Spaghetti champignons roomsaus. Comfort food ten top! Spaghetti in een romige saus van champignons. Lekker, makkelijk en snel klaar. Binnen een half uurtje zet je deze heerlijke spaghetti op tafel, maar wees gewaarschuwd, hij is ook zo op 😉 .
Dit is echt zo’n vegetarische maaltijd waarbij je totaal geen vlees of vis ‘mist’ (voor zover je dat al doet natuurlijk). Deze romige spaghetti met champignons roomsaus zit bomvol smaak en de gebakken champignons geven het recept een heerlijke structuur. Garneer met verse peterselie en Parmezaanse kaas of edelgistvlokken voor een vegan variant.
Vegetarische spaghetti champignons roomsaus
Dit recept kun je namelijk volledig vegetarisch, maar ook, heel simpel, volledig vegan oftewel plantaardig maken. Vervang de kookroom voor een plantaardige versie. Kleine moeite want er zijn zoveel lekkere alternatieven voor plantaardige kookroom in de markt. Dat zijn sowieso kleine aanpassingen die ik steeds vaker maak in mijn eigen eetpatroon. Kleine moeite, groots effect.
Comfortfood ten top!
Dat is deze maaltijd zeker. Zo makkelijk om te maken, zo lekker en je hebt maar een handjevol ingrediënten nodig. Ui, knoflook, spaghetti en lekker veel champignons zijn de belangrijkste naast kookroom en een half blokje paddenstoelenbouillon. Vergeet dat blokje trouwens niet, dat is echt een smaakbommetje wat deze spaghetti zo verslavend lekker maakt!
Pasta met champignons
Je kunt qua champignons natuurlijk volop variëren . Zo kun je ook paddenstoelen gebruiken, of alleen voor kastanjechampignons of gewone champignons gaan. Zelf vind ik de combinatie van kastanjechampignons en gewone champignons in dit recept erg lekker.

Spaghetti champignons roomsaus
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram spaghetti
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 125 gram kastanjechampignons
- 100 gram champignons
- 2 eetlepels bloem
- ½ blokje paddenstoelenbouillon
- 100 ml kookroom (evt. plantaardig)
- 100 ml water
- 1 eetlepel peterselie ((vers - fijngesneden))
- (olijf)olie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
- Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan, fruit de ui en knoflook aan tot deze glazig beginnen te worden en voeg dan de champignons toe.
- Bak deze tot ze gaar zijn en voeg dan 2 eetlepels bloem toe.
- Bak die mee, verkruimel de paddenstoelenbouillon eroverheen en giet dan het vocht erbij (de kookroom en het water).
- Breng dit aan de kook en kook de saus iets in. Je kunt eventueel nog een beetje kookvocht van de spaghetti erdoorheen doen om de saus juist iets vloeibaarder te houden.
- Schep de spaghetti door de saus, voeg naar smaak peper en zout toe, garneer met verse peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!
4 reacties op “Spaghetti champignons roomsaus”
Dit recept dat zag er lekker uit, maar het is niet voor vegetariërs ,
De paddenstoelenbouillon blokjes zijn niet vegetarisch.
Ik heb je reactie ook al beantwoord via Facebook net maar ik raad geen specifiek type bouillonblokjes aan in het recept dus ik snap je reactie niet. Wil je het recept maken en ben je vegetarisch dan kan dat gewoon prima. Zo kun je paddestoelen bouillon vinden bij o.a. Ekoplaza die zelfs volledig plantaardig is (deze is in poedervorm dus gebruik je de hoeveelheid ter grote van een half blokje = ongeveer een halve theelepel) . Maar bij o.a. de toko, maar ook grotere supermarkten zoals Jumbo vind je bouillonblokjes waar geen vlees of bot in is verwerkt. Let wel altijd even op de ingrediënten lijst natuurlijk, het kan verschillen per merk 😉
Heel lekker, maar ik zie even niet hoe ik de recepten kan opslaan.
Als je ingelogd bent kun je de button ‘recept opslaan’ vinden naast de print button en de pinterest button onder de foto 🙂