Bami goreng

Bami goreng, gebakken mie. Origineel een Chinees recept, maar ook bekend uit de Indonesische en Surinaamse keuken. Super makkelijk om te maken, snel klaar en fantastisch lekker. Daarvoor heb je helemaal geen pakje of zakje nodig en ik vertel je hoe je de lekkerste bami goreng zelf maakt.

De meeste mensen gebruiken een pakje of zakje om bami goreng te maken. Nu ben ik niet anti pakjes of zakjes, maar zelf maken is nou eenmaal veel leuker. Je weet precies wat je eet én je kunt het gerecht volledig naar eigen smaak aanpassen.

Het geheim van mijn bami goreng

Het ‘geheim’ van mijn bami goreng is trassi. Trassi is gefermenteerde garnalenpasta. Nee, nu niet gelijk wegklikken want trassi kunt je gewoon vinden bij de supermarkt om de hoek. Trassi is een smaakmaker welke vaak gebruikt wordt in de Indonesische keuken. Trassi kan wat sterk ruiken, maar geloof mij hij maakt deze bami goreng van lekker, naar heel lekker!

Snelle bami goreng

De basis van mijn bami goreng is grotendeels vegetarisch. Met uitzondering van de trassi natuurlijk. Ik serveer graag een gebakken eitje en kroepoek bij de bami. Soms serveer ik er kipsaté met zelfgemaakte satésaus bij. Gebakken uitjes, wat verkruimelde nootjes of zuur zoals Atjar smaken er ook goed bij. Mocht je wel vlees door je bami goreng willen dan kun je ervoor kiezen om wat spekjes of blokjes ham mee te bakken. Ook erg lekker. Ik gebruik voor een extra snelle bami goreng een groentepakket. Dat scheelt je een hoop snijwerk en je hebt direct een lekkere berg groenten door je bami.

Bami goreng

Het recept voor de lekkerste, snelle bami goreng met veel groenten. Lekker met een gebakken eitje, kroepoek en meer!
4.37 van 165 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram bami groenten (voorgesneden groentepakket)
  • 250 gram mie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels trassi
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel gember (verse, geraspt)
  • 1 theelepel ketoembar
  • olie, peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de mie beetgaar in een pan met een snuf zout en giet daarna af.
  • Snij de ui en knoflook fijn. Snij de rode peper in dunne ringen (verwijder eventueel de zaadjes).
  • Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan.
  • Voeg dan de gember en de trassi toe en bak even kort mee.
  • Voeg dan het bami groentepakket toe en wok dit tot de groenten gaar zijn. Houd de taugé uit het pakket apart en voeg dit pas op het laatst toe.
  • Kruid ondertussen de groenten met de komijn, ketoembar, ketjap manis, sojasaus en naar smaak nog een beetje peper, zout en extra ketjap manis.
  • Voeg de mie toe aan de groenten. Wok even mee kort en eet smakelijk!

handig om te weten:

Lekker met: gebakken ei, gebakken uitjes, atjar, kipsaté, satésaus, nootjes en/of kroepoek.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 295kcal | Koolhydraten: 57g | Eiwitten: 4g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

29 thoughts on “Bami goreng

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept