Wraps met vis. Goed gevulde wraps met stukjes krokante vis in een paneerlaagje met sla, dungesneden rode kool, avocado en natuurlijk een heerlijk sausje voor erbij. Op basis van Japanse mayonaise en chilisaus. Bij deze wraps eet je nog net niet je vingers op, zo ontzettend lekker!
Wraps met vis is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij wraps. Wellicht denk je eerder aan wraps met kip, enchiladas met gehakt, fajita’s of wraps met krokante kip. Maar wraps met vis zijn me toch een partij lekker! Super makkelijk om te maken, snel klaar en geloof mij de ‘mmm’, ‘ohhh’, ‘wat lekker’ zul je gegarandeerd aan tafel horen.
Wraps met vis
Voor de vis kun je eigenlijk voor elk soort witvis gaan. Bijvoorbeeld schelvis of kabeljauw zoals ik deed. Wist je trouwens dat je in deze tijd van het jaar skrei hebt? Winterkabeljauw is dat en het staat bekend als liefdesvis. Skrei is een migrerende vissoort en alleen de meest verliefde skrei weten de paailocatie te bereiken.
Kabeljauw
Kabeljauw is een lekkere stevige witvis die je goed kunt gebruiken in diverse gerechten. Doordat het een stevige vis is, kun je hem ook heel goed bakken en frituren. Zo kun je er heerlijke kibbeling mee maken, een visovenschotel of deze wraps vullen. Ik gebruik regelmatig kibbeling voor mijn gerechten en een ding waar ik altijd op let is het MSC keurmerk.
Duurzame vis, een eenvoudige keuze
Ik kies bewust duurzame vis om onder andere overbevissing te voorkomen, zodat we nog lang kunnen genieten van een lekker stukje verse vis. MSC staat voor Marine Stewardship Council. MSC is een onafhankelijke organisatie die een internationaal erkend keurmerk en certificeringsprogramma heeft ontwikkeld voor duurzame wildvangstvisserijen. Door te kiezen voor vis met het MSC logo, kies je dus voor duurzame vis. Het logo vind je op verse vis in de supermarkt, in de diepvries, maar ook op vis uit blik. Bij de viswinkel kun je er gewoon om vragen en jouw visspecialist kan je precies vertellen welke vis het MSC keurmerk heeft en ook eventueel welke het ASC keurmerk heeft (ASC is het keurmerk voor kweekvisserij).
Vaker vis eten?
Op mijn blog vind je meerdere recepten met vis. Denk aan een heerlijke hele vis uit de oven, snelle pasta met zalm, poké bowl met zalm of wat dacht je van makreelsalade voor op brood. En als je toch langs de viswinkel gaat binnenkort, neem dan even het nieuwe Oceaan Kookboekje mee van MSC. Hierin vind je nog veel meer lekkere visrecepten van chef-koks en vissers, aanrader! Je kunt het boekje ook vinden op de website van MSC.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 8 kleine wraps
- 500 gram kabeljauwfilets
- 200 gram rode kool (in dunne reepjes gesneden)
- 200 gram sla (sla naar keuze)
- 2 avocado (eetrijp, in blokjes)
- olie, peper, zout
- 100 gram bloem
- 150 ml spa rood
- 1 ei (middel)
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel bakingsoda
- 4 eetlepels Japanse mayonaise (kewpie)
- 4 eetlepels chilisaus
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snij de kabeljauw in grove stukken.
- Maak het beslag door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe een ruime laag olie in een pan met dikke bodem en zet het vuur middelhoog.
- Haal de stukjes kabeljauw door het beslag en bak ze in de pan om en om goudbruin en knapperig in enkele minuten. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
- Maak ondertussen de saus door de ingrediënten hiervoor te mengen.
- Vul de wraps met sla, rode kool, avocado, een paar stukken gebakken kabbeljauw en serveer de saus er naar smaak bij. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het MSC keurmerk. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Janis says:
Weer eens iets anders.
Ik vond het super lekker ?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Goed om te horen! Bedankt voor je reactie 🙂
Neda says:
Ik kan het recept niet op slaan ik zie het icoontje niet.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Er is op dit moment een probleem met het opslaan van recepten. We zijn er druk mee bezig achter de schermen met de webbouwer om het op te lossen. Hopelijk werkt het snel weer ?
Rita says:
Kun je de Japanse mayonaise (kewpie) vervangen door een vergelijkbare mayonaise? Want hier in het uiterste zuiden in Spanje kun je deze Japanse mayonaise (kewpie) niet kopen. Ik wil zo graag weer eens een kibbeling eten ?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor dat kan zeker! Ik zou dan wel voor een goede romige mayonaise gaan, dat komt er het dichtst bij in de buurt.
Jeanet says:
Zou je deze ook koud kunnen eten?
Eef says:
Ik denk dat ze dan niet zo lekker zijn als dat ze warm zijn eerlijk gezegd.