Nasi goreng

Nasi goreng maken

Nasi goreng oftewel gebakken rijst. Een waanzinnig makkelijke, snelle en zo fan-tas-tisch lekkere maaltijd. Binnen 20 minuten zet je deze heerlijke maaltijd op tafel. Natuurlijk met een lekkere gebakken eitje erbij, dat mag niet ontbreken.

Van origine wordt nasi gemaakt van overgebleven rijst. Meestal heb ik geen rijst over dus ik kook gewoon rijst van te voren voor de nasi. Net zo makkelijk en net zo lekker 😉 .

Geen nasi zonder trassi

Trassi is een smaakmaker uit de Indonesische keuken. Het is gefermenteerde garnalenpasta en daardoor is dit recept niet vegetarisch ondanks dat ik verder geen vlees gebruik. Je kunt het weglaten als je wel graag vegetarische nasi goreng wilt eten, voeg dan wat extra kruiden toe. Trassi kun je gewoon vinden in de supermarkt, blijft lang goed en is een geweldig lekkere smaakmaker in deze nasi goreng dus laat het zeker niet achterwege als het even kan.

Nasi met ei

Een ei hoort erbij!

Nasi goreng is voor mij niet compleet zonder een lekker gebakken eitje. Liefst eentje waarvan de eidooier nog zacht is. Dan kun je het eigeel lekker mengen door de gebakken warme rijst. Heerlijk! Verder serveer ik er graag ingelegde komkommer, atjar en kroepoek bij. Soms eet ik hem zo, zonder vlees. En soms met een lekkere zelfgemaakte kipsaté en satésaus. Eenvoud dient de mens, maar dit is zo’n lekker recept!

Nasi goreng met gebakken ei

Nasi goreng

Makkelijk en snel recept voor de lekkerste nasi goreng.
4.43 van 89 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram nasi of wokgroenten
  • 150 gram rijst
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel trassi
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gember (geraspt)
Lekker met: gebakken uitjes, atjar, kipsate, satésaus, nootjes, (cassave) kroepoek.

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.
    • Snipper het uitje, snij de knoflook fijn en snij de rode peper in dunne ringetjes.
      Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper zodat het iets minder pittig wordt.
    • Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan.
    • Voeg dan de geraspte gember en de trassi toe. Bak dit even kort mee.
    • Doe het groentenpakket erbij en wok dit tot de groenten gaar zijn.
    • Kruid de groenten ondertussen met komijn, ketoembar, kurkuma, ketjap manis en sojasaus.
    • Voeg de rijst toe, bak dit mee en breng alles verder op smaak met peper, zout en naar smaak nog een beetje extra ketjap manis.
    • Bak ondertussen 2 eieren en verdeel er naar smaak een beetje peper en zout over.
    • Verdeel de nasi over 2 kommen, leg het ei erop en eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 310kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 14g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Nasi goreng

    Nasi goreng Pinterest collage

    Eef

    Eef

    Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    37 reacties op “Nasi goreng maken”

    1. Hoi Eef,
      Het recept lijkt me super lekker. Maak nasi altijd met een zakje dus deze staat op mn lijstje.
      Bij de ingrediënten staat niet hoeveel trassi je gebruikt hebt?
      Fijne avond!

    2. Marion Rolloos-van Deursen

      5 sterren
      Hallo Eef,
      Net deze heerlijke nasi gemaakt. Ik kreeg van mijn zoon de complimenten. Dit was de eerste keer dat ik een lekkere nasi had gemaakt. Hij heeft wel 2x opgeschept.

      Dus van mij ook complimenten!!
      Fijn weekend, Marion.

    3. Janet Burghgraef

      Help waar is mijn recept van nasi goreng…zonder trassi en met schouderham en een directe link naar de kipsate. Ookde sesamolie ontbreekt. Lijkt erop dat het recept anders is dan vorig jaar. En trassi vinden we helaas allemaal niet lekker.
      Kijk nu in mij foodapp wat ik allemaal aan kruiden had toegevoegd.
      Groet Janet

      1. Eef

        Hi Janet, dit is inderdaad de geupdate versie van het ‘oude’ recept. Ik heb het oude recept nog dus mocht je die graag willen, stuur me dan even een mailtje dan stuur ik het naar je toe 🙂

        1. Karin Walter

          Hoi eef
          zou je mij ook het oude recept van de nasi kunnen toesturen
          Die met de ham blokjes en sesam olie heerlijk .

          Mvg karin

          1. Eef

            Hi Karin, helaas heb ik die niet meer. Hij is verloren gegaan met het updaten van van de website spijtig genoeg, maar gelukkig is deze ook heel lekker 😉

            1. Karin Walter

              Hoi Eef

              Jammer dat je het recept niet meer hebt vanavond ga ik dan de nieuwe maken ????
              Bedankt voor je reactie .

              Mvg Karin

            1. Hoi Eef,
              Ik heb al veel van jouw recepten gemaakt en ze zijn altijd een succes bij ons thuis! Dit recept lijkt mij ook erg lekker en wil het graag uitproberen. Ik heb vandaag de ingrediënten gekocht, maar heb toch nog een vraagje over de trassi. Ik ben helemaal niet bekend met trassi en vroeg mij af of de Indische garnalenpasta van Spice It een goede keuze is?

            2. Eef

              Wat leuk om te lezen. Ik ken het merk Spice it eerlijk gezegd niet van naam en via google kon ik geen afbeelding vinden om te kijken of ik het potje wellicht herkende. Ik durf het dus niet te zeggen, kwestie van uitproberen. Anders even langs de toko gaan die kunnen je adviseren en hebben vaak de lekkerste 🙂

      1. Eef

        Wat ontzettend leuk om te horen! Ik zie je mailtje tegemoet en ga je het recept sturen 🙂 Alleen maar fijn om te horen!

    4. 5 sterren
      Heerlijk! Leuk om met trassi gewerkt te hebben.
      (Maar ik ben ook benieuwd naar het vorige recept met schouderham en link naar kipsaté: klinkt als een oude bekende die ik heel graag weer eens wil maken ????)

      1. Eef

        Wat leuk om te horen, dankjewel 🙂 Ik heb helaas het recept niet meer, door een update van de website is die per abuis verloren gegaan. De link van de kipsate vind je in het recept onder ‘kipsate’ in de tekst, aanrader!

      2. 5 sterren
        Erg smakelijk.

        Hoeveelheden qua kruiden iets verhoogd en er kip bij gedaan, maar het was verrassend beter dan menig andere Nasi Goreng recepten.

    5. Marije Falger

      Hallo Eef,

      Heerlijk recept voor nasi. Alleen zie ik bij de ingrediënten kurkuma staan, maar verderop bij de bereidingswijze komt dit niet meer terug. Ik heb het uiteindelijk samen met de andere kruiden in de pan gedaan. Kwam toen helemaal goed.

      Groet, Marije

      1. Eef

        Klopt, het moet inderdaad bij de andere kruiden erbij. Ik heb het direct aangepast 🙂 Dank voor je oplettendheid!

    6. Heb het recept gemaakt, prima smaak, maar vond sojasaus en ketjap wel erg veel.
      Ook ingelegde komkommer, heerlijk

        1. Marco Purmer

          Hoi, dank voor je snelle antwoord. Ik kon alleen zo snel online bij de AH Faja Lobi Trassie trafasie vinden. Is dat de correcte? We hebben hier ook een Toko dus daar kan ik ook langs gaan.

    7. Heerlijk recept, wij hebben genoten. Erbij hebben we sous vide kipsate gegeten en satesaus van je site. Zeker voor herhaling vatbaar. Dankjewel ????

      1. Eef

        Ik heb daar helaas zelf geen tip voor, sorry. Je kunt meer kruiden gebruiken in dit recept eventueel, maar trassi is echt een unieke smaakmaker dus niet 1 op 1 te vervangen voor iets anders.

    8. 5 sterren
      Vanavond gemaakt. Erg lekker, hier kunnen geen pakjes en zakjes tegenop. Zoveel meer smaak. Ik ben er alleen wel nasi vlees bijgedaan

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept




    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top