Spaghetti champignons roomsaus. Comfort food ten top! Spaghetti in een romige saus van champignons. Lekker, makkelijk en snel klaar. Binnen een half uurtje zet je deze heerlijke spaghetti op tafel, maar wees gewaarschuwd, hij is ook zo op 😉 .
Dit is echt zo’n vegetarische maaltijd waarbij je totaal geen vlees of vis ‘mist’ (voor zover je dat al doet natuurlijk). Deze romige spaghetti met champignons roomsaus zit bomvol smaak en de gebakken champignons geven het recept een heerlijke structuur.
Garneer met verse peterselie en Parmezaanse kaas of edelgistvlokken voor een vegan variant.
Vegetarische spaghetti champignons roomsaus
Dit recept kun je namelijk volledig vegetarisch, maar ook, heel simpel, volledig vegan oftewel plantaardig maken. Vervang de kookroom voor een plantaardige versie. Kleine moeite want er zijn zoveel lekkere alternatieven voor plantaardige kookroom in de markt. Dat zijn sowieso kleine aanpassingen die ik steeds vaker maak in mijn eigen eetpatroon. Kleine moeite, groots effect.
Comfortfood ten top!
Dat is deze maaltijd zeker. Zo makkelijk om te maken, zo lekker en je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig. Ui, knoflook, spaghetti en lekker veel champignons zijn de belangrijkste naast kookroom en een half blokje paddenstoelenbouillon.
Vergeet dat blokje trouwens niet, dat is echt een smaakbommetje wat deze spaghetti zo verslavend lekker maakt!
Pasta met champignons
Je kunt qua champignons natuurlijk volop variëren . Zo kun je ook paddenstoelen gebruiken, of alleen voor kastanjechampignons of gewone champignons gaan. Zelf vind ik de combinatie van kastanjechampignons en gewone champignons in dit recept erg lekker.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram spaghetti
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 125 gram kastanjechampignons
- 100 gram champignons
- 2 eetlepels bloem
- ½ blokje paddenstoelenbouillon
- 100 ml kookroom (evt. plantaardig)
- 100 ml water
- 1 eetlepel peterselie ((vers – fijngesneden))
- (olijf)olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig beginnen te worden en voeg dan de champignons toe.
- Bak deze tot ze gaar zijn en voeg dan 2 eetlepels bloem toe.
- Bak die mee, verkruimel de paddenstoelenbouillon eroverheen en giet dan het vocht erbij (de kookroom en het water).
- Breng dit aan de kook en kook de saus iets in. Je kunt eventueel nog een beetje kookvocht van de spaghetti erdoorheen doen om de saus juist iets vloeibaarder te houden.
- Schep de spaghetti door de saus, voeg naar smaak peper en zout toe, garneer met verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!
jannie says:
Dit recept dat zag er lekker uit, maar het is niet voor vegetariërs ,
De paddenstoelenbouillon blokjes zijn niet vegetarisch.
Eef says:
Ik heb je reactie ook al beantwoord via Facebook net maar ik raad geen specifiek type bouillonblokjes aan in het recept dus ik snap je reactie niet. Wil je het recept maken en ben je vegetarisch dan kan dat gewoon prima. Zo kun je paddestoelen bouillon vinden bij o.a. Ekoplaza die zelfs volledig plantaardig is (deze is in poedervorm dus gebruik je de hoeveelheid ter grote van een half blokje = ongeveer een halve theelepel) . Maar bij o.a. de toko, maar ook grotere supermarkten zoals Jumbo vind je bouillonblokjes waar geen vlees of bot in is verwerkt. Let wel altijd even op de ingrediënten lijst natuurlijk, het kan verschillen per merk 😉
Sylvia says:
Dag Eef,
Ik kwam je recept toevallig tegen.
Vanavond gelijk gemaakt en wij hebben heerlijk gegeten.
Recept voor herhaling!!
Groetjes Sylvia
Eef says:
Daar word ik blij van om dat te lezen, dankjewel 😀
Suzanne m says:
Draadjes vlees is niet gaar !!!
Improviseren maar!
Champignons en pasta in huis dus hop de keuken is.
Nou dat is een lekkere maaltijd geworden. Nog even stokbrood in de oven en kruiden boter gemaaktN
Een heerlijk avondje ! Dank je wel Eef.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 🙂
Els Lutgerink says:
Heel lekker, maar ik zie even niet hoe ik de recepten kan opslaan.
Eef says:
Als je ingelogd bent kun je de button ‘recept opslaan’ vinden naast de print button en de pinterest button onder de foto 🙂
Sanne says:
Niet om nou moeilijk te doen, maar waarom nou weer ‘comfort food’ in plaats van ‘troostvoedsel’?
Eef says:
Nou… beetje moeilijk doen is het wel he 😉
HARRY says:
Altijd wel ergens iets vinden om te zeuren Sanne .. Te triest voor woorden.
Dit is een heel fijn recept en erg lekker, ik eet zelf niet vegetarisch dus ik heb uitgebakken spekjes door de saus gedaan als soort van carbonarasaus ( ik weet het, dat is het niet ) zeker voor herhaling vatbaar.
Michiel says:
Top recept, veel dank!!!!
Lia Rooth says:
Hoi Eef ik heb de paddenstoelen roomsaus gemaakt maar dan met ravioli funghi wat heel erg lekker was zelfs voor mijn vleesetende man ???????? ga het meer maken tnx
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Jantine says:
Ohhh dit recept was ook echt weer smullen! Ik bleef er maar van eten ????
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Liesbeth says:
Ik ga het recept vandaag voor de 2e keer maken het was heerlijk.
Wat ik er zelf nog bij door doe is een blauwe schimmel kaas.. was ook heel lekker. Iets pittiger.
Grt Liesbeth
Eef says:
Dat is een heerlijke aanvulling volgens mij!
Jolanda Vos says:
Vanavond gemaakt. Helaas kon ik in onze supermarkt ( Boni) geen paddestoelenboullion vinden dus nu tuinkruidenboullion gebruikt.
Heeeeerlijk
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Vers says:
Mmmm zojuist gemaakt! Heerlijk! Dankjewel voor het recept! Makkelijk te maken en erg lekker.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Carry Struijs says:
Heerlijk recept, ik heb later nog wat verse knoflook toegevoegd omdat ik de smaak te flauw vond. Later knoflook toevoegen schijnt ook beter te zijn omdat de smaak vervliegt als je knoflook fruit.
Jean says:
Wat een heerlijk recept weer!
Ik ben gek op koken en heb heel wat recepten boeken en ook online kijk ik op heel wat sites als ik een nieuw recept wil maken.
Maar jou recepten zijn toch echt mijn favoriet!!!
Bedankt hier voor..
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat ontzettend leuk om te lezen! Dankjewel voor het compliment en heel graag gedaan.
Nanny Pansier says:
Dit recept gemaakt viel bijzonder goed in de smaak gaan we zeker vaker eten.
Eef says:
Wat fijn om te horen dat het zo in de smaak is gevallen 😍
Laurien says:
Hi! Dankjewel voor dit recept, ik ga het zeker proberen. Leuk ook dat je zegt dat je steeds kleine aanpassingen doet om een vegan recept te maken. Zo ben ik ook ooit begonnen en nu ben ik al anderhalf jaar vegan en dat bevalt mee heel erg goed.
Ik wilde nog wel even zeggen dat deze pagina wel erg vol staat met reclames!! Ik heb uiteindelijk je recept maar gekopieerd en in een Word bestand geplakt want ik kon me gewoon niet concentreren op de tekst anders.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, hopelijk valt het recept in de smaak. Reclames zijn nodig om de (hoge) kosten voor o.a. hosting te kunnen dragen zodat je veilig en snel alle recepten kunt bekijken. Misschien kijk je er nu iets anders tegenaan 😉
Mala says:
Als je het niet-vegetarisch wil maken wat kun je er dan het beste bij doen? Spekjes, kip, gehakt?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Ik denk dat spekjes een lekkere toevoeging kunnen zijn!