fbpx
Makreelsalade

Makreelsalade

Makreelsalade, een van mijn favorieten salades met vis. Een heerlijke salade voor op brood maar ook lekker bij de borrel op een toastje. Bij de visboer is het een prijzige salade maar zelfgemaakt is hij een stuk voordeliger en minstens zo lekker!

Makreel is een heerlijke vette vis en zoals je waarschijnlijk wel weet is vette vis op zijn tijd best gezond. Een gerookte makreel is heerlijk om zo op te peuzelen maar ook waanzinnig lekker in een salade. Je kunt deze makreelsalade prima een dag van te voren maken en ‘m afgesloten bewaren in de koelkast. Daar wordt deze salade namelijk alleen maar lekkerder van! Met maar 5 ingrediënten is dit recept voor makreelsalade niet alleen voordelig, het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Bovendien kun je er volop mee variëren.

Variatie

Met makreelsalade kun je eindeloos variëren. In plaats van fijngesneden augurk kun je er ook wat kleine blokjes appel doorheen  doen of juist wat geraspte wortel. Fijngesneden bleekselderij, bieslook of bosui gaat er ook prima door. Voeg eventueel een paar druppeltjes citroensap toe voor een frisse toon of juist wat geraspte citroen, ook erg lekker. Zelf vind ik ‘m het allerlekkerst zoals in onderstaand recept. Eenvoudig qua ingrediënten en simpel om te maken.

Makreelsalade

Makreelsalade

Makreelsalade met slechts 5 (!) ingrediënten, lekker bij de borrel of voor de lunch op brood.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje makreelsalade

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram makreelfilet op zonnebloemolie
  • 2 augurkjes
  • 1 rode ui (kleine)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snipper het uitje fijn en snijd de augurkjes in kleine blokjes.
  • Open het blikje makreelfilet en laat deze uitlekken zodat het meeste olie weg is. Doe dit vervolgens in een kommetje. Voeg hier het versnipperde uitje en de augurkjes in blokjes aan toe. Meng goed door elkaar en voeg 1 eetlepel Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise toe.
  • Breng het geheel vervolgens op smaak met peper & zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 521kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 28g | Vetten: 39g | Verzadigd vet: 7g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Makreelsalade

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

24 reacties op “Makreelsalade”

    1. Natuurlijk. Je kunt het weglaten (dan zal de salade iets minder romig zijn) of een vervanging proberen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lepeltje crème fraîche of zure room bijvoorbeeld. Bij de zure room zou ik alleen wel de Griekse yoghurt achterwege laten. Je kunt ook iets meer Griekse yoghurt gebruiken natuurlijk 🙂

  1. eigenlijk is het spijtig dat deze recepten worden weergegeven met makreel uit blik of gerookte makreel, waarom niet zo een recept meegeven waar het gaat om verse vis en die dan bewerken om in het gegeven recept te verwerken.

    1. Johny bedankt voor je reactie en ik snap je punt. Ik kies er alleen voor om mijn recepten laagdrempelig en toegankelijk te maken voor elke thuiskok (beginnend tot gevorderd). Een makreel roken is vaak een stap te ver en laat ik eerlijk zijn, niet iets wat ik zelf zou doen. Dat laat ik liever aan degene over die daar verstand van hebben. Maar mocht jij daar lekkere, handige tips voor hebben die je graag wilt delen laat ze dan gerust achter in de reacties. Alleen maar leuk voor mensen die dat graag ook zelf willen doen 🙂

      1. Hoi Eef, de gulden middenweg is een gerookte hele makreel te gebruiken en deze zelf fileren. Is nog een stuk vetter en voller van smaak. Heb hem net gemaakt volgens jouw recept en het is echt erg lekker! Dank voor je recept!
        Grt, Mark

  2. eigenlijk is het spijtig dat deze recepten worden weergegeven met makreel uit blik of gerookte makreel, waarom niet zo een recept meegeven waar het gaat om verse vis en die dan bewerken om in het gegeven recept te verwerken.

  3. Heerlijke makreelsalade!!! Verse gerokte makreelen heb een volle Griekse yoghurt gebruikt en de mayonaise achterwege gelaten. Appeltje in kleine stukjes erdoor!
    Schoon op gegaan,ze konden er niet van af blijven!! Top!!

  4. Heerlijke makreelsalade!!! Verse gerokte makreelen heb een volle Griekse yoghurt gebruikt en de mayonaise achterwege gelaten. Appeltje in kleine stukjes erdoor!
    Schoon op gegaan,ze konden er niet van af blijven!! Top!!

  5. Heerlijke salade. Past perfect in mijn Weightwatchers dieet. Als hd mayonaise light gebruikt is de hele salade maar 2 smartpoints.

  6. Heerlijke salade. Past perfect in mijn Weightwatchers dieet. Als hd mayonaise light gebruikt is de hele salade maar 2 smartpoints.

  7. Heerlijke salade. Past perfect in mijn Weightwatchers dieet. Als je mayonaise light gebruikt is de hele salade maar 1 smartpoint. Ik zou er volgende keer nog een hardgekookt eitje in doen.

  8. Heerlijke salade. Past perfect in mijn Weightwatchers dieet. Als je mayonaise light gebruikt is de hele salade maar 1 smartpoint. Ik zou er volgende keer nog een hardgekookt eitje in doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top