Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Griekse kipspiesjes BBQ

Griekse kipspiesjes BBQ

Ik heb weer een heerlijk recept voor op de BBQ voor je: ‘Griekse kipspiesjes van de BBQ‘. Malse, heerlijk gekruide kip aan een stokje afgewisseld met stukjes ui en paprika. Mild van smaak en dus geschikt voor het hele gezin.

Deze zomermaanden juli en augustus komt er elke week minimaal 1 BBQ artikel online! Hopelijk wordt het een mooie zomer 😉 . Ik zeg bewust minimaal want ik heb toch veel lekkere recepten in de planning. Mocht je alvast meer BBQ inspiratie zoeken bekijk dan ook mijn andere BBQ recepten.

Griekse gemarineerde kipspiesjes van de BBQ

Kipspiesjes doen het altijd goed op de BBQ. Zeker als je de kip even lekker laat marineren van te voren. Deze marinade is op basis van Griekse yoghurt, citroen, knoflook en honing. Samen met een beetje paprikapoeder, komijn, peper en zout: een fantastisch lekkere marinade. Het zure van de yoghurt zorgt voor een frisse smaak en tegelijkertijd voor super malse kipfilet. Aangezien kip nog wel eens wat droog kan worden op de BBQ zorgt deze marinade er juist voor dat dat dus niet gebeurd. Succes verzekerd! Voor het lekkerste resultaat marineer je de kip voor aan de spiesjes een dag van te voren, rijg de dag erna de spiesjes en dan kunnen ze hup, op de BBQ. Lekker en écht makkelijk.

Serveer deze Griekse kipspiesjes bijvoorbeeld met tzatziki, pitabrood en een Griekse salade om in Griekse sferen te blijven.

Griekse gemarineerde kipspiesjes van de BBQ


Het recept voor Griekse kipspiesjes van de BBQ:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten (+ marineren)
Hoeveelheid: 8 Griekse kipspiesjes

Wat heb je nodig voor Griekse kipspiesjes van de BBQ (ingrediënten):

  • 300 gram kipfilet
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • olijfolie, peper en zout

Extra: 8 houten of metalen spiesjes

Hoe maak je Griekse kipspiesjes op de BBQ:

  1. Snij de kipfilet in blokjes van gelijke grootte.
  2. Doe de kip in een ruime afsluitbare kom.
  3. Snij de knoflook fijn en meng dit samen met 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel honing, 2 theelepels oregano, 1 theelepel paprikapoeder, ½ theelepel komijn, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout naar smaak door de kip.
  4. Laat de kip vervolgens minimaal 1 uur, maar het liefst een nacht marineren in de koelkast.
  5. Snij voordat je de spiesjes gaat rijgen de paprika en rode ui in blokjes.
  6. Nu gaan we de kipspiesjes rijgen: begin met een stukje kip, dan een blokje ui, daarna een blokje paprika en daarna weer een stukje kip. Herhaal dit tot je ongeveer 4 á 5 stukjes kip op een stokje hebt.
  7. Grill de kipspiesjes om en om gaar op de BBQ. Eet smakelijk!

Griekse kipspiesjes BBQ

Griekse gemarineerde kipspiesjes van de BBQ Pinterest Collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter