Spiesjes kip Hawaii BBQ

Kip Hawaï spiesjes BBQ

Kip Hawaï spiesjes BBQ, dit zijn toch wel de meest bekende spiesjes voor op de BBQ. Met deze zonnige dagen kun je wel wat BBQ inspiratie gebruiken dacht ik zo en waarom niet deze heerlijke klassieker? Kip Hawaï spiesjes zijn namelijk niet alleen lekker, kleurrijk maar ook ontzettend makkelijk om zelf te maken. Oh, en je hebt gelijk ook een beetje groenten op je stokje, wel zo fijn 😉 .

Het meeste “werk” aan deze spiesjes heb je eigenlijk alleen aan de kip. Snijd de kip in stukjes en marineer deze met kruiden en yoghurt. Door de yoghurt wordt de kip lekker mals. Je kunt trouwens ook kipdijfilet gebruiken. Dat is iets vetter dan kipfilet en hierdoor nóg malser. Echt veel werk heb je niet aan deze kleurrijke kip Hawaï spiesjes. Paprika, ui en ananas snijd je in stukjes en samen met de kip rijg je alles om en om aan een houten stokje.

Vrolijke stokjes voor op de BBQ

Ik word blij van deze vrolijke stokjes, lekker kleurrijk, echt zomers. Ze doen het ontzettend goed tijdens een BBQ. Ik heb dit keer gekozen voor oranje paprika. Deze kreeg ik namelijk opgestuurd om te proberen en ik vond de kleur zo mooi. Maar wist je dat paprika een van de weinige dingen is die ik niet zo lekker vind. Ik probeer wel altijd alles en ik moet zeggen, deze paprika is best lekker en best lekker voor iemand die eigenlijk alles lust behalve paprika’s is best wel een heel groot compliment 😉 Toch eens vaker paprika proberen weer, wie weet… Smaken veranderen of ik vind alleen de oranje lekker dat kan natuurlijk ook… Laten we het voor nu daar maar op houden en mocht je opeens veel recepten met paprika gaan tegenkomen weet je waardoor het komt 😉 Heb jij wel eens oranje paprika gegeten?

Spiesjes kip Hawaii BBQ close up

Kip Hawaï spiesjes BBQ en een lekker toetje toe

Ga trouwens, als het even kan, voor verse ananas, dit is het lekkerst. Dan heb je net even een frissere smaak, lekkerdere structuur en… je kunt er nog meer mee. Helemaal lekker is het namelijk om een beetje extra ananas in huis te hebben en deze aan het einde van de BBQ nog even te grillen en het met een bolletje ijs erbij te serveren. Heb je direct een lekker toetje toe! Tip van flip 😉

Kip Hawaï spiesjes BBQ

Spiesjes kip Hawaii BBQ

Kip Hawaï spiesjes BBQ

Makkelijk recept voor op de BBQ: kip Hawaï spiesjes BBQ
4.34 van 9 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 10 stokjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram kipfilet
  • 200 gram ananas
  • 1 paprika
  • 1 grote rode ui
  • eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kip in ruime blokjes.
  • Doe de kip in een kom en doe hierbij de yoghurt, kruiden en de olijfolie (naar smaak peper en zout). Meng dit door elkaar.
  • Laat de kip minimaal 1-2 uur marineren maar bij voorkeur een nachtje in de koelkast (afgesloten).
  • Als de kip gemarineerd is snijd je de paprika in ruime vierkantjes (even breed als de kip).
  • De ui snijd je in partjes, verwijder de binnenste en buitenste velletjes (en het kontje en de bovenkant) zodat je hiervan ook plakjes die ook even breed als de kip zijn.
  • Snijd ook de ananas in blokjes van dezelfde grote.
  • Neem nu een satéprikker en rijg hier in deze volgorde de ingrediënten op: ui, paprika, ananas, kip en herhaal tot je aan het einde bent en eindig met een stokje kip.
  • Bak de kip Hawaï spiesjes om en om gaar op de BBQ. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 98kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 11g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Spiesjes kip Hawaii BBQ

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept