20 min.
4.32 van 434 stemmen

Nasi goreng maken

Nasi goreng oftewel gebakken rijst. Een waanzinnig makkelijke, snelle en zo fan-tas-tisch lekkere maaltijd. Binnen 20 minuten zet je deze heerlijke maaltijd op tafel. Natuurlijk met een lekkere gebakken eitje erbij, dat mag niet ontbreken.

Van origine wordt nasi gemaakt van overgebleven rijst. Meestal heb ik geen rijst over dus ik kook gewoon rijst van te voren voor de nasi. Net zo makkelijk en net zo lekker 😉 .

Geen nasi zonder trassi

Trassi is een smaakmaker uit de Indonesische keuken. Het is gefermenteerde garnalenpasta, maar tegenwoordig heb je wel vegetarische trassi. Je kunt het weglaten als je wel graag vegetarische nasi goreng wilt eten, voeg dan extra kruiden toe of ga voor de vegetarische trassi als je het gerecht vega wilt maken.

Trassi kun je gewoon vinden in de supermarkt, blijft lang goed en is een geweldig lekkere smaakmaker in deze nasi goreng dus laat het zeker niet achterwege als het even kan.

Nasi met ei

Een ei hoort erbij!

Nasi goreng is voor mij niet compleet zonder een lekker gebakken eitje. Liefst eentje waarvan de eidooier nog zacht is. Dan kun je het eigeel lekker mengen door de gebakken warme rijst. Heerlijk!

Verder serveer ik er graag ingelegde komkommer, atjar en kroepoek bij. Soms eet ik hem zo, zonder vlees. En soms met een lekkere zelfgemaakte kipsaté en satésaus. Eenvoud dient de mens, maar dit is zo’n lekker recept!

Nasi goreng met gebakken ei
Nasi goreng

Nasi goreng

Makkelijk en snel recept voor de lekkerste nasi goreng.
4.32 van 434 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

2 personen
  • 400 gram nasi of wokgroenten
  • 150 gram rijst
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel trassi
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gember (geraspt)
Lekker met: gebakken uitjes, atjar, kipsate, satésaus, nootjes, (cassave) kroepoek.

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.
  • Snipper het uitje, snij de knoflook fijn en snij de rode peper in dunne ringetjes.
    Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper zodat het iets minder pittig wordt.
  • Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan.
  • Voeg dan de geraspte gember en de trassi toe. Bak dit even kort mee.
  • Doe het groentenpakket erbij en wok dit tot de groenten gaar zijn.
  • Kruid de groenten ondertussen met komijn, ketoembar, kurkuma, ketjap manis en sojasaus.
  • Voeg de rijst toe, bak dit mee en breng alles verder op smaak met peper, zout en naar smaak nog een beetje extra ketjap manis.
  • Bak ondertussen 2 eieren en verdeel er naar smaak een beetje peper en zout over.
  • Verdeel de nasi over 2 kommen, leg het ei erop en eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 310kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 14g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Nasi goreng
Nasi goreng Pinterest collage

134 gedachten over “Nasi goreng maken”

4.32 van 434 stemmen (415 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie