fbpx
Maïskolven van de BBQ

Maïskolven van de BBQ

Maïskolven van de BBQ. Een van de meest bekende, Amerikaanse bijgerechten als we het over BBQ-en hebben: maiskolven van de BBQ. Makkelijk om te maken en lekker! Hier kun je mij bijna voor wakker maken. Bijna dan hè, ik hou van mijn nachtrust 😉 .

Maïskolven van de BBQ zijn ook in Nederland populair. Ze zijn heerlijk als bijgerecht en ideaal om wat extra groenten te serveren tijdens de BBQ in plaats van alleen maar vlees en stokbrood. De maiskolven worden boterzacht. En met een dun laagje boter eroverheen, verse kruiden en vers gemalen peper en zeezout is dit bijgerecht echt een feestje om te serveren!

Maïskolven van de BBQ

Om te zorgen dat je niet ontzettend lang bezig bent met het grillen van de maiskolven kook ik ze van tevoren even voor. Dit kun je zelfs de dag van tevoren alvast doen als je wilt. Hierdoor wordt de maiskolf al wat zachter en krijg je hem met een minuutje of 10 grillen perfect gegaard van de BBQ. Smeer er een lekkere lik boter op (dat mag niet ontbreken 😉 ) en strooi er wat verse kruiden en smaakmakers overheen. Eet smakelijk!

Mais van de BBQ met kruidenboter

Maïskolven van de BBQ

Makkelijk recept voor heerlijke maiskolven van de BBQ met verse kruiden
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 maiskolven
  • 2 eetlepel boter
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwijder de bladeren en de draden van de maïskolven en snij de kontjes eraf.
  • Verhit water in een ruime pan met een snuf zout.
  • Kook de maïskolven in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze daarna af.
  • Laat ondertussen de BBQ goed heet worden.
  • Rooster de maïskolven in ongeveer 10 minuten rondom gaar op de BBQ.
  • Meng de verse kruiden door de boter en verdeel de kruidenboter over de maïskolven, voeg naar smaak peper en zout toe. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Gebruik plantaardige boter indien je direct volledig vegan oftewel plantaardig wilt maken.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 153kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 3g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 6g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Maïskolven van de BBQ

Mais van de BBQ met kruidenboter Pinterest Collage

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

1 reactie op “Maïskolven van de BBQ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top