Volg mij:
Saus, Smeerseltjes, Dips & Dressing

Makreelsalade

Makreelsalade

Makreelsalade, een van mijn favorieten salades met vis. Een heerlijke salade voor op brood maar ook lekker bij de borrel op een toastje. Bij de visboer is het een prijzige salade maar zelfgemaakt is hij een stuk voordeliger en minstens zo lekker!

Makreel is een heerlijke vette vis en zoals je waarschijnlijk wel weet is vette vis op zijn tijd best gezond. Een gerookte makreel is heerlijk om zo op te peuzelen maar ook waanzinnig lekker in een salade. Je kunt deze makreelsalade prima een dag van te voren maken en ‘m afgesloten bewaren in de koelkast. Daar wordt deze salade namelijk alleen maar lekkerder van! Met maar 5 ingrediënten is dit recept voor makreelsalade niet alleen voordelig, het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Bovendien kun je er volop mee variëren.

Variatie

Met makreelsalade kun je eindeloos variëren. In plaats van fijngesneden augurk kun je er ook wat kleine blokjes appel doorheen  doen of juist wat geraspte wortel. Fijngesneden bleekselderij, bieslook of bosui gaat er ook prima door. Voeg eventueel een paar druppeltjes citroensap toe voor een frisse toon of juist wat geraspte citroen, ook erg lekker. Zelf vind ik ‘m het allerlekkerst zoals in onderstaand recept. Eenvoudig qua ingrediënten en simpel om te maken.

Makreelsalade


Het recept voor zelfgemaakte makreelsalade:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje makreelsalade

Wat heb je nodig voor makreelsalade (ingrediënten):

  • 125 gram makreelfilet op zonnenbloemolie
  • 2 augurkjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper & zout

Hoe je makreelsalade maakt:

  1. Snipper het uitje fijn en snijd de augurkjes in kleine blokjes.
  2. Open het blikje makreelfilet en laat deze uitlekken zodat het meeste olie weg is. Doe dit vervolgens in een kommetje. Voeg hier het versnipperde uitje en de augurkjes in blokjes aan toe. Meng goed door elkaar en voeg 1 eetlepel Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise toe.
  3. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper & zout. Eet smakelijk!

Makreelsalade

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

/>

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

10 Reacties

  • Beantwoorden Demi | DE KOOKFABRIEK

    Ik houd erg van vis. Ik maak regelmatig zelf tonijnsalade, maar deze makreelsalade lijkt me heel lekker voor de verandering! Ook lekker met Griekse yoghurt. Lekker fris!

    9 september 2016 at 10:45
  • Beantwoorden Sandra

    Jummie! Lijkt me erg lekker 🙂 Ben gek op tonijnsalade maar deze moet ook heerlijk zijn!

    9 september 2016 at 14:58
  • Beantwoorden Claudia

    Kun je m ook maken zonder mayonaise? Dat vind ik namelijk niet lekker

    27 september 2016 at 19:05
    • Beantwoorden Eef

      Natuurlijk. Je kunt het weglaten (dan zal de salade iets minder romig zijn) of een vervanging proberen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lepeltje crème fraîche of zure room bijvoorbeeld. Bij de zure room zou ik alleen wel de Griekse yoghurt achterwege laten. Je kunt ook iets meer Griekse yoghurt gebruiken natuurlijk 🙂

      27 september 2016 at 22:25
  • Beantwoorden johny

    eigenlijk is het spijtig dat deze recepten worden weergegeven met makreel uit blik of gerookte makreel, waarom niet zo een recept meegeven waar het gaat om verse vis en die dan bewerken om in het gegeven recept te verwerken.

    28 juli 2018 at 14:14
    • Beantwoorden Eef

      Johny bedankt voor je reactie en ik snap je punt. Ik kies er alleen voor om mijn recepten laagdrempelig en toegankelijk te maken voor elke thuiskok (beginnend tot gevorderd). Een makreel roken is vaak een stap te ver en laat ik eerlijk zijn, niet iets wat ik zelf zou doen. Dat laat ik liever aan degene over die daar verstand van hebben. Maar mocht jij daar lekkere, handige tips voor hebben die je graag wilt delen laat ze dan gerust achter in de reacties. Alleen maar leuk voor mensen die dat graag ook zelf willen doen 🙂

      28 juli 2018 at 23:16
      • Beantwoorden Mark

        Hoi Eef, de gulden middenweg is een gerookte hele makreel te gebruiken en deze zelf fileren. Is nog een stuk vetter en voller van smaak. Heb hem net gemaakt volgens jouw recept en het is echt erg lekker! Dank voor je recept!
        Grt, Mark

        16 september 2018 at 15:34
        • Beantwoorden Eef

          Dat kan uiteraard ook prima en is makkelijker verkrijgbaar. Leuk dat je deze aanvulling doet Mark, dank 🙂

          16 september 2018 at 22:37
  • Beantwoorden Carla

    Heerlijke makreelsalade!!! Verse gerokte makreelen heb een volle Griekse yoghurt gebruikt en de mayonaise achterwege gelaten. Appeltje in kleine stukjes erdoor!
    Schoon op gegaan,ze konden er niet van af blijven!! Top!!

    6 oktober 2018 at 16:41
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen, dank voor je reactie Carla 🙂

      7 oktober 2018 at 09:46

    Laat een reactie achter