Pasta met zalm. Simpel, makkelijk om te maken, snel klaar en zo ontzettend lekker! Hoe je van deze makkelijke maaltijd een fan-tas-tisch lekkere maaltijd maakt waarbij je net nog niet je bord zou willen aflikken, dát vertel ik je vandaag.
Do as the Italians do. Ga niet voor meer ingrediënten, maar ga juist voor écht lekkere, kwalitatieve ingrediënten. Goede pasta als basis, knapperige verse aspergetips, heerlijke spinazie (ik gebruikte zelfs wilde spinazie dit keer) en natuurlijk steengoede zalm. Want dat is immers de hoofdrolspeler in dit gerecht.
Pasta met zalm
In dit recept voor pasta met zalm kun je eigenlijk allerlei soorten zalm gebruiken. Een gebakken zalmmoot, maar ook (warm)gerookte zalm. Zoals jullie weten let ik er bij vis altijd op of het afkomstig is vanuit verantwoorde visserij. Van Alaska Seafoods kreeg ik onlangs gerookte Sockeye zalm uit Alaska opgestuurd. Dat is echt, oprecht, de meest lekkere zalm geweest die ik tot nu toe heb geproefd. Aanrader om die eens te proberen! Hij is zo ontzettend lekker van smaak, goed gerookt door Frank’s Smokehouse. Deze gerookte Sockeye zalm kun je bestellen bij Frank’s Smokehouse, maar je kunt wilde zalm uit Alaska ook vinden in producten van Bart’s Fish Tales in de supermarkt, via Grutto of vraag ernaar bij de betere vishandels.
Zalm uit Alaska
Naast dat zalm uit Alaska heerlijk is van smaak, is het ook onderdeel van verantwoorde visserij. De zalm wordt altijd vers gevangen in de open oceaan (het is nooit kweekvis), de vis zwemt vrij en is hierdoor gezonder, maar ook rijker aan Omega 3. Daarbij is het minder belastend voor het zeemilieu. Wist je dat dit zelfs opgenomen is in de staatsgrondwet van Alaska? De wateren zijn schoon en hier wordt nauwlettend opgelet. De vis is ook MSC gecertificeerd en wordt op een duurzame manier gevangen. Waarbij rekening wordt gehouden met het instandhouden van de visbestanden zodat er geen overbevissing plaatsvindt. Zoals je weet iets wat ik heel erg belangrijk vind en waar ik ook altijd op let als ik vis koop.
Makkelijke pasta met zalm
Ik zei het al eerder, van zo’n simpel gerechtje als pasta met zalm, maak je iets speciaals door te gaan voor goede, kwalitatieve producten. Verse groenten, goede pasta en natuurlijk die heerlijke zalm uit Alaska. Als je, net als ik, dol bent op vis en met name zalm (bekijk hier nog meer zalm recepten) en duurzaamheid belangrijk vindt, doe jezelf en je tafelgenoten dan een groot plezier. Zelfs de kleinste fijnproever bij ons aan tafel, mijn zoontje Jurre, maande met zijn handjes om extra stukjes van deze heerlijke zalm. Geniet ervan en eet smakelijk!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram tagliatelle
- 100 gram aspergetips
- 1 ui
- 2 eetlepels zongedroogde tomaat
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel oregano (gedroogde)
- 150 ml kookroom
- 100 gram spinazie (wilde)
- 250 gram gerookte Sockeye zalm uit Alaska
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Kook de aspergetips beetgaar in water met een snuf zout.
- Snipper het uitje en snij de zongedroogde tomaat in kleine blokjes.
- Verhit ondertussen ook een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Pers de teentjes knoflook uit en voeg toe samen met de zongedroogde tomaat.
- Voeg de oregano toe, bak even mee en giet de kookroom erbij samen met 100 ml water. Breng aan de kook en zet het vuur middelhoog.
- Voeg handje voor handje de spinazie toe tot deze is geslonken.
- Schep de pasta erdoor samen met de aspergetips. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel tot slot zalm eroverheen. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Alaska Seafood. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Henny says:
Wat kun je als alternatief gebruiken voor de aspergepunten?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Mini broccoli (bimi), gewone broccoli, sperziebonen of gewone groene asperges kun je prima gebruiken!
Lisanne says:
Het was heerlijk, iedereen heeft gesmuld! Inderdaad was de Sockeye zalm erg lekker.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, bedankt voor het delen 🙂
Astrid says:
Deze is echt heerlijk en zo makkelijk en snel gemaakt! Voor nu onze nieuwe favoriet. Super bedankt voor het delen!🙂
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn om te horen, dankje Astrid!