Spekfakkels - BBQ recept

Spekfakkels – BBQ recept

Ik heb weer een heerlijk recept voor op de BBQ voor je: gekruide spekfakkels! Ontzettend makkelijk om te maken én ontzettend lekker, wat wil je nog meer 😉 . De kruidenmix maak je helemaal zelf met kruiden die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan.

De zomermaanden juli en augustus staan in het teken van BBQ! Elke week deel ik inspiratie met je voor een avondje BBQ-en. Ben je benieuwd naar de andere BBQ recepten die op mijn blog verschenen zijn? Bekijk dan ook mijn andere BBQ recepten.

Spekfakkels van de BBQ

Spekfakkels zijn spiesjes met hieromheen spek gedraaid. Eigenlijk heel simpel, maar het ziet er direct leuk uit. Ik gebruik hiervoor speklapjes welke ik van te voren lekker heb gekruid met een heerlijk kruidenmengsel van o.a. paprikapoeder, knoflookpoeder en kerriepoeder. Voor een beetje pit heb ik nog een snufje cayennepeper toegevoegd. Door de kleine hoeveelheid zijn ze zeker niet pittig te noemen, maar ze geven wel wat diepte qua smaak. Wil je ze liever lekker pittig? Voeg dan gerust een beetje extra cayennepeper toe.

Spiesjes met spek BBQ

Spekfakkels - BBQ recept

Spekfakkels - BBQ recept

Makkelijk BBQ recept: gemarineerde spekfakkels. #bbq #makkelijkrecept
4.50 van 6 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram speklappen ((dunne - ca. 6 stuks))
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • snuf cayennepeper

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle kruiden in een kommetje goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Neem een speklap en snij deze over de lengte in zodat je twee dunne repen hebt.
  • Verdeel het kruidenmengsel erover, prik de uiteindes op een spies en draai de twee repen om de spies heen. Steek de uiteinde van de speklap weer door de spies om de spekfakkel vast te zetten.
  • Herhaal dit met de overige speklappen.
  • Laat de spiesjes nu een paar uur of een nacht marineren zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
  • Grill de spekfakkels om en om op de BBQ tot ze gaar zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 8g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Spekfakkels - BBQ recept

Spekfakkels - Pinterest collage

2 thoughts on “Spekfakkels – BBQ recept

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept