Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui, een simpel en makkelijk recept, maar wel eentje welke ik jullie niet wilde onthouden! Ingelegde rode ui heeft namelijk niet alleen een ontzettend mooie kleur, het smaakt ook heel erg lekker en past goed bij taco’s, salades, broodjes en meer.

Door de azijn wordt de diep paarse kleur van ‘rode’ ui bijna fluorescerend roze. De ui krijgt een gepekelde smaak en je kunt er zelf allerlei lekkere kruiden aan toevoegen voor meer smaak. Ingelegd in een afgesloten glazen pot blijft de rode ui erg lang goed. Eenmaal open bewaar je hem in de koelkast en ‘moet’ je hem binnen een paar dagen opmaken, maar dat is zeker geen straf.

Ingelegde rode ui op smaak brengen

Qua kruiden kun je helemaal los gaan. Zelf ga ik voor piment korrels en peper korrels waaronder zwarte en rode peper. Piment korrels geven een diepe warme smaak en peper geeft een beetje een pitje. Erg lekker in combinatie met de gepekelde rode ui. Je kunt er ook andere kruiden zoals steranijs of kardemom peulen aan toe voegen, experimenteer er gerust op los. Qua azijn kun je ook volop variëren trouwens. Ik kies zelf in dit geval het liefst voor gewone azijn zonder smaakje, maar wijn of appelazijn wordt ook vaak gebruikt.

Sla dit basisrecept dan ook op en ik ben benieuwd naar jouw eigen twist op dit recept, laat hem gerust weten in de reacties!

Zelf ingelegde rode ui maken

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Zelf ingelegde rode ui maken en op smaak brengen met kruiden.
4.43 van 26 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 rode uien (middel)
  • 250 ml water
  • 250 ml azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • gedroogde kruiden naar smaak zoals peperkorrels, piment, kardemom, steranijs

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Ontvel de rode ui en snij in dunne plakken (gebruik hiervoor eventueel een mandoline, het lekkerste is dunne plakjes ui).
  • Doe de rode ui alvast in de glazen pot.
  • Verwarm het water samen met de azijn, kruiden en de suiker tot het kookt en de suiker opgelost is.
  • Giet het kokende water bij de ingelegde rode ui, sluit de pot af en laat volledig afkoelen. Na een klein uurtje kun je ze trouwens al eten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 229kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui Pinterest Collage

17 thoughts on “Ingelegde rode ui

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept