Kip hoisin met groente uit de wok. De Aziatische keuken is een van mijn favoriete keukens als het aankomt op lichte, snelle maaltijden met lekker veel groenten. Dit heerlijke recept, kip hoisin met groente uit de wok is daar een perfect voorbeeld van. Snel klaar, fantastisch lekker en makkelijk om te maken.
Voor wie hoisin saus niet kent; hoisin saus is een zoetige saus en verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Vaak bij de andere Aziatische sauzen en producten in de buurt. Deze zoete saus wordt gemaakt op basis van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, zout en water. Hij is zeker niet pittig, maar heeft een diepe, rijke en zoete smaak. Een ideale saus om te gebruiken tijdens het wokken en zeker in combinatie met bijvoorbeeld kip.
Kip hoisin met groente uit de wok
We maken een marinade voor de kip op basis van o.a. hoisin saus, Sriracha saus voor een beetje een pitje en sojasaus. De kipfilet bak je in zijn geheel in de koekenpan en de groenten wok je met knoflook en een beetje sojasaus. Samen met de rijst een heerlijke, makkelijke maaltijd. Doordat je de kip tijdens het bakken bestrijkt met de marinade krijgt hij een heerlijke rijke smaak en proef je de marinade goed. Hussel de kip een beetje door de rijst en groenten op je bord, extra lekker! Een lekkere, makkelijke, lichte maaltijd die ik je zeker kan aanraden. Hij komt hier in ieder geval regelmatig op tafel, zo lekker!


Ingrediënten
- 200 gram sugarsnaps
- 150 gram rijst
- 2 kipfilets
- 1 paksoi
- 2 teentjes knoflook
- 1½ eetlepel hoisin saus
- ½ eetlepel honing
- 1 theelepel gember (vers - geraspt)
- 1 theelepel srirache saus
- zonnebloemolie, sojasaus en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Meng de volgende ingrediënten in een kom: hoisin saus, ½ eetlepel sojasaus, honing, Sriracha saus, 1 teentje knoflook, gember en een snuf zout.
- Verdeel het mengsel over de kipfilet en laat deze een minuut of 10 marineren (langer mag).
- Kook ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Breng water aan de kook en blancheer hierin de sugarsnaps in enkele minuten beetgaar.
Spoel de sugarsnaps daarna even om onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. - Snijd de paksoi in stukken.
- Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de gemarineerde kip om en om gaar.
- Bestrijk de kip met een kwastje tijdens het bakken elke keer als je hem omdraait met de overgebleven marinade.
- Wanneer de rijst en de kip gaar zijn verhit je een beetje olie in de wok.
- Fruit het andere teentje knoflook aan en bak hierin de sugarsnaps en de paksoi gaar.
Breng op smaak met 1 á 2 eetlepels sojasaus. - Verdeel de rijst over de borden, hierover de groenten uit de wok. Snijd de kipfilet in plakjes en leg deze op de groenten.
Garneer eventueel met sesamzaad en fijngesneden bosui. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Het was echt heerlijk, dank je!
Wat leuk om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Vandaag gemaakt iedereen vond het geweldig en ja ook met sambal erg lekker bedankt voor het recept.
Gr Erik
Wat fijn om te horen, dankjewel Erik
Had ik ipv kip garnalen uit de vriezer gehaald…….benieuwd hoe dit gaat smaken…..Ook heerlijk…….Ik weet alleen dat het eigenlijk anders moest….????
Lijkt me inderdaad een heerlijke combinatie! Laat je het me weten?
Hoi Eef,
Dank je wel voor dit recept.
Een heerlijk gerecht.
Kun je dit gerecht ook invriezen?
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hi Manolito, dank voor je reactie 🙂
Ja dat zou wel moeten kunnen denk ik, even opnieuw wokken na het ontdooien.
Ik bewaar ook weleens een portie in de koelkast voor een dag later van dit recept dus het zou geen probleem moeten zijn denk ik.
Groetjes,
Haha ja het was wat, hier ligt het nog steeds :o… Blij dat het met sambal ook in de smaak is gevallen 😀
Vanwege de sneeuw onderweg heb ik me moeten helpen met sambal i.p.v. Sriracha saus. Desondanks erg lekker.
Haha ja het was wat, hier ligt het nog steeds :o… Blij dat het met sambal ook in de smaak is gevallen 😀
Lijkt me super lekker ! Dat ga ik zeker eens proberen 🙂
Persoonlijk doe ik altijd eerst de witte stukken van de paksoi en als laatste de bladeren. Zo blijven deze ook een beetje knisprie. Weer een heerlijk recept Eef bedankt!
Dat kan ook prima, doe ik ook vaak en soms doe ik het even snel snel alles door elkaar. Jij bedankt voor je leuke reactie 🙂
Hooooi! Snijd je de kipfilets wel eerst in mooie stukken voor ze gemarineerd worden? Groetjes Marylyn
Nee, ik laat de kipfilet heel en snij het na het bakken.