Nasi goreng maken

Nasi goreng oftewel gebakken rijst. Een waanzinnig makkelijke, snelle en zo fan-tas-tisch lekkere maaltijd. Binnen 20 minuten zet je deze heerlijke maaltijd op tafel. Natuurlijk met een lekkere gebakken eitje erbij, dat mag niet ontbreken.

Van origine wordt nasi gemaakt van overgebleven rijst. Meestal heb ik geen rijst over dus ik kook gewoon rijst van te voren voor de nasi. Net zo makkelijk en net zo lekker 😉 .

Geen nasi zonder trassi

Trassi is een smaakmaker uit de Indonesische keuken. Het is gefermenteerde garnalenpasta, maar tegenwoordig heb je wel vegetarische trassi. Je kunt het weglaten als je wel graag vegetarische nasi goreng wilt eten, voeg dan extra kruiden toe of ga voor de vegetarische trassi als je het gerecht vega wilt maken.

Trassi kun je gewoon vinden in de supermarkt, blijft lang goed en is een geweldig lekkere smaakmaker in deze nasi goreng dus laat het zeker niet achterwege als het even kan.

Een ei hoort erbij!

Nasi goreng is voor mij niet compleet zonder een lekker gebakken eitje. Liefst eentje waarvan de eidooier nog zacht is. Dan kun je het eigeel lekker mengen door de gebakken warme rijst. Heerlijk!

Verder serveer ik er graag ingelegde komkommer, atjar en kroepoek bij. Soms eet ik hem zo, zonder vlees. En soms met een lekkere zelfgemaakte kipsaté en satésaus. Eenvoud dient de mens, maar dit is zo’n lekker recept!

Nasi goreng

Makkelijk en snel recept voor de lekkerste nasi goreng.
4.30 van 400 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram nasi of wokgroenten
  • 150 gram rijst
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel trassi
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gember (geraspt)
Lekker met: gebakken uitjes, atjar, kipsate, satésaus, nootjes, (cassave) kroepoek.

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.
    • Snipper het uitje, snij de knoflook fijn en snij de rode peper in dunne ringetjes.
      Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper zodat het iets minder pittig wordt.
    • Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan.
    • Voeg dan de geraspte gember en de trassi toe. Bak dit even kort mee.
    • Doe het groentenpakket erbij en wok dit tot de groenten gaar zijn.
    • Kruid de groenten ondertussen met komijn, ketoembar, kurkuma, ketjap manis en sojasaus.
    • Voeg de rijst toe, bak dit mee en breng alles verder op smaak met peper, zout en naar smaak nog een beetje extra ketjap manis.
    • Bak ondertussen 2 eieren en verdeel er naar smaak een beetje peper en zout over.
    • Verdeel de nasi over 2 kommen, leg het ei erop en eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 310kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 14g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

    109 thoughts on “Nasi goreng maken

    • Hoi Eef,
      Het recept lijkt me super lekker. Maak nasi altijd met een zakje dus deze staat op mn lijstje.
      Bij de ingrediënten staat niet hoeveel trassi je gebruikt hebt?
      Fijne avond!

    • Marion Rolloos-van Deursen says:

      Hallo Eef,
      Net deze heerlijke nasi gemaakt. Ik kreeg van mijn zoon de complimenten. Dit was de eerste keer dat ik een lekkere nasi had gemaakt. Hij heeft wel 2x opgeschept.

      Dus van mij ook complimenten!!
      Fijn weekend, Marion.

    • Janet Burghgraef says:

      Help waar is mijn recept van nasi goreng…zonder trassi en met schouderham en een directe link naar de kipsate. Ookde sesamolie ontbreekt. Lijkt erop dat het recept anders is dan vorig jaar. En trassi vinden we helaas allemaal niet lekker.
      Kijk nu in mij foodapp wat ik allemaal aan kruiden had toegevoegd.
      Groet Janet

      • Hi Janet, dit is inderdaad de geupdate versie van het ‘oude’ recept. Ik heb het oude recept nog dus mocht je die graag willen, stuur me dan even een mailtje dan stuur ik het naar je toe 🙂

        • Karin Walter says:

          Hoi eef
          zou je mij ook het oude recept van de nasi kunnen toesturen
          Die met de ham blokjes en sesam olie heerlijk .

          Mvg karin

          • Hi Karin, helaas heb ik die niet meer. Hij is verloren gegaan met het updaten van van de website spijtig genoeg, maar gelukkig is deze ook heel lekker 😉

            • Karin Walter says:

              Hoi Eef

              Jammer dat je het recept niet meer hebt vanavond ga ik dan de nieuwe maken ????
              Bedankt voor je reactie .

              Mvg Karin

            • Hoi Eef,
              Ik heb al veel van jouw recepten gemaakt en ze zijn altijd een succes bij ons thuis! Dit recept lijkt mij ook erg lekker en wil het graag uitproberen. Ik heb vandaag de ingrediënten gekocht, maar heb toch nog een vraagje over de trassi. Ik ben helemaal niet bekend met trassi en vroeg mij af of de Indische garnalenpasta van Spice It een goede keuze is?

            • Wat leuk om te lezen. Ik ken het merk Spice it eerlijk gezegd niet van naam en via google kon ik geen afbeelding vinden om te kijken of ik het potje wellicht herkende. Ik durf het dus niet te zeggen, kwestie van uitproberen. Anders even langs de toko gaan die kunnen je adviseren en hebben vaak de lekkerste 🙂

      • Hallo, ik heb net óók dit nieuwe recept gemaakt en toen ik hem proefde(happie uit de pan) kon ik alleen maar zeggen:”WOW”!! Wát een GE-WÉL-DIG-E nasi. Dit is écht een blijvertje, hoor….en ik moet eerlijk zeggen….ik heb al heel wat nasi recepten gemaakt, maar deze is toch écht de allerlekkerste!! Oh, ik heb nog wat uitgebakken spekjes en doperwtjes toegevoegd(moesten op) en dat is toch ook wel een echte aanrader. Dank je wel voor dit heerlijke recept!!😀

    • Janet Burghgraef says:

      Super..ga ik doen. Maken we al een paar jaar maar weten het nog steeds niet uit het hoofd. En wij vinden dit nasi recept altijd heerlijk.

      • Wat ontzettend leuk om te horen! Ik zie je mailtje tegemoet en ga je het recept sturen 🙂 Alleen maar fijn om te horen!

    • Heerlijk! Leuk om met trassi gewerkt te hebben.
      (Maar ik ben ook benieuwd naar het vorige recept met schouderham en link naar kipsaté: klinkt als een oude bekende die ik heel graag weer eens wil maken ????)

      • Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂 Ik heb helaas het recept niet meer, door een update van de website is die per abuis verloren gegaan. De link van de kipsate vind je in het recept onder ‘kipsate’ in de tekst, aanrader!

      • Erg smakelijk.

        Hoeveelheden qua kruiden iets verhoogd en er kip bij gedaan, maar het was verrassend beter dan menig andere Nasi Goreng recepten.

    • Marije Falger says:

      Hallo Eef,

      Heerlijk recept voor nasi. Alleen zie ik bij de ingrediënten kurkuma staan, maar verderop bij de bereidingswijze komt dit niet meer terug. Ik heb het uiteindelijk samen met de andere kruiden in de pan gedaan. Kwam toen helemaal goed.

      Groet, Marije

    • Heerlijk recept, wij hebben genoten. Erbij hebben we sous vide kipsate gegeten en satesaus van je site. Zeker voor herhaling vatbaar. Dankjewel ????

    • Brigitte Dittmar says:

      Kan het ook zonder trassi in verband met een allergie voor schaal en schelpdieren? Of heb je een tip waarmee ik trassi kan vervangen?

    • Joke Kok says:

      Hoi Eef, ik lees heel wat keren dat het recept van de vorige nasi, met hamblokjes, niet meer te traceren is. Ik ben nieuwsgierig geworden. Is er niemand die dat ‘oude’ recept heeft? En dat alsnog naar jou kan toesturen?

      • Wie weet, ik heb hem nog niet ontvangen en heb hem zelf helaas niet meer. Deze is ook erg lekker hoor 😉 de andere had meer kruiden, geen trassi en hamblokjes. Maar de exacte verhouding kruiden weet ik niet meer uit mijn hoofd. Persoonlijk vind ik deze ook lekkerder, maar mocht ik hem ooit nog eens ergens tegen komen (je weet nooit) dan zal ik de verhoudingen hier uiteraard vermelden.

    • 5 sterren
      IPV trassi kun je, voor de umami smaak, heel goed vétsin (glutamaat) gebruiken. Dat maakt dit gerecht super vegetarisch. Laat je ook het ei weg dan zelfs vegan. Ik gebruik altijd een mix van kokos en sesamolie. Geeft een heerlijk smaakaccent

    • 5 sterren
      Net de nasi gemaakt! Wel kip toegevoegd. En een beetje sesamolie maar wat smaakt die trassi er heerlijk in!! Echt herontdekt!! Ik snij altijd zelf een preitje, en wortel er in . Nu ook bleekselderij want dat moest op. Dat blijkt een heerlijke combi. Heb de rijst er apart bij geserveerd omdat die nog warm was. Maar het was heerlijk!

    • 5 sterren
      Top recept! Hartelijk dank. Zo simpel en toch zo ontzettend goed in balans qua smaken. Voor mij misschien nog een beetje aan de zoute kant icm pinda saus en vanwege het feit dat in alles wat ik er bij doe ook zout zit (kroepoek, kant en klare sambal).

      Er zitten voor 2pers nu 3 eetlepels ketjap en 1 eetlepel soja saus in. Volgende keer koop ik eens de minder zoute soja saus en laat ik de ketjap achterwege. Dan probeer ik het met 4 eetlepels soja saus waar ik 2 a 3 el suiker in heb opgelost. Steranijs en limoenblad zou dan nog een mooie toevoeging kunnen zijn (zag ik in een ketjap manis recept), maar dat haalt wel een beetje het gemakkelijke van dit fijne recept onderuit.

      • Maris - Team Eefkooktzo.nl says:

        Lekker hè? Ik maak bijna wekelijks nasi goreng met alle restjes uit de groentelade. En de left overs worden door mijn tienerzoon (never not eating) vaak de volgende dag als ontbijt of lunch gegeten 🙂

      • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

        Hi Con, net als met de trassie geld voor de peper ook dat je naar smaak meer of minder kan gebruiken, sommigen houden van een lekkere pittige nasi!

    • Hoi Eef, wij hebben er heerlijk van gesmuld! Alleen was de nasi nogal plakkerig geworden, niet zo droog als je het anders wel eens eet. Wat heb ik verkeerd gedaan?

      • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

        Je kunt de rijst de volgende keer of een dag van te voren koken (dan droogt hij wat uit) of nèt niet helemaal gaar koken als je hem direct gaat maken, dan gaart hij door tijdens het pakken en blijft hij hopelijk wat droger. Kook ze!

    • Mariella van der Windt says:

      5 sterren
      Ik heb al meerdere recepten van je site gehad en stuk voor stuk zijn ze heerlijk. Nu net deze nasi gemaakt. Als extra toevoeging heb ik er gebakken hamblokjes door heen gegaan en god wat is ie lekker! Dank je wel voor het recept! Vanavond sate erbij, met zelfgemaakte satésaus (ook aan de hand van een recept van jou) dus dat word smullen!!!

      • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

        Wat ontzettend leuk om te horen! Daar worden we heel blij van. Dat klinkt heerlijk zeg, krijg er gelijk zelf ook trek in.

    • 5 sterren
      Deze zomervakantie heb ik rondgereisd door Indonesië en daar regelmatig nasi goreng gegeten. Dit recept smaakt echt naar Indonesië en de trassi maakt het voor mij helemaal af. Aanrader!

    • Margriet Kampman says:

      Wat een heerlijk recept voor nasi goreng. Ik heb div. recepten uit geprobeerd maar deze was echt het lekkerste van allemaal. Als je liever niet met pakjes en zakjes kookt dan is dit recept een aanrader, vooral ook trassie toevoegen (ik gebruikte de pasta, 1/2 eetlepel) en ik heb 1 kipfilet in stukjes gesneden meegebakken.

    • 5 sterren
      Heerlijk recept! Wij hebben er van genoten! Lekker met kipsate en gebakken ei gegeten. Ik had er fijngesneden paksoi, paprika, ui, en prei doorheen gedaan. Komt zeker vaker op tafel! Bedankt Eef xx

    • Esther Fukkink says:

      Hoi Eef,

      Ik wil de nasi goreng maken voor 10 personen, welke hoeveeheden van de groente, ui en knoflook raad je mij aan?
      2000 gram nasigroente en 10 teentjes knoflook lijkt mij wel wat veel. Groetjes Esther

      • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

        Wat leuk! Je kunt het aantal aanpassen bij het recept en dan verschijnt in verhouding de nieuwe aantallen. Maar als je zelf liever wat minder wilt gebruiken, dan kan dat natuurlijk. 🙂

    • Nienke Jonker says:

      5 sterren
      Zo lekker!! Aan het eind wel een klein bouillonblokje (die kleintjes van Maggie) over een pan heen verkruimeld, ik miste een beetje extra zout. Vanavond weer maken, ik ben benieuwd of ik de vorige keer toch iets gemist heb qua zout of alsnog het blokje ga gebruiken..

    • Wat doe ik fout. Heb het recept naar 6 personen gezet en gemaakt. Het is echt heel erg pittig. Normaal kan ik tegen pittig eten maar dit is te

      • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

        Dat klinkt inderdaad alsof er iets mis is gegaan, wat voor pepers heb je gebruikt? Wellicht hele pittige?

    • 5 sterren
      Oef.. wat is deze Nasi Goreng lekker zeg! Heb er uitgebakken spekjes bijgedaan en de rijst een dag eerder gekookt en uitgelegd op bakpapier om een droge korrel te krijgen. Ik kon geen trassi vinden, dus heb er sambal trassi bijgedaan.

      Super recept!

    • 5 sterren
      lekkere kruiden zo ,ik heb er wel wat minder ketjap in gedaan dan is ie wat droger, want had er ook sate en satesaus bij gemaakt. Komkommer is ook lekker makkelijk te maken,

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept