fbpx
Nasi goreng

Nasi goreng maken

Nasi goreng oftewel gebakken rijst. Een waanzinnig makkelijke, snelle en zo fan-tas-tisch lekkere maaltijd. Binnen 20 minuten zet je deze heerlijke maaltijd op tafel. Natuurlijk met een lekkere gebakken eitje erbij, dat mag niet ontbreken.

Van origine wordt nasi gemaakt van overgebleven rijst. Meestal heb ik geen rijst over dus ik kook gewoon rijst van te voren voor de nasi. Net zo makkelijk en net zo lekker 😉 .

Geen nasi zonder trassi

Trassi is een smaakmaker uit de Indonesische keuken. Het is gefermenteerde garnalenpasta en daardoor is dit recept niet vegetarisch ondanks dat ik verder geen vlees gebruik. Je kunt het weglaten als je wel graag vegetarische nasi goreng wilt eten, voeg dan wat extra kruiden toe. Trassi kun je gewoon vinden in de supermarkt, blijft lang goed en is een geweldig lekkere smaakmaker in deze nasi goreng dus laat het zeker niet achterwege als het even kan.

Nasi met ei

Een ei hoort erbij!

Nasi goreng is voor mij niet compleet zonder een lekker gebakken eitje. Liefst eentje waarvan de eidooier nog zacht is. Dan kun je het eigeel lekker mengen door de gebakken warme rijst. Heerlijk! Verder serveer ik er graag ingelegde komkommer, atjar en kroepoek bij. Soms eet ik hem zo, zonder vlees. En soms met een lekkere zelfgemaakte kipsaté en satésaus. Eenvoud dient de mens, maar dit is zo’n lekker recept!

Nasi goreng met gebakken ei

Nasi goreng

Makkelijk en snel recept voor de lekkerste nasi goreng.
4.34 van 15 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram nasi of wokgroenten
  • 150 gram rijst
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepels trassi
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gember (geraspt)

Lekker met: gebakken uitjes, atjar, kipsate, satésaus, nootjes, (cassave) kroepoek.

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.
    • Snipper het uitje, snij de knoflook fijn en snij de rode peper in dunne ringetjes.
      Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper zodat het iets minder pittig wordt.
    • Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan.
    • Voeg dan de geraspte gember en de trassi toe. Bak dit even kort mee.
    • Doe het groentenpakket erbij en wok dit tot de groenten gaar zijn.
    • Kruid de groenten ondertussen met komijn, ketoembar, kurkuma, ketjap manis en sojasaus.
    • Voeg de rijst toe, bak dit mee en breng alles verder op smaak met peper, zout en naar smaak nog een beetje extra ketjap manis.
    • Bak ondertussen 2 eieren en verdeel er naar smaak een beetje peper en zout over.
    • Verdeel de nasi over 2 kommen, leg het ei erop en eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 310kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 14g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Nasi goreng

    Nasi goreng Pinterest collage

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    14 reacties op “Nasi goreng maken”

    1. Hoi Eef,
      Het recept lijkt me super lekker. Maak nasi altijd met een zakje dus deze staat op mn lijstje.
      Bij de ingrediënten staat niet hoeveel trassi je gebruikt hebt?
      Fijne avond!

    2. Marion Rolloos-van Deursen

      5 stars
      Hallo Eef,
      Net deze heerlijke nasi gemaakt. Ik kreeg van mijn zoon de complimenten. Dit was de eerste keer dat ik een lekkere nasi had gemaakt. Hij heeft wel 2x opgeschept.

      Dus van mij ook complimenten!!
      Fijn weekend, Marion.

    3. Janet Burghgraef

      Help waar is mijn recept van nasi goreng…zonder trassi en met schouderham en een directe link naar de kipsate. Ookde sesamolie ontbreekt. Lijkt erop dat het recept anders is dan vorig jaar. En trassi vinden we helaas allemaal niet lekker.
      Kijk nu in mij foodapp wat ik allemaal aan kruiden had toegevoegd.
      Groet Janet

      1. Eef

        Hi Janet, dit is inderdaad de geupdate versie van het ‘oude’ recept. Ik heb het oude recept nog dus mocht je die graag willen, stuur me dan even een mailtje dan stuur ik het naar je toe 🙂

      1. Eef

        Wat ontzettend leuk om te horen! Ik zie je mailtje tegemoet en ga je het recept sturen 🙂 Alleen maar fijn om te horen!

    4. 5 stars
      Heerlijk! Leuk om met trassi gewerkt te hebben.
      (Maar ik ben ook benieuwd naar het vorige recept met schouderham en link naar kipsaté: klinkt als een oude bekende die ik heel graag weer eens wil maken 😉)

      1. Eef

        Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂 Ik heb helaas het recept niet meer, door een update van de website is die per abuis verloren gegaan. De link van de kipsate vind je in het recept onder ‘kipsate’ in de tekst, aanrader!

      2. 5 stars
        Erg smakelijk.

        Hoeveelheden qua kruiden iets verhoogd en er kip bij gedaan, maar het was verrassend beter dan menig andere Nasi Goreng recepten.

    5. Marije Falger

      Hallo Eef,

      Heerlijk recept voor nasi. Alleen zie ik bij de ingrediënten kurkuma staan, maar verderop bij de bereidingswijze komt dit niet meer terug. Ik heb het uiteindelijk samen met de andere kruiden in de pan gedaan. Kwam toen helemaal goed.

      Groet, Marije

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top