Volg mij:
Hoofdgerechten, Vis & Schaal-/Schelpdieren

Poké bowl recept zalm

Poke bowl met zalm

Poké bowl recept zalm met avocado, nori en komkommer. Januari alweer! Een van de meest gemaakte goede voornemens voor het nieuwe jaar: afvallen en/of gezonder eten. Lastig? Niet als je dit soort heerlijke gerechten voor jezelf maakt!

De poké bowl is een heerlijk gerecht met verse groenten en vis. Mij maak je echt blij met zo’n kom vol lekkers alleen heb ik het al even moeten missen want rauwe zalm mag je namelijk niet als je zwanger bent. Zodra het weer kan is dit overigens één van de gerechten die als eerste weer op het menu komen, zo lekker!

Poké bowl recept uit Hawaii

De poké bowl is een traditioneel recept afkomstig uit Hawaii en ideaal om restjes vis mee op te maken maar natuurlijk ook restjes groenten. Mocht je nog wat tomaatjes hebben liggen, wat boontjes zoals sojabonen of juist wat mango of wortel dan kun je dit prima toevoegen. Extra vitamientjes en je maakt je poké bowl extra lekker.

Poké bowl recept zalm


Het recept voor een poké bowl met zalm:

Voorbereidingstijd: 40 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 45 minuten (+ afkoelen rijst)
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor poké bowl met zalm (ingrediënten):

  • 150 gram sushi rijst
  • 150 gram verse zalm
  • 1 norivel
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel + ½ theelepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ theelepel sojasaus
  • citroensap (paar druppels)

Hoe maak je een poké bowl met zalm:

  1. Laat de sushi rijst eerst een kwartier wellen in koud water.
  2. Spoel het vervolgens om en doe er 300 ml water bij.
  3. Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag en kook het in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
  4. In een kommetje meng je 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker goed door elkaar.
  5. Dit mengsel schep je vervolgens door de sushi rijst wanneer deze gaar is. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen.
  6. Terwijl de sushi rijst kookt snijd je de zalm in blokjes
  7. De zalm marineer je vervolgens met  1 theelepel sesamolie, ½ theelepel azijn en een ½ theelepel sojasaus.
  8. Zet de zalm afgedekt in de koelkast zodat het even lekker kan marineren.
  9. Snijd de avocado verolgens in dunne plakjes en druppel een beetje citroensap over zodat hij niet gaat verkleuren.
  10. Snijd de halve komkommer in dunne, lange plakken met een dunschiller en snijd ze daarna in dunne reepjes.
  11. Rooster het norivel boven het fornuis zodat het iets krokanter wordt en snijd deze daarna in dunne reepjes.
  12. Als de sushi rijst afgekoeld is kun je de poké bowl gaan maken.
  13. Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg in iedere kom wat plakjes avocado samen met de zalm, reepjes komkommer en stukjes norivel. Garneer eventueel met wat sesamzaadjes en eet smakelijk!

Poke bowl met zalm

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

6 Reacties

  • Beantwoorden Jose@ENJOY! The Good Life

    Ohhhh mijn lievelings! Ziet er verrukkelijk uit. Past helaas niet in mijn kha dieet. Ik zoek nog een alternatief voor de rijst 😉

    15 januari 2018 at 18:13
    • Beantwoorden Eef

      Misschien zonder rijst en dan met extra vis en groenten 😉 of plannen na je KHA dieet, dat kan natuurlijk ook altijd.

      17 januari 2018 at 12:52
  • Beantwoorden Sandra

    Jammie! Ben dol op deze bowls, heerlijk. Ga ik snel weer eens op tafel zetten thuis 🙂

    15 januari 2018 at 19:55
  • Beantwoorden Rianne

    Jaaa ik maak deze ook vaak, super lekker! Alleen gezond kun je het niet echt noemen helaas, haha.

    15 januari 2018 at 23:40
    • Beantwoorden Eef

      Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar de onderbouwing achter je reactie. In mijn boekje is verse vis en groente namelijk altijd goed en hiernaar verwijs ik in mijn artikel. Hoor het graag 🙂

      17 januari 2018 at 12:50

    Laat een reactie achter