Rabarber crumble

Seizoensgroenten april

Wat ik zo fijn vind aan koken met seizoensgroenten, is dat het duurzaam, lekker, gezond en goed voor de portemonnee is! Benieuwd welke groenten er in april in het seizoen zijn? Ik ga het je vertellen!

Groenten uit de volle grond

Seizoensgroenten zijn groenten die per seizoen verschillen en uitsluitend van de akker komen, uit de volle grond dus. Deze groenten hebben geen kunstmatig klimaat nodig om te kunnen groeien en worden dus natuurlijk gekweekt. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de seizoensgroenten uit de maand april in Nederland met nog wat extra recept-tips!

Groenten in april

Het is lente!

Jazeker, wat fijn hè! Dat belooft dus ook weer een boel heerlijke groenten waar we lang genoeg op hebben moeten wachten. In april kan je namelijk weer koken met asperges, rabarber, schorseneren en de eerste spinazie van het land! Genieten toch?

Ingredienten witte asperges met zalm

Lokale producten uit het seizoen

Zoek eens een lokale boer op de markt of in de omgeving en kijk naar het variërende aanbod. Hier in Nederland kunnen we namelijk supergoed en veelzijdig met de seizoenen mee eten, zo fijn! Ik heb, naast de lijst met groenten, hieronder een aantal lekkere recepten met seizoensgroenten van april voor je op een rijtje gezet.

Seizoensgroenten april

Recepten seizoensgroenten maart

Spaghetti champignons roomsaus - vega(n)

1. Paddenstoelen – Spaghetti champignons roomsaus

Dit is natuurlijk een klassieker maar geef toe, van een goeie champignonroomsaus wordt iedereen blij! Deze met pasta erbij is zelfs vegan en je kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken die je wilt.

Comfort food ten top! Spaghetti in een romige saus van champignons. Lekker, makkelijk en snel klaar.

Bekijk het recept voor spaghetti champignons roomsaus >>

Quiche feta

2. Spinazie – Quiche met spinazie en feta

Spinazie is misschien wel het eerste ‘superfood’, als we Popeye moeten geloven. Boordevol mineralen en vitamines en super makkelijk om door een gerecht te verwerken.

Quiche met spinazie, feta en tomaat: makkelijk om te maken, ideaal om voor te bereiden, gezond, snel klaar en ook nog eens ontzettend lekker.

Bekijk het recept voor quiche met spinazie en feta >>

Plaattaart met prei

3. Prei – Plaattaart prei

Prei is super veelzijdig en ondertussen wel een vaste gast in de Hollandse keuken. Wist je trouwens dat prei verwant is van de Narcisfamilie?

Een bodem van knapperig en luchtig bladerdeeg, een dunne laag crème fraîche en daarop een laag van prei in ringen, spekjes en kaas. Warm uit de oven met een lekkere frisse salade of een kom soep voor erbij.
Bekijk het recept voor plaattaart prei >>

Rode curry met kip

4. Bloemkool – Rode curry met bloemkoolrijst

Ik ben dol op snelle, makkelijke en gezonde recepten. Om extra groenten toe te voegen aan de rode curry ging ik dit keer eens voor bloemkoolrijst in plaats van ‘gewone’ rijst. Wist je dat je bloemkoolrijst alleen even hoeft op te bakken en dat het al binnen 1-2 minuten klaar is? Ideaal toch!

Dit is een heerlijke kruidige, romige curry met kip en bomvol groenten. Snel, lekker en makkelijk!
Bekijk het recept voor rode curry met bloemkoolrijst >>

Rabarber crumble

5. Rabarber – Rabarbercrumble

Het rabarberseizoen is weer in volle vaart. Om het begin van het nieuwe seizoen te vieren heb ik deze heerlijke rabarbercrumble met aardbei voor je.

Van april tot en met juli is rabarber verkrijgbaar uit de volle grond. Combineer ze met de eerste aardbeien van Hollandse bodem in deze waanzinnig lekkere rabarbercrumble!
Bekijk het recept voor rabarbercrumble >>

2 thoughts on “Seizoensgroenten april

  • Hi Eef,
    Vandaag maakte ik jouw kipragout met champignons. Lekker en heel goed gelukt. Vaak loopt de ragout een beetje terug als hij langer staat, maar bij dit recept is dat dus niet het geval. En hij werd ook niet te dun. Ik had mijn twijfels bij de hoeveelheid bloem t.o.v. het vocht, maar dat was dus helemaal niet nodig.
    Deze ga ik zeker vaker maken.
    Dank je wel en groetjes – Mayke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *