Een koningsmaal! Witte asperges met zalm en krieltjes, zo waanzinnig lekker! Maar wist je ook dat je dit recept echt in een handomdraai op tafel zet? Witte asperges zijn namelijk de ideale basis voor een snelle en gezonde maaltijd. Doe daar krokante krieltjes uit de oven, Hollandse garnalen en gerookte zalm bij en je hebt zonder al te veel werk een maaltijd waar je ‘u’ tegen zegt.
Ik hoor je denken, krieltjes uit de oven? Ja! Met schil en al want we houden van een beetje gemak en (bonus) dat is ook nog eens gezonder én ontzettend lekker! Het is supersimpel want je hoeft alleen even de oven te verwarmen op 200 graden, de krieltjes even af te spoelen onder de kraan, te halveren als ze wat aan de grote kant zijn en kort voor te koken. Strooi er daarna een beetje olijfolie over, peper, zout en 1 of 2 teentjes knoflook erbij. Verspreiden over een met bakpapier beklede bakplaat en hoppa, de krieltjes de oven in. Ongeveer een half uurtje/ drie kwartier, tussendoor even omscheppen en klaar zijn je krieltjes die je nooit meer anders eten wilt, geloof mij 😉 .
Nel Nowee says:
Dankjewel voor het heerlijke recept, we hebben ervan genoten!
Eef says:
Dankjewel 🙂
Ingrid says:
Het was erg lekker! Ik ga meer koken van je website..
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel ????
Mayra says:
Heerlijk was het! Dank voor het recept.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Anny says:
Ik had Hollandse asperges erg draderig kwam er niet doorheen, maar wel gaar genoeg, is er iets verkeerd gegaan?
Eef says:
Hi Amy, als ze erg draderig zijn dan heb je ze mogelijk niet of niet goed geschild? Het kan weleens per soort verschillen maar het eerste waar ik aan denk ik of het schillen of toch niet gaar genoeg gekookt. Hopelijk heb je hier iets aan 🙂