Tapas & Bites: Heksenkaas

HeksenkaasNog op zoek naar een lekker smeerseltje voor op een stokbroodje met de kerst of tijdens oud & nieuw? Probeer eens Heksenkaas! Perfect voor een avondje ‘Tapas & Bites’. Misschien heb je het al wel eens gezien in de winkel of zelfs al eens gekocht. Dit lekkere smeerseltje met o.a. roomkaas, prei, knoflook is eigenlijk overal lekker bij. Denk stokbroodje, voor de lunch op brood of in een wrap en zelf in een salade of als sausje bij de maaltijd is het een lekkere smaakmaker.

De originele Heksenkaas is in de meeste supermarkten verkrijgbaar en door de populariteit van dit product heb je inmiddels zelfs ook de  goedkopere versies a la Heksenkaas (zoals ‘Magic Cheese’). De allerlekkerste Heksenkaas maken we natuurlijk heel makkelijk zelf!

Ik weet het, ik ben vast de niet de enige en zeker ook niet de laatste die dit receptje post. Het is nou eenmaal een heel makkelijk maar o zo lekker receptje. Dit moet je gewoon een keer zelf gemaakt hebben, het is makkelijk, lekker, past overal bij en ook nog eens een stuk goedkoper dan ‘the real thing’. Ideaal voor de feestdagen bij de borrel een stokbroodje met heksenkaas. Leuk om neer te zetten in een klein weckpotje. Mijn inspiratie voor het recept van Heksenkaas komt van de website Lekker & Simpel die overigens ook nog een heerlijke versie met tomaat & basilicum op de site hebben staan.

 

Wat heb je nodig voor een pot heksenkaas:
Bereidingstijd: 10 minuten

  • bakje roomkaas (150 gram)
  • kwart prei (het lichtgroene deel)
  • paar takjes peterselie
  • 1,5 tl suiker
  • 3 á 4 tl mayonaise
  • 1,5 tl citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • een snufje witte peper

 

Hoe maak je het:

Snij de prei in stukken en de knoflook even uitpersen.

Doe alles in de keukenmachine en even grof doormengen – dit hoeft zeker niet de lang; het hoeft geen egale emulsie te worden – en klaar is de Heksenkaas!

Serveer met een stokbroodje, soepstengels of op een toastje.

Heksenkaas

Eet Smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

8 gedachtes op “Tapas & Bites: Heksenkaas”

  1. Pingback: 5 x Oudejaarsavond: Bites & Drinks | Eef Kookt Zo!

  2. Eef, het recept is goddelijk en ook zo simpel! Op de dag dat ik de heksenkaas had gemaakt, overheerste de smaak van de roomkaas. (Het is maar net welke je gebruikt natuurlijk) Maar na 2 dagen heb je precies de juiste smaak! Zeker voor herhalingvatbaar 🙂

    1. Gezien dit gerecht voor herhaling vatbaar is, heb ik een kleine toevoeging na het maken van dit recept voor de tweede keer: lenteui. Maakt de smaakt net even iets scherper, Aanrader!! 🙂

  3. Heksenkaas vond ik altijd prijzig in de winkel , maar dit recept ga ik zeker uit proberen . Ben er dol op namelijk .Bedankt Eef !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top