Spaghetti champignons roomsaus. Comfort food ten top! Spaghetti in een romige saus van champignons. Lekker, makkelijk en snel klaar. Binnen een half uurtje zet je deze heerlijke spaghetti op tafel, maar wees gewaarschuwd, hij is ook zo op 😉 .
Dit is echt zo’n vegetarische maaltijd waarbij je totaal geen vlees of vis ‘mist’ (voor zover je dat al doet natuurlijk). Deze romige spaghetti met champignons roomsaus zit bomvol smaak en de gebakken champignons geven het recept een heerlijke structuur.
Garneer met verse peterselie en Parmezaanse kaas of edelgistvlokken voor een vegan variant.
Vegetarische spaghetti champignons roomsaus
Dit recept kun je namelijk volledig vegetarisch, maar ook, heel simpel, volledig vegan oftewel plantaardig maken. Vervang de kookroom voor een plantaardige versie. Kleine moeite want er zijn zoveel lekkere alternatieven voor plantaardige kookroom in de markt. Dat zijn sowieso kleine aanpassingen die ik steeds vaker maak in mijn eigen eetpatroon. Kleine moeite, groots effect.

Comfortfood ten top!
Dat is deze maaltijd zeker. Zo makkelijk om te maken, zo lekker en je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig. Ui, knoflook, spaghetti en lekker veel champignons zijn de belangrijkste naast kookroom en een half blokje paddenstoelenbouillon.
Vergeet dat blokje trouwens niet, dat is echt een smaakbommetje wat deze spaghetti zo verslavend lekker maakt!

Pasta met champignons
Je kunt qua champignons natuurlijk volop variëren . Zo kun je ook paddenstoelen gebruiken, of alleen voor kastanjechampignons of gewone champignons gaan. Zelf vind ik de combinatie van kastanjechampignons en gewone champignons in dit recept erg lekker.


Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 125 gram kastanjechampignons
- 100 gram champignons
- 2 eetlepels bloem
- ½ blokje paddenstoelenbouillon
- 100 ml kookroom (evt. plantaardig)
- 100 ml water
- 1 eetlepel peterselie ((vers – fijngesneden))
- (olijf)olie, peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig beginnen te worden en voeg dan de champignons toe.
- Bak deze tot ze gaar zijn en voeg dan 2 eetlepels bloem toe.
- Bak die mee, verkruimel de paddenstoelenbouillon eroverheen en giet dan het vocht erbij (de kookroom en het water).
- Breng dit aan de kook en kook de saus iets in. Je kunt eventueel nog een beetje kookvocht van de spaghetti erdoorheen doen om de saus juist iets vloeibaarder te houden.
- Schep de spaghetti door de saus, voeg naar smaak peper en zout toe, garneer met verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Hoi Eef, super lekker recept! Hoe kan je dit het beste van te voren maken en bewaren?
Bij voorbaat dank!
Groetjes, Linda
Je kunt alles maken en als het afgekoeld is bewaren in de koelkast. Of je maakt alleen de saus en kookt de spaghetti net voor het serveren.
Ik maal een beetje van mijn champignons fijn, dan heb je nog net iets meer champignon smaak in de saus. Het is maar een tip die ik iedereen kan meegeven 😉
Goeie tip, dankjewel!
Wij vinden deze pasta heel lekker ik doe er zelf nog spekjes en gerookte kip doorheen en tijm heerlijk !
Wat leuk om te horen, dankjewel!
Dankjewel voor dit geweldige recept. Mijn man zei zojuist dit mag je vaker maken! Heb de bloem weggelaten, had het niet in huis, maar we misten het ook niet. We hebben echt gesmuld!!
Kijk, dat is altijd om te horen! Dankjewel voor het delen Desiree!
Ik heb het recept gemaakt en het was heerlijk 😋
Wij zijn echte vlees eters, maar dat misten we totaal niet. ( zelfs mijn man niet en die is nogal kieskeurig).
Ik heb een extra bouillonblokje erin gedaan en het zout weg gelaten.
Dit word een blijvertje.❤️
Bedankt voor dit heerlijke recept Eef.
Wat fijn om te horen, dankjewel Alida!
We hebben heerlijk gegeten top recept 👍 me vriend zei nog van te voren misschien nog spekjes erbij (deze was ik vergeten te kopen) en na 1 bord zat hij toch vol ! (Zonder de spekjes)🤭 Dankjewel voor je lekker kook recept het was leuk om te maken ❤️
Wat leuk om te horen, dankje Britt!
Ik heb het recept net gemaakt en alvast een klein beetje geproefd. Het smaakt heerlijk 🥰. Dank je wel voor je heerlijke recepten!
Dankjewel Chantal, wat fijn om te horen! 😀
Wat is de functie van bloem in dit gerecht?
Dat geeft de saus wat meer binding, maar is geen must.
Hoi
Je recepten zijn heerlijk
Ik wil je graag om advies vragen, mijn dochter mag geen uien, knoflook, selderij…
Kan jij iets verzinnen wat de saus lekker maakt zonder deze ingrediënten
Ik hoor je graag en bedankt alvast
Groetjes Sonja
In plaats van ui en knoflook zou je bijvoorbeeld wat andere kruiden kunnen gebruiken. Asafoetida bijvoorbeeld is een kruid dat een beetje soortgelijke smaak heeft! Selderij gebruik je niet in dit recept. Peterselie kun je gebruiken!