Nog op zoek naar een lekker smeerseltje voor op een stokbroodje met de kerst of tijdens oud & nieuw? Probeer eens Heksenkaas! Perfect voor een avondje ‘Tapas & Bites’. Misschien heb je het al weleens gezien in de winkel of zelfs al eens gekocht.
Overal lekker bij
Dit lekkere smeerseltje met o.a. roomkaas, prei, knoflook is eigenlijk overal lekker bij. Denk stokbroodje, voor de lunch op brood of in een wrap en zelfs in een salade of als sausje bij de maaltijd is het een lekkere smaakmaker.
Zelf maken
De originele Heksenkaas is in de meeste supermarkten verkrijgbaar en door de populariteit van dit product heb je inmiddels zelfs ook de goedkopere versies a la Heksenkaas (zoals ‘Magic Cheese’). De allerlekkerste Heksenkaas maken we natuurlijk heel makkelijk zelf!
Makkelijk smeersel
Ik weet het, ik ben vast niet de enige en zeker ook niet de laatste die dit receptje post. Het is nou eenmaal een heel makkelijk maar oh zo lekker receptje. Dit moet je gewoon een keer zelf gemaakt hebben, het is makkelijk, lekker, past overal bij en ook nog eens een stuk goedkoper dan ‘the real thing’.
Ideaal voor de feestdagen bij de borrel, een stokbroodje met heksenkaas. Leuk om neer te zetten in een klein weckpotje. Mijn inspiratie voor het recept van Heksenkaas komt van de website Lekker & Simpel die overigens ook nog een heerlijke versie met tomaat & basilicum op de site hebben staan.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- kwart prei (het lichtgroene deel)
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram roomkaas
- paar takjes peterselie
- 1 ½ theelepel suiker
- 3-4 theelepels mayonaise
- 1 ½ theelepel citroensap
- snufje witte peper
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de prei in stukken en pers de knoflook uit.
- Doe alles in de keukenmachine en meng even grof door. Dit hoeft zeker niet te lang; het hoeft geen egale emulsie te worden. En klaar is de Heksenkaas!
- Serveer met een stokbroodje, soepstengels of op een toastje.
My happy kitchen says:
Ik weet dat het populair is maar heb het daadwerkelijk nog nooit gegeten. Weet eigenlijk niet waarom.
Eefkooktzo says:
Zeker een keer doen! Hoe je van roomkaas en aioli? Grote kan dat je deze dan zeker lekker zult vinden 🙂
5 x Oudejaarsavond: Bites & Drinks | Eef Kookt Zo! says:
[…] pas begonnen op Eef Kookt Zo! Wel heb ik al twee toppers voor jullie: Crudo op een Stokje en de Heksenkaas zijn ideaal voor oudejaarsavond èn makkelijk voor te bereiden. Denk ook eens aan wat andere […]
Naomi says:
Eef, het recept is goddelijk en ook zo simpel! Op de dag dat ik de heksenkaas had gemaakt, overheerste de smaak van de roomkaas. (Het is maar net welke je gebruikt natuurlijk) Maar na 2 dagen heb je precies de juiste smaak! Zeker voor herhalingvatbaar 🙂
Naomi says:
Gezien dit gerecht voor herhaling vatbaar is, heb ik een kleine toevoeging na het maken van dit recept voor de tweede keer: lenteui. Maakt de smaakt net even iets scherper, Aanrader!! 🙂
Eef says:
Klinkt als een lekkere toevoeging Naomi, die ga ik zelf ook eens proberen de volgende keer 🙂
marjolein131 says:
Heksenkaas vond ik altijd prijzig in de winkel , maar dit recept ga ik zeker uit proberen . Ben er dol op namelijk .Bedankt Eef !
Eef says:
Klopt, is het eigenlijk ook. Zelf maken is een stuk voordeliger en ook nog eens heel erg lekker 🙂
Akkelien says:
Welke roomkaas moet ik gebruiken welke is het lekkerst
Eef says:
Net welke jij het lekkerste vindt. Philadephia vind ik zelf erg lekker in dit recept
Els says:
Gemaakt, maar in plaats van knoflook , ui gebruikt, en philadelphia met bieslook, was heerlijk, in de familie een persoon die maagpijn krijgt van rauwe knoflook
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat klinkt heerlijk! Goed om te horen dat het zo gesmaakt heeft 🙂
Truus Verhoijsen says:
Heerlijk ik heb de prei heel even in kokend water gelegd.