Spaghetti champignons roomsaus

Spaghetti champignons roomsaus

Spaghetti champignons roomsaus. Comfort food ten top! Spaghetti in een romige saus van champignons. Lekker, makkelijk en snel klaar. Binnen een half uurtje zet je deze heerlijke spaghetti op tafel, maar wees gewaarschuwd, hij is ook zo op 😉 .

Dit is echt zo’n vegetarische maaltijd waarbij je totaal geen vlees of vis ‘mist’ (voor zover je dat al doet natuurlijk). Deze romige spaghetti met champignons roomsaus zit bomvol smaak en de gebakken champignons geven het recept een heerlijke structuur.

Garneer met verse peterselie en Parmezaanse kaas of edelgistvlokken voor een vegan variant.

Vegetarische spaghetti champignons roomsaus

Dit recept kun je namelijk volledig vegetarisch, maar ook, heel simpel, volledig vegan oftewel plantaardig maken. Vervang de kookroom voor een plantaardige versie. Kleine moeite want er zijn zoveel lekkere alternatieven voor plantaardige kookroom in de markt. Dat zijn sowieso kleine aanpassingen die ik steeds vaker maak in mijn eigen eetpatroon. Kleine moeite, groots effect.

Spaghetti champignons roomsaus ingredienten

Comfortfood ten top!

Dat is deze maaltijd zeker. Zo makkelijk om te maken, zo lekker en je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig. Ui, knoflook, spaghetti en lekker veel champignons zijn de belangrijkste naast kookroom en een half blokje paddenstoelenbouillon.

Vergeet dat blokje trouwens niet, dat is echt een smaakbommetje wat deze spaghetti zo verslavend lekker maakt!

Spaghetti champignons roomsaus - vega(n)

Pasta met champignons

Je kunt qua champignons natuurlijk volop variëren . Zo kun je ook paddenstoelen gebruiken, of alleen voor kastanjechampignons of gewone champignons gaan. Zelf vind ik de combinatie van kastanjechampignons en gewone champignons in dit recept erg lekker. 

Spaghetti champignons roomsaus recept
Spaghetti champignons roomsaus

Spaghetti champignons roomsaus

Spaghetti champignons roomsaus. Comfort food ten top! Spaghetti in een romige saus van champignons. Lekker, makkelijk en snel klaar
4.40 van 96 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ blokje paddenstoelenbouillon 
  • 100 ml kookroom (evt. plantaardig)
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel peterselie ((vers – fijngesneden))
  • (olijf)olie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig beginnen te worden en voeg dan de champignons toe.
  • Bak deze tot ze gaar zijn en voeg dan 2 eetlepels bloem toe.
  • Bak die mee, verkruimel de paddenstoelenbouillon eroverheen en giet dan het vocht erbij (de kookroom en het water).
  • Breng dit aan de kook en kook de saus iets in. Je kunt eventueel nog een beetje kookvocht van de spaghetti erdoorheen doen om de saus juist iets vloeibaarder te houden.
  • Schep de spaghetti door de saus, voeg naar smaak peper en zout toe, garneer met verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 448kcal | Koolhydraten: 72g | Eiwitten: 15g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Spaghetti champignons roomsaus
Spaghetti champignons roomsaus Pinterest Collage

51 thoughts on “Spaghetti champignons roomsaus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept