Rode curry met kip en bloemkoolrijst

Rode curry met kip en bloemkoolrijst

Ik heb weer een heerlijk recept voor je. Rode curry met kip en bloemkoolrijst. Lekker, makkelijk én gezond. Bomvol groenten en lekker snel aan tafel. Deze rode curry met kip maak je namelijk binnen 20 minuten klaar en lekker dat ‘ie is, deze moet je echt proberen!

Ik ben dol op snelle, makkelijke en gezonde recepten. Om extra groenten toe te voegen aan de rode curry ging ik dit keer eens voor bloemkoolrijst in plaats van ‘gewone’ rijst. Wist je dat je bloemkoolrijst alleen even hoeft op te bakken en dat het al binnen 1-2 minuten klaar is? Ideaal toch! Zo kun je helemaal makkelijk en snel extra groenten in je maaltijd verwerken.

Gemakkelijk meer groenten eten

Meer groenten eten vind ik altijd belangrijk. Het fijne is, Jumbo vindt dat ook en heeft een nieuw en vernieuwd groente en salade assortiment waarmee ze groenten eten net nog even makkelijker maken. Gemaksgroenten noemen ze het en dat zijn ze ook. Denk aan voorgesneden broccoli rijst, courgetti (lekker met zalm), maar ook pompoen lasagne bladen (lekker voor in een ovenschotel) en deze bloemkoolrijst. Daarnaast hebben ze ook verschillende maaltijd en snack salades toegevoegd, lekker voor de lunch of als snack na het sporten.

Ingrediënten snelle rode curry

Romige rode curry met kip

Jumbo vroeg mij een lekker recept te bedenken met hun bloemkoolrijst en dat heb ik gedaan. Deze supersnelle, heerlijke romige rode curry komt hier zeker vaker op tafel. Lekker, makkelijk én gezond. De rode curry heb ik gemaakt op basis van een boemboe. Een boemboe is een fijngewreven kruidenmengsel en wordt vaak in een vijzel gemaakt. Een goede basis voor je rode curry waar je zelf nog wat lekkere smaakmakers zoals knoflook en verse gember bij doet. Samen met kip, rode paprika, peultjes en een beetje kokosmelk zet je zo in een handomdraai deze curry op tafel. De kokosmelk zorgt ervoor dat de curry lekker romig en mild van smaak is zodat het hele gezin kan genieten van deze heerlijke, snelle maaltijd.

Rode curry met rijst van bloemkool

Rode curry met kip

Rode curry met kip en bloemkoolrijst. Binnen 20 minuten klaar.
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 kipfilet
  • 400 gram bloemkool rijst van Jumbo
  • 200 gram peultjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 rode paprika
  • 1 boemboe voor rode curry (ca. 95 gram)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje verse gember (ca. 2-3 cm)
  • olie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Zet een pan water op het vuur met een snuf zout en breng aan de kook.
  • Snij de kipfilets in kleine blokjes, de paprika in reepjes.
  • De knoflook en gember rasp je fijn zodat er een soort van pasta ontstaat.
  • Kook de peultjes in een paar minuten beetgaar in het kokende water en spoel ze daarna direct af onder de koude kraan.
  • Verhit een beetje olie in de pan en fruit de knoflook en gember even kort aan.
  • Voeg de kip toe, bak even aan en voeg dan de rode curry pasta toe en bak deze ook even mee.
  • Als de kip bijna gaar is voeg je de reepjes paprika en de peultjes toe.
  • Even omscheppen en dan de kokosmelk erbij gieten. Laat dit even rustig op laag vuur pruttelen.
  • Ondertussen doe je de bloemkoolrijst in een ruime wok en bak je het in ca. 1-2 minuten warm en gaar.
  • Doe de bloemkoolrijst in een kom en schep daar de curry bij. Garneer naar smaak met koriander en partjes limoen. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Extra: verse koriander en limoen ter garnering
Dit recept is in principe glutenvrij en lactosevrij. Let er wel op dat de curry pasta die je koopt ook glutenvrij of lactosevrij is voor mensen met dit dieet.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calories: 285kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 28g | Fat: 14g | Saturated Fat: 10g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Rode curry met kip

Rode curry met kip en bloemkoolrijst - pinterest collage

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Jumbo. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

12 gedachtes op “Rode curry met kip en bloemkoolrijst”

  1. Avatar

    gebruik je voor de rode curry nu gewoon een pakje (boemboe) of maak je het toch zelf.
    misschien lees ik het verkeerd?

  2. Avatar

    gebruik je voor de rode curry nu gewoon een pakje (boemboe) of maak je het toch zelf.
    misschien lees ik het verkeerd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top