fbpx
Wraps met bloemkool

Vegetarische wraps met gegrilde bloemkool

Vegetarische wraps met gegrilde bloemkool. Een heerlijke vega (zelfs vegan) maaltijd die je binnen een half uur op tafel kunt zetten. Makkelijk om te maken, bomvol smaak en bomvol groenten. Een lekker en plantaardig alternatief.

Bloemkool kun je koken, dat wist je waarschijnlijk wel. Dat je er bloemkoolrijst van kunt maken zal misschien ook niets nieuws zijn, maar wist je dat je het ook fan-tas-tisch goed kunt grillen in de oven? De bloemkool wordt dan lekker beetgaar. Het heeft een bite en hierdoor een heerlijke structuur om bijvoorbeeld wraps mee te vullen.

Vegetarische wraps met gegrilde bloemkool

Je kunt de gegrilde bloemkool op smaak brengen met een Tex Mex kruidenmix, maar je kunt ook zelf een kruidenmix maken. Net wat je zelf lekker(der) vindt of wat je in huis hebt. Door het grillen en het kruiden van de bloemkool is het een ideale vleesvervanger en zet je zo in een handomdraai de lekkerste vega wraps op tafel voorzien van extra veel groenten, wat wil je nog meer 😉 .

Bloemkool

De liefde voor bloemkool

Die zat er bij mij al vroeg in. Mijn vader of mijn moeder (of allebei, ik ben even in dubio….) hielden absoluut niet van bloemkool dus dat werd bij ons thuis nooit gegeten. Jammer vond ik want ik vond het namelijk wel ontzettend lekker. Mijn tante wist dat en die nodigde mij regelmatig uit als zij bloemkool gingen eten. Dan at ik daar graag een vorkje mee en kreeg ik gekookte bloemkool met een kaassausje. Traditioneel, maar zo lekker. Toe kregen we vla met rode bessen uit de tuin, ik weet het nog precies.

Bloemkool kruiden

Geroosterde bloemkool

Bloemkool: koken, grillen of bakken

Vroeger kookte je bloemkool. Punt. Daar was geen discussie over mogelijk. Tegenwoordig wordt er veel meer gedaan met de bloemkool dan alleen gekookt. Roosteren vind ik zelf erg lekker. De bloemkool krijgt een heerlijke structuur en smaak. Lekker voor door de wraps, maar maak gerust wat extra gegrilde bloemkool als je toch bezig bent. Je kunt het (afgekoeld) enkele dagen in de koelkast bewaren en het is heerlijk door salades, curry of als borrelhapje met een dipsausje zoals hummus erbij.

Vegetarische wraps met bloemkool

Wraps met bloemkool vegetarisch

Vegetarische wraps met gegrilde bloemkool

Makkelijk recept voor vegan wraps met gegrilde bloemkool
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 8 kleine wraps
  • 75 gram veldsla
  • 1 avocado
  • ½ bloemkool (in kleine roosjes gesneden)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepels paprikapoeder (gerookt)
  • ½ theelepel cayennepeper
  • olijfolie, ingelegde rode ui, (vegan) zure room, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en verdeel hier wat olijfolie en de kruiden (paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, komijn en cayennepeper) over en naar smaak peper en zout.
  • Zet de bakplaat in de oven en gril de bloemkoolroosjes in ongeveer 20-25 minuten gaar en licht krokant. Schep ze halverwege even om.
  • Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking even om en om gaar.
  • Vul de wraps naar smaak met de geroosterde bloemkool, avocado, sla en naar smaak ingelegde rode en eventueel een beetje (vegan) zure room.

handig om te weten:

Vervang de losse kruiden eventueel naar smaak voor 1-2 eetlepels TexMex of Taco kruiden.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 116kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 7g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Wraps met bloemkool

Vegetarische wraps met bloemkool Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

4 reacties op “Vegetarische wraps met gegrilde bloemkool”

  1. Hoi eef,

    Erg lekker dat ga ik van de week maken. Ik vroeg me af of je de bloemkool op een bakplaat legt of in een ovenschaal? Wat is handiger?

    Groetjes Patricia

    1. Eef

      Ik verdeel het meestal over een met bakpapier beklede bakplaat zodat ik de roosjes goed kan verspreiden. Een ovenschaal is toch vaak wat kleiner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top