Aardbeien taart

Aardbeientaart

Aardbeientaart. Een heerlijke taart om je lief, vrienden, familie en zeker ook jezelf mee te verwennen. Een knapperige bodem van bladerdeeg, een romige vulling van Zwitserse room en daarop die heerlijke aardbeien. Genieten!

Makkelijke taart met aardbeien

Of je nu iets lekkers zoekt als afsluiter van een (zomers) diner, iets wil bakken voor Valentijnsdag, Moederdag of gewoon omdat je er zin in hebt – voor deze aardbeientaart heb je geen excuus nodig. Want hij smaakt altijd goed! Het is zeker geen ingewikkelde taart om te maken, maar succes is gegarandeerd. Dat klinkt goed toch?!

Aardbeien

Aardbeienslof maar dan anders

Deze aardbeientaart is geïnspireerd op de klassieke aardbeienslof die je vast wel kent. Deze taart met aardbeien is alleen net even anders en iets makkelijker door de bodem van bladerdeeg. Die bak je blind voor en daarvoor gebruik je bakbonen .

Dat blind bakken is wel echt nodig om ervoor te zorgen dat de taart zijn vorm behoudt, maar mocht je geen keramische bonen hebben dan kun je ook een andere blindbakvulling gebruiken zoals gedroogde bonen of rijst, dat voldoet ook prima!

Stukje aardbeientaart

Heerlijk aardbeientaart recept

De vulling van deze lekkere taart is een Zwitsere room. Oftewel banketbakkersroom waar je slagroom doorheen spatelt waardoor deze heerlijk luchtig wordt. Wederom niet moeilijk om te maken als je goed te stappen uit het recept volgt. Ik vind het een hele geslaagde vulling geworden die heerlijk combineert met de aardbeien en knapperige bodem.

Aardbeientaart maken

Aardbeientaart maken

Bij aardbeientaart mogen de aardbeien natuurlijk niet ontbreken en die komen op de top! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de aardbeien schoonmaken en vervolgens halveren of in kwartjes snijden. Verdeel ze over de taart, garneer optioneel nog met wat verse munt en klaar is de aardbeientaart.

Sowieso ben ik dol op aardbeien! Jij ook? Neem dan zeker eens een kijkje tussen mijn recepten met aardbei.

Aardbeientaart
Aardbeien taart

Aardbeientaart

Verrukkelijke aardbeientaart met knapperige bodem, romige vulling en heerlijke aardbeien bovenop. Makkelijk om te maken en heel erg lekker!
3.80 van 5 stemmen
Voorbereiding: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg
  • 400 ml melk
  • 250 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 3 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 50 gram maizena
  • 300 gram slagroom
  • 250 gram aardbeien
  • munt (vers – optioneel)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel het bladerdeeg over de quichevorm of ronde taart vorm.
  • Doe een bakpapiertje over het bladerdeeg en verdeel de blindbakvulling erover. Bak de bodem 15-20 minuten blind voor totdat de bodem knapperig en droog is.
  • Dan maken we de vulling, dat is Zwitserse room ook wel banketbakkersroom met slagroom.
  • Doe de melk, 150 gram suiker en het merg van 1 vanillepeul in een pannetje en breng aan de kook.
  • Ondertussen kluts je in een andere kom de eidooiers, 100 gram suiker en maizena door elkaar.
  • Doe een beetje van het kokende melkmengsel hierbij en blijf goed roeren zodat je 'familie maakt' (zoals dat heet) en het ei niet stolt door de warmte, maar mengt.
  • Schenk voorzichtig, beetje bij beetje, bij de resterende melk in het pannetje en laat 1-2 minuten heel zachtjes inkoken tot het indikt terwijl je goed blijft roeren.
  • Giet vervolges in een kom, dek af met wat vershoudfolie op de room en laat goed afkoelen in de koelkast.
  • Klop dan 300 gram slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door de afgekoelde room.
  • Verdeel dit over de bodem van de taart.
  • Maak de aardbeien (kroontje eraf, halveren of in partjes snijden) en verdeel over de taart. Decoreer naar wens met wat takjes munt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 623kcal | Koolhydraten: 93g | Eiwitten: 6g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 14g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Aardbeien taart

14 thoughts on “Aardbeientaart

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Wil, ik zou zeggen dat het als je hem een dag van te voren maakt hij nog wel lekker moet zijn qua structuur. Ik gok zo’n 2 dagen, in de koelkast. Geniet er van!

  • Hoi! Bij de ingrediënten lees ik dat het in totaal gaat over 350 gram suiker. Eén keer wordt 250 gram benoemd en één keer 100 gram. In de beschrijving van het recept lees ik echter in totaal 250 gram. Ik neem aan dat het in totaal gaat over 250 gram?
    Groetjes!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Wianne, dat klopt inderdaad! In de ingrediënten staat daarom ook 1x 250 gram en 1 x 100 gram suiker. Lees je snel overheen 😉 .

  • Als ik een aarbeien taart maak doe ik geraspte donkere cacao (65% cacao) op de nog warme bodem. Goed uitstrijken en af laten koelen. Dan houd de bodem zich minstens 2 dagen goed. Chocolade smaakt goed bij de aardbeien.
    Jolanda (DK)

  • 4 sterren
    Ik heb de bodem 2x gemaakt, maar ik vind hem niet lekker. De witte bonen die ik als bakbonen gebruik zorgen ervoor dat de bodem te dun, wit en/of niet goed gaar wordt, terwijl de opstaande randen al bruin en krokant zijn. Wat doe ik verkeerd?
    NB: de banketbakkersroom is overigens perfect gelukt en verrukkelijk

    • Als de witte bonen ervoor zorgen dan zou ik die zeker niet meer gebruiken. Het beste voor voorbakken is uiteindelijk toch keramische bonen omdat die ook de warmte geleiden.

  • Hoi, wat een leuk recept ik zou het graag willen maken, begrijp alleen niet wat de blindbakvulling is en uit de reacties hierboven lees ik iets over bonen? Dus bladerdeeg daar bakpapier overheen en dan blindbakvulling? Hoop dat iemand mij kan helpen 🙂 alvast heel veel dank!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Sheila, blindbakvulling gebruik je om (in dit geval) het bladerdeeg voor te bakken voor je de vulling erin doet. Om te voorkomen dat het bladerdeeg rijst of bol gaat staan in de oven doe je die vulling erin voor een gelijkmatige garing en om gewicht te geven op de bodem.

      Blindbakvulling zijn keramische bonen/parels maar je kunt ook gedroogde bonen of rijst gebruiken! Je gebruikt het inderdaad zoals je zelf omschrijft. Als je nog vragen hebt mag je die altijd stellen.

  • 2 sterren
    Met de hoeveelheid suiker uit het recept wordt het echt een mierzoete taart. Vond mijn bezoek ook 😊 Er kan dus wmb 1/3 vd suiker af, dan is het geheel wat meer in balans. En als je de room te veel laat afkoelen, dan kan je hem niet meer mooi/luchtig mengen met de slagroom, maar dan krijg je brokken. Was een heel werk om dat weer smeuig te krijgen. Ook is de onderkant vd bodem, niet gebakken maar zacht (wat in eerdere reacties ook naar voren kwam), ondanks dat ik keramische bonen heb gebruikt. Ik zou het recept dus niet echt aanraden 🤨

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept