Salade met rauwe gekleurde bietjes

Salade met rauwe gekleurde bietjes

Al een tijdje had ik een oogje op deze bietjes. Van die prachtige, mooie, kleurrijke bietjes. Vooral de roze variant, want die is zo mooi met zijn roze met witte tekening. Maar ook de gele mag er zijn, die is zelfs wat zoeter. Zeg nou zelf, zien ze er niet prachtig uit deze kleurrijke bietjes in deze salade met rauwe gekleurde bietjes?

Ik vind bietjes heerlijk. Gekookte rode bietjes met een beetje ui, aardappel en een uitgebakken speklapje. Noem het een klassieker of noem het ouderwets, lekker is het wel. Maar ook rauw zijn bietjes heerlijk en dan doen ze het erg goed in een salade.

Salade met rauwe gekleurde bietjes

Omdat ik laatst, ein-de-lijk, die leuke gekleurde bietjes tegen het lijf liep, besloot ik ermee aan de slag te gaan. Ik vond ze bij de Makro, maar met een beetje mazzel vind je ze ook in de lokale super of bij de groenteboer. Die mooie roze bietjes worden chioggia genoemd. Ze zijn afkomstig uit een plaatsje in Italië met de verrassende naam Chioggia 😉 . Alleen rauw blijven ze overigens zo mooi van kleur, eenmaal gekookt vervagen de kleuren namelijk en wordt dit bietje vrijwel geheel roze/rood. Mocht je dit bietje en het gele bietje niet kunnen vinden is er geen man over boord… je kunt namelijk ook gewoon rode biet gebruiken in deze salade. Overigens is er, niet alleen qua kleur, maar ook qua smaak wat verschil. De gele biet is wat zoeter qua smaak en de roze, Chioggia biet, heeft een wat zachtere smaak. Niet zo aards als een gewone, rode biet maar wat frisser, meer richting radijs. Welke we overigens ook in de salade gebruiken zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Genoeg gekletst tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke, kleurrijke salade met rauwe gekleurde bietjes. Een feestje voor het oog én voor de maag!

P.s. ik heb de hoeveelheden expres een beetje losjes gelaten. Het neemt namelijk allemaal niet zo nauw en lijkt het jou lekker een beetje extra geitenkaas of een paar nootjes extra door de salade te doen? Gewoon lekker DOEN. Dat maakt hem namelijk alleen maar lekkerder.

Rauwe bieten salade


Het recept voor salade met rauwe gekleurde bietjes:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor salade met rauwe gekleurde bietjes (ingrediënten):

  • 100 gram geitenkaas
  • 75 gram veldsla
  • 1 rauwe chioggia (roze) biet
  • 1 rauwe gele biet
  • handjevol radijsjes
  • klein handje walnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout

Extra: mandoline om dunne plakjes te snijden

Hoe maak je salade met rauwe gekleurde bietjes :

  1. In een kommetje meng je de olijfolie, honing, citroensap en naar smaak peper en zout voor de dressing van de salade.
  2. Was de sla, radijs en de bietjes (indien nodig).
  3. Schil vervolgens de bietjes en snijd er hele dunne plakjes van met de mandoline.
  4. Ook de radijsjes snijd je in dunne plakjes met de mandoline.
  5. Verdeel de salade, bietjes en radijs over twee borden of kommen.
  6. Verkruimel hier de geitenkaas en de walnoten over en naar smaak wat dressing. Eet smakelijk!

Salade met rauwe gekleurde bietjes

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top