Kipsaté, sate ajam van de BBQ

Kipsaté (saté ajam)

Kipsaté of zoals ze dit gerecht in Indonesië noemen: saté ajam. En laat dat nou precies zijn waar ik de lekkerste saté ooit heb gegeten! Geïnspireerd door saté uit Indonesië heb ik dit heerlijke recept uitgewerkt voor je. Belachelijk lekker gemarineerde kipsaté die je makkelijk thuis kunt maken en lekker kunt grillen op de BBQ of op de grillplaat.

Waar wij in Nederland vaak grote(re) stukken kip aan een stokje rijgen is het in Indonesië gebruikelijk om juist kleine stukjes kip te doen. Dat snap ik wel: zo kan je marinade namelijk in elk stukje kip goed intrekken en dat proef je! Daarnaast gebruik ik graag kipdijfilet voor mijn kipsaté. Kippendij is namelijk wat vetter vlees dan kipfilet. Omdat je kipsaté vaak op hogere temperatuur bereid zoals op de BBQ of de grill zorgt dat vetje ervoor dat je super malse en smaakvolle kipsaté krijgt.

Kipsaté van de BBQ

Echt veel tijd ben je niet kwijt met het maken van deze verrukkelijke kipsaté. Waar je wel even de tijd voor moet nemen is marineren. Voor het beste resultaat marineer je namelijk de kip minimaal 1 dag van te voren. Dan kunnen de smaken goed intrekken en krijg je simpelweg het beste resultaat. Serveer er lekkere zelfgemaakte satésaus bij. Kipsaté zelf kan onderdeel zijn van een avondje BBQ-en, maar is ook verrukkelijk bij zelfgemaakte bami, nasi, een avondje ‘makkelijk’ met frietjes, stokbrood en een salade of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel.

Kipsate marinade recept

Kipsaté, sate ajam van de BBQ

Kipsaté

Makkelijk recept voor kipsaté met de lekkerste marinade voor op de BBQ of grill.
4.44 van 16 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 stokjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 maggiblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels gemalen koriander ((ketoembar))
  • 1 theelepel gember ((vers, geraspt))
  • 1 theelepel sambal
  • zwarte peper

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de kipdijfilet in kleine blokjes en doe dit in een kom.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, zwarte peper naar smaak en schep dit goed door elkaar.
  • Dek de kom af en zet dit, bij voorkeur, een nacht in de koelkast om te marineren.
  • Rijg de stukjes kip aan de spiesjes en grill ze om en om op de BBQ of in een grillpan. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 109kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 13g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Kipsaté, sate ajam van de BBQ

Pinterest collage recept kipsate

8 reacties op “Kipsaté (saté ajam)

  • Hoi Eef, vandaag alle vlees gerechten in de marinade om morgen lekker te gaan bbq-en.
    Ik heb een tip: om te laten marineren én om ruimte te besparen in de koelkast, doe ik het vlees/kip gebeuren in een zak. Kun je het ook als je weer eens in de koelkast komt, even lekker husselen!!
    Groetjes Claudia (Brinkman)

  • Hoi Eef, vandaag alle vlees gerechten in de marinade om morgen lekker te gaan bbq-en.
    Ik heb een tip: om te laten marineren én om ruimte te besparen in de koelkast, doe ik het vlees/kip gebeuren in een zak. Kun je het ook als je weer eens in de koelkast komt, even lekker husselen!!
    Groetjes Claudia (Brinkman)

  • Hoi Eef
    Ik had te weinig tijd dus marineer op dezelfde dag
    Alles door elkaar in een pan 4 uur vantevoren en pan op inductie met deksel erop. Op stand 1. laten stoven een half uurtje door lauwte trekt het ook in kip. Heerlijk! Dank voor de goede samenstelling van de kruiden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept