Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Kipsaté (saté ajam)

Kipsaté, sate ajam van de BBQ

Kipsaté of zoals ze dit gerecht in Indonesië noemen: saté ajam. En laat dat nou precies zijn waar ik de lekkerste saté ooit heb gegeten! Geïnspireerd door saté uit Indonesië heb ik dit heerlijke recept uitgewerkt voor je. Belachelijk lekker gemarineerde kipsaté die je makkelijk thuis kunt maken en lekker kunt grillen op de BBQ of op de grillplaat.

Waar wij in Nederland vaak grote(re) stukken kip aan een stokje rijgen is het in Indonesië gebruikelijk om juist kleine stukjes kip te doen. Dat snap ik wel: zo kan je marinade namelijk in elk stukje kip goed intrekken en dat proef je! Daarnaast gebruik ik graag kipdijfilet voor mijn kipsaté. Kippendij is namelijk wat vetter vlees dan kipfilet. Omdat je kipsaté vaak op hogere temperatuur bereid zoals op de BBQ of de grill zorgt dat vetje ervoor dat je super malse en smaakvolle kipsaté krijgt.

Kipsaté van de BBQ

Echt veel tijd ben je niet kwijt met het maken van deze verrukkelijke kipsaté. Waar je wel even de tijd voor moet nemen is marineren. Voor het beste resultaat marineer je namelijk de kip minimaal 1 dag van te voren. Dan kunnen de smaken goed intrekken en krijg je simpelweg het beste resultaat. Serveer er lekkere zelfgemaakte satésaus bij. Kipsaté zelf kan onderdeel zijn van een avondje BBQ-en, maar is ook verrukkelijk bij zelfgemaakte bami, nasi, een avondje ‘makkelijk’ met frietjes, stokbrood en een salade of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel.

Kipsate marinade recept


Het recept voor kipsaté:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten (+marineren)
Hoeveelheid: 6 kipsaté spiesjes

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte kipsaté (ingrediënten):

  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 maggiblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1½ eetlepel ketjap manis
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel sambal
  • zwarte peper

Extra: 6 metalen of houten spiesjes

Hoe maak je zelf kipsaté:

  1. Snij de kipdijfilet in kleine blokjes en doe dit in een kom.
  2. Voeg alle ingrediënten toe en schep dit goed door elkaar.
  3. Dek de kom af en zet dit, bij voorkeur, een nacht in de koelkast om te marineren.
  4. Rijg de stukjes kip aan de spiesjes en grill ze om en om op de BBQ of in een grillpan. Eet smakelijk!

Kipsaté, sate ajam van de BBQ

Pinterest collage recept kipsate

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter