Garnalen van de BBQ

Garnalen spiesjes van de BBQ

Garnalen spiesjes van de BBQ, hiermee heb je zeker een succesnummer tijdens een avondje BBQ-en. Marineren doen we de ochtend (of avond) van te voren en op de dag zelf hoef je ze alleen nog even om en om te grillen op de BBQ en smikkelen maar!

Garnalen en knoflook, een perfecte combinatie. Doe daar nog een frisse tegenhanger zoals citroen bij, wat verse peterselie, olijfolie en naar smaak peper en zout. Een steengoede combi die bij iedereen in de smaak valt. Ook de kleine mensjes kunnen lekker mee smullen. Mocht je er nog een beetje pit willen, voeg dan een halve theelepel chilivlokken toe aan de marinade.

De marinade maken

Zo makkelijk kun je zelf al een heerlijke marinade maken. Het geheim zit hem in het combineren van smaken die bij elkaar passen of elkaar versterken (of juist tegenhangen). Klinkt ingewikkeld misschien maar dat is het helemaal niet. Soms is het juist leuk om een beetje te experimenteren hiermee. Ik geef je vandaag het basisrecept (een heel lekkere, uiteraard 😉 ) maar probeer ook zelf eens te variëren. Heb je bijvoorbeeld een beetje limoen in huis? Gebruik dat. Koriander in plaats van peterselie geeft een hele andere smaaksensatie. Ik ben benieuwd wat jouw variatie is! Laat je het me weten in de reacties? Zo kunnen jullie elkaar maar ook mij inspireren, alleen maar leuk 😀 .

Garnalen BBQ

Garnalen of gamba’s

Heel eerlijk, de garnalen die ik heb gebruikt en die je dus ook op de foto ziet waren een beetje aan de kleine kant. Voor het mooie dan. Ik bedoel de spiesjes waren werkelijk waar heerlijk maar omdat de garnaaltjes wat klein zijn moet je er goed bij blijven en ze zeker niet in het midden van de hete BBQ grillen. Ze gaan snel te hard en daarom is het makkelijker om voor iets grotere te gaan. Dat maakt voor het recept verder helemaal niets uit maar gewoon even een tip. Je kunt trouwens voor zowel (grote) garnalen als gamba’s gaan. Met of zonder schil, dat maakt niet uit alleen heb je natuurlijk met schil nog een klein klusje voor jezelf en je tafelgenoten na het grillen 😉

Garnalen spiesjes maken

Garnalen spiesjes van de BBQ maken

Spiesjes maken is een ‘makkie’. We maken de spiesjes namelijk alvast voordat we de garnalen gaan marineren. Bijkomend voordeel: je krijgt minder vieze handjes 😉 . Én dan liggen je spiesjes al helemaal klaar in de koelkast en hoef je ze alleen op tafel te zetten vlak voor je gaat BBQ-en. Nog even een kleine tip voor wanneer je houten satéstokjes gebruikt. Week de satéstokjes altijd even van te voren in water. Doe dit door de satéstokjes in een glas te zetten of in een bakje met wat water en ze minimaal een uurtje (liefst langer) te laten weken. Dan verbranden de houten stokjes namelijk niet snel op de BBQ.

Gamba's van de BBQ

Garnalen van de BBQ

Garnalen spiesjes van de BBQ

Garnalen spiesjes van de BBQ met een heerlijke marinade van knoflook, verse citroen, verse peterselie, olijfolie en peper en zout.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineren: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 15 stokjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram garnalen (vers of ontdooid (groot))
  • 100 ml olijfolie
  • 10 gram verse krulpeterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten (behalve de garnalen/gamba's) in een keukenmachine en mix hier de marinade van.
  • Rijg de garnalen of gamba's op satéprikkers per 3 of 4 (afhankelijk van hoe groot je stokjes en hoe groot de garnalen/ gamba's zijn).
  • Doe deze in een diepe schaal of ruime bak en verdeel hierover de marinade.
  • Dek af en zet de garnalen spiesjes voor minimaal 4 uur (of iets langer) in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken.
  • Grill de spiesjes om en om gaar op de BBQ en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 93kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 7g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Garnalen van de BBQ

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept