fbpx
Kip hoisin met groente uit de wok

Kip hoisin met groente uit de wok

Kip hoisin met groente uit de wok. De Aziatische keuken is een van mijn favoriete keukens als het aankomt op lichte, snelle maaltijden met lekker veel groenten. Dit heerlijke recept, kip hoisin met groente uit de wok is daar een perfect voorbeeld van. Snel klaar, fantastisch lekker en makkelijk om te maken.

Voor wie hoisin saus niet kent; hoisin saus is een zoetige saus en verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Vaak bij de andere Aziatische sauzen en producten in de buurt. Deze zoete saus wordt gemaakt op basis van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, zout en water. Hij is zeker niet pittig, maar heeft een diepe, rijke en zoete smaak. Een ideale saus om te gebruiken tijdens het wokken en zeker in combinatie met bijvoorbeeld kip.

Kip hoisin met groente uit de wok

We maken een marinade voor de kip op basis van o.a. hoisin saus, Sriracha saus voor een beetje een pitje en sojasaus. De kipfilet bak je in zijn geheel in de koekenpan en de groenten wok je met knoflook en een beetje sojasaus. Samen met de rijst een heerlijke, makkelijke maaltijd. Doordat je de kip tijdens het bakken bestrijkt met de marinade krijgt hij een heerlijke rijke smaak en proef je de marinade goed. Hussel de kip een beetje door de rijst en groenten op je bord, extra lekker! Een lekkere, makkelijke, lichte maaltijd die ik je zeker kan aanraden. Hij komt hier in ieder geval regelmatig op tafel, zo lekker!

Kip met hoisin saus en groene groenten en rijst uit de wok

Kip hoisin met groente uit de wok

Kip hoisin met groente uit de wok, een lekkere lichte maaltijd met veel groenten. Snel klaar, fantastisch lekker en makkelijk om te maken.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram sugarsnaps
  • 150 gram rijst
  • 2 kipfilets
  • 1 paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • eetlepel hoisin saus
  • ½ eetlepel honing
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)
  • 1 theelepel srirache saus
  • zonnebloemolie, sojasaus en zout

Optioneel: sesamzaad en fijngesneden bosui ter decoratie

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Meng de volgende ingrediënten in een kom: hoisin saus, ½ eetlepel sojasaus, honing, Sriracha saus, 1 teentje knoflook, gember en een snuf zout.
    • Verdeel het mengsel over de kipfilet en laat deze een minuut of 10 marineren (langer mag).
    • Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
    • Breng water aan de kook en blancheer hierin de sugarsnaps in enkele minuten beetgaar.
      Spoel de sugarsnaps daarna even om onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
    • Snijd de paksoi in stukken.
    • Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de gemarineerde kip om en om gaar.
    • Bestrijk de kip met een kwastje tijdens het bakken elke keer als je hem omdraait met de overgebleven marinade.
    • Wanneer de rijst en de kip gaar zijn verhit je een beetje olie in de wok.
    • Fruit het andere teentje knoflook aan en bak hierin de sugarsnaps en de paksoi gaar.
      Breng op smaak met 1 á 2 eetlepels sojasaus.
    • Verdeel de rijst over de borden, hierover de groenten uit de wok. Snijd de kipfilet in plakjes en leg deze op de groenten.
      Garneer eventueel met sesamzaad en fijngesneden bosui. Eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 470kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 49g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 3g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Kip hoisin met groente uit de wok

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    9 reacties op “Kip hoisin met groente uit de wok”

    1. Persoonlijk doe ik altijd eerst de witte stukken van de paksoi en als laatste de bladeren. Zo blijven deze ook een beetje knisprie. Weer een heerlijk recept Eef bedankt!

      1. Dat kan ook prima, doe ik ook vaak en soms doe ik het even snel snel alles door elkaar. Jij bedankt voor je leuke reactie 🙂

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top