan de cake horizontaal in twee plakken.
    • Voor de room klop je de slagroom stijf samen met de klopfix en poedersuiker. Klop de mascarpone los in een andere kom en meng dan met elkaar met een spatel.
    • Smeer een royale laag van de room over 1 plak cake en garneer met een royale laag aardbeien. Leg de 2e plak cake hier bovenop en smeer ook hier een laag room op, garneer met aardbeien en bloemen naar wens. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 773kcal | Koolhydraten: 92g | Eiwitten: 9g | Vetten: 41g | Verzadigd vet: 25g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
    Aardbeiencake

    4 thoughts on “Aardbeiencake

    • Ziet er lekker uit, maar sorry Eef. Om nou 2 taarten op elkaar te zetten, nee dat zie ik niet zitten. Als je toch 2 mooie taarten hebt, laat ze dan ook beide zien. Het is ook makkelijker om te delen en te eten.
      Jolanda uit Denemarken

      • Ieder zijn mening natuurlijk, ik vind dat je best eens mag uitpakken en zo’n prachtige taart kunt maken. Helemaal als je iemand ermee wilt verrassen is dit natuurlijk een prachtig spektakelstuk 🙂

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept