Kipsaté, sate ajam van de BBQ

10 x BBQ spiesen (recepten)

10 x BBQ spiesen (recepten). Als je aan BBQ-en denkt, dan denk je waarschijnlijk ook aan BBQ spiesjes. Lekker met vlees, vis of vega(n). Want met BBQ spiesen kun je alle kanten op!

Wij BBQ-en regelmatig in de zomer (ja, ik ben nog niet zo’n bikkel dat ik in weer en wind ook aan het barbecueën ben 😉 ). Maar zodra het mooi weer is, halen we lekkere groenten, salade, vlees en vis in huis om te BBQ-en. Soms lekker simpel met z’n tweetjes en soms uitgebreid met vrienden en familie. Mocht je tips nodig hebben voor het organiseren, lees dan meer in dit artikel met tips: BBQ organiseren.

Zelf BBQ spiesen maken

Is niet alleen lekker, maar ook heel leuk om te doen. Lekkere groenten, gemarineerd vlees of vis aan een stokje rijgen. Het ziet er ook nog eens leuk uit op je bord! Toen ik een lijstje wilde maken van alle spiesjes op mijn blog kwam ik erachter dat ik helemaal geen vegetarische BBQ recepten voor spiesjes op mijn blog had staan. Ondanks dat ik toch echt vaak voor groenten op de BBQ ga. Mijn favorieten zijn gemarineerde champignons spiesjes, courgette van de BBQ of wat dacht je van hele maiskolven van de BBQ. Ik ga snel mijn recept voor de gemarineerde champignons spiesjes met je delen, maar gelukkig mocht ik drie heerlijke recepten van collega foodies Linda, Bettina en Suzanne delen zodat dit lijstje echt compleet is met vlees, vis en natuurlijk vega(n)!

10 x heerlijke recepten voor bbq spiesen op een rij 

Kip Hawaï spiesjes BBQ

1. Kip Hawaï spiesjes BBQ

Laten we beginnen met een klassieker, kip hawaï spiesjes. Altijd goed, altijd lekker en van die kleurtjes word je toch direct vrolijk?
Bekijk het recept voor kip Hawaï spiesjes BBQ >>

Biefstuk-spiesjes BBQ met tuinkruiden

2. Biefstuk-spiesjes BBQ met tuinkruiden

Sinds jaar en dag een persoonlijke favoriet en zo makkelijk om te maken! Deze heerlijke biefstuk-spiesjes zet je in een handomdraai op tafel.
Bekijk het recept voor biefstuk-spiesjes>>

Courgette spiesen van de barbecue

3. Courgette spiesen van de barbecue

Toen ik deze zag heb ik Linda van Lekker eten met Linda direct een berichtje gestuurd of ik ze in mijn lijstje mocht gebruiken. Ik ben dol op courgette van de BBQ en deze spiesjes met courgette en paprika plus een heerlijke marinade lijken me heerlijk. Wist je dat Linda ook een BBQ e-book heeft welke je kunt downloaden met allemaal BBQ recepten, tip!
Bekijk het recept voor courgette spiesen van de barbecue >>

Kipsaté

4. Kipsaté

Kipsaté. Serveer het bij de nasi goreng of de bami goreng of tijdens een avondje BBQ-en met een lekkere dot zelfgemaakte satésaus, zo lekker!
Bekijk het recept voor kipsaté >>

garnalen spiesjes van de BBQ

5. Garnalen spiesjes van de BBQ

Ik ben dol op garnalen of gamba’s van de BBQ en deze spiesjes maak ik dan ook regelmatig. Zo lekker en zo makkelijk om te maken!
Bekijk het recept voor garnalen spiesjes van de BBQ >>

Groentespiesen

6. Groentespiesen

Groentespiesen mogen natuurlijk niet ontbreken in deze lijst en bij de leuke blog van Puur Suzanne kwam ik deze heerlijke en kleurrijke groentespiesjes tegen, aanrader!
Bekijk het recept voor groentespiesen >>

Spekfakkels - BBQ recept

7. Spekfakkels – BBQ recept

Vaak zijn speklapjes populair voor op de BBQ, maar wil je er net even meer van maken? Maak dan deze heerlijk gekruide spekfakkels! Makkelijk om te maken en… zo op 😉 .
Bekijk het recept voor spekfakkels >>

Yakitori - Japanse kipspiesjes

8. Yakitori – Japanse kipspiesjes

Yakitori, zo lekker vind ik dat, maar wist je dat het ook nog eens ontzettend makkelijk is om zelf te maken? Echt een aanrader voor op de BBQ en weer eens wat anders!
Bekijk het recept voor Yakitori – Japanse kipspiesjes >>

teriyaki tofu spiesjes

9. Teriyaki tofu spiesjes

Bij Bettina van Bettyskitchen.nl kwam ik deze lekkere vega teriyaki tofu spiesjes tegen. Als groot fan van de versie met kip ga ik deze ook snel eens proberen. Ze lijken me heerlijk!
Bekijk het recept voor teriyaki tofu spiesjes >>

Griekse kipspiesjes BBQ

10. Griekse kipspiesjes BBQ

We sluiten deze lijst af met Grieks kipspiesjes van de BBQ. De heerlijke Griekse marinade maakt deze spiesjes zo lekker! Serveer ze als onderdeel van een BBQ of als maaltijd op zich met pitabrood, tzatziki en een Griekse salade.
Bekijk het recept voor Griekse kipspiesjes BBQ >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *