Ik heb weer een heerlijk recept voor je. Rode curry met kip en bloemkoolrijst. Lekker, makkelijk én gezond. Bomvol groenten en lekker snel aan tafel. Deze rode curry met kip maak je namelijk binnen 20 minuten klaar en lekker dat ‘ie is, deze moet je echt proberen!
Ik ben dol op snelle, makkelijke en gezonde recepten. Om extra groenten toe te voegen aan de rode curry ging ik dit keer eens voor bloemkoolrijst in plaats van ‘gewone’ rijst. Wist je dat je bloemkoolrijst alleen even hoeft op te bakken en dat het al binnen 1-2 minuten klaar is? Ideaal toch! Zo kun je helemaal makkelijk en snel extra groenten in je maaltijd verwerken.
Gemakkelijk meer groenten eten
Meer groenten eten vind ik altijd belangrijk. Het fijne is, Jumbo vindt dat ook en heeft een nieuw en vernieuwd groente en salade assortiment waarmee ze groenten eten net nog even makkelijker maken. Gemaksgroenten noemen ze het en dat zijn ze ook. Denk aan voorgesneden broccoli rijst, courgetti (lekker met zalm), maar ook pompoen lasagne bladen (lekker voor in een ovenschotel) en deze bloemkoolrijst. Daarnaast hebben ze ook verschillende maaltijd en snack salades toegevoegd, lekker voor de lunch of als snack na het sporten.
Romige rode curry met kip
Jumbo vroeg mij een lekker recept te bedenken met hun bloemkoolrijst en dat heb ik gedaan. Deze supersnelle, heerlijke romige rode curry komt hier zeker vaker op tafel. Lekker, makkelijk én gezond. De rode curry heb ik gemaakt op basis van een boemboe. Een boemboe is een fijngewreven kruidenmengsel en wordt vaak in een vijzel gemaakt. Een goede basis voor je rode curry waar je zelf nog wat lekkere smaakmakers zoals knoflook en verse gember bij doet. Samen met kip, rode paprika, peultjes en een beetje kokosmelk zet je zo in een handomdraai deze curry op tafel. De kokosmelk zorgt ervoor dat de curry lekker romig en mild van smaak is zodat het hele gezin kan genieten van deze heerlijke, snelle maaltijd.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 kipfilet
- 400 gram bloemkool rijst van Jumbo
- 200 gram peultjes
- 200 ml kokosmelk
- 1 rode paprika
- 1 boemboe voor rode curry ((ca. 95 gram))
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje verse gember (ca. 2-3 cm)
- olie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Zet een pan water op het vuur met een snuf zout en breng aan de kook.
- Snij de kipfilets in kleine blokjes, de paprika in reepjes.
- De knoflook en gember rasp je fijn zodat er een soort van pasta ontstaat.
- Kook de peultjes in een paar minuten beetgaar in het kokende water en spoel ze daarna direct af onder de koude kraan.
- Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en gember even kort aan.
- Voeg de kip toe, bak even aan en voeg dan de rode curry pasta toe en bak deze ook even mee.
- Als de kip bijna gaar is voeg je de reepjes paprika en de peultjes toe.
- Even omscheppen en dan de kokosmelk erbij gieten. Laat dit even rustig op laag vuur pruttelen.
- Ondertussen doe je de bloemkoolrijst in een ruime wok en bak je het in ca. 1-2 minuten warm en gaar.
- Doe de bloemkoolrijst in een kom en schep daar de curry bij. Garneer naar smaak met koriander en partjes limoen. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Jumbo. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Tara says:
Hi Eef! Welke boemboe gebruik jij?
Eef says:
Ik heb die van Jumbo eigen merk gebruikt (rode verpakking)
Tara says:
Hi Eef! Welke boemboe gebruik jij?
Marie says:
gebruik je voor de rode curry nu gewoon een pakje (boemboe) of maak je het toch zelf.
misschien lees ik het verkeerd?
Eef says:
Ik heb hiervoor een kant en klare boemboe van de Jumbo gebruikt, erg lekker.
Marie says:
gebruik je voor de rode curry nu gewoon een pakje (boemboe) of maak je het toch zelf.
misschien lees ik het verkeerd?
Eef says:
Ik heb die van Jumbo eigen merk gebruikt (rode verpakking)
Evi says:
Gisteren gemaakt en wat was dit makkelijk EN lekker!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Evi says:
Gisteren gemaakt en wat was dit makkelijk EN lekker!
Wilma says:
Hoe bak je de bloemkoolrijst dan…?
Met een beetje olie, of boter…?
Eef says:
Bij punt 9, gewoon in de wok. Je kunt wat olie of boter toevoegen maar dat hoeft niet.
Sita says:
Hoi Eef,
Net deze herlijke maaltijd gegeten! Super lekker, super easy!
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Henriette Koster says:
Hallo Eef,
Vanavond gemaakt. Het smaakte heerlijk.
Komt hier zeker vaker op tafel.
Bedankt !
Eef says:
Jij bedankt voor je leuke reactie 🙂
Alice says:
Gisteren dit recept gemaakt. Heerlijk!! En de bloemkoolrijst vind ik nog lekkerder dan gewone rijst. Het heeft een lekker stevige bite. Ik heb wel de gele curry genomen omdat ik bang was dat de rode voor mij te scherp zou zijn ????
Eef says:
Wat leuk om te lezen, gele kan ook prima, lekker 🙂
Marjolein says:
Vandaag gemaakt en wij vonden het allebei zalig. Ga ik zeker vaker maken. Alleen peultjes schoonmaken en afhalen, knoflook en gember pellen en raspen, paprika klein snijden en kip in blokjes in 5 minuten? Nou dat vind ik heel knap hoor 🙂
Eef says:
Hahaha dat is inderdaad wel wat ambitieus 😉 Ik heb het aangepast naar 10 minuten.
Marjolein says:
???? dat komt wel beter uit.
En het is absoluut een makkelijk en snel recept hoor.
Hetty Bakker says:
Heerlijk, ik maak het voor 2 dagen, de eerste dag met bloemkoolroosjes, en de tweede dag met zilvervliesrijst rijst en sperciebonen
Danielle says:
Heerlijk recept en doordat de bloemkoolrijst er apart bij is ook goed te combineren met normale rijst voor mijn pubers die de koolhydraten hard nodig hebben
Ruud says:
Hoi Eef,
Heerlijk recept. Smullen geblazen.
Alleen kan de inschatting van 285kcal pp nooit juist zijn.
Moet mi minstens het dubbele zijn.!
Eef says:
Het is met bloemkoolrijst ipv gewone rijst dus daar zit een verschil in. Het is altijd een schatting, dus reken het gerust na met de ingredienten/ merken die je zelf gebruikt.
Marieke says:
Heerlijk, ga het vaker maken.
Lekker zo de extra groenten ipv rijst
Naan Serton says:
Ik kook op Dinsdag altijd voor het gezin van mijn jongste zoon en meestal zoveel dat ik voor mezelf nog wat overhoud voor de volgende dag, Helaas met dit recept ging alles op! Kleinkinderen hebben gesmuld!
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Aaaah, jammer dat er niets overbleef 😉 maar wel heel fijn om te horen dat het bij iedereen zo in de smaak is gevallen!
Hannie says:
Hoi Eef,
Ik ga het vanavond eten,😋 heb ingevroren bloemkoolrijst. Kan ik dat zo bevroren in de pan bakken denk je ?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Hannie, ik heb deze zelf nog nooit met bevroren bloemkoolrijst gemaakt dus dat kan ik je niet met zekerheid vertellen. Is hij goed gelukt? 😋
Jolanda says:
Hoi Eef,
Het recept ziet er harstikke lekker uit, zit alleen met het volgende “probleempje’. Een gezinslid heeft een afkeer van kokosmelk en ik vraag me af of er een alternatief voor is, wat ik kan gebruiken.
Eef says:
Eventueel kun je yoghurt gebruiken als alternatief maar proef hem dan wel even of hij wat meer kruiden nodig heeft. De kokosmelk is natuurlijk ook een echte smaakmaker 🙂