Maïskolven van de BBQ. Een van de meest bekende, Amerikaanse bijgerechten als we het over BBQ-en hebben: maiskolven van de BBQ. Makkelijk om te maken en lekker! Hier kun je mij bijna voor wakker maken. Bijna dan hè, ik hou van mijn nachtrust 😉 .
Maïskolven van de BBQ zijn ook in Nederland populair. Ze zijn heerlijk als bijgerecht en ideaal om wat extra groenten te serveren tijdens de BBQ in plaats van alleen maar vlees en stokbrood. De maiskolven worden boterzacht. En met een dun laagje boter eroverheen, verse kruiden en vers gemalen peper en zeezout is dit bijgerecht echt een feestje om te serveren!
Maïskolven van de BBQ
Om te zorgen dat je niet ontzettend lang bezig bent met het grillen van de maiskolven kook ik ze van tevoren even voor. Dit kun je zelfs de dag van tevoren alvast doen als je wilt. Hierdoor wordt de maiskolf al wat zachter en krijg je hem met een minuutje of 10 grillen perfect gegaard van de BBQ. Smeer er een lekkere lik boter op (dat mag niet ontbreken 😉 ) en strooi er wat verse kruiden en smaakmakers overheen. Eet smakelijk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 maiskolven
- 2 eetlepel boter (of plantaardige boter)
- 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
- 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
- peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwijder de bladeren en de draden van de maïskolven en snij de kontjes eraf.
- Verhit water in een ruime pan met een snuf zout.
- Kook de maïskolven in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze daarna af.
- Laat ondertussen de BBQ goed heet worden.
- Rooster de maïskolven in ongeveer 10 minuten rondom gaar op de BBQ.
- Meng de verse kruiden door de boter en verdeel de kruidenboter over de maïskolven, voeg naar smaak peper en zout toe. Eet smakelijk!
bestel app says:
wauw, dat ziet er zo goed uit, ik ben erg benieuwd naar smaak.