Kibbeling

Kibbeling

Kibbeling. Wie houdt er niet van?! Heerlijk om een portie vers gebakken bij de visboer te halen. Mits de visboer het natuurlijk echt lekker maakt. Maar dan is er nog een optie, en dat is zelf kibbeling maken. Helemaal niet moeilijk én onwijs lekker, ik ga mijn kibbeling recept vandaag met je delen.

Wat is kibbeling eigenlijk precies? En waar wordt kibbeling van gemaakt? Kibbeling zijn stukjes gesneden witvis die door een beslag worden gehaald en vervolgens gefrituurd. Met kibbeling werd vroeger zoute kabeljauw bedoeld en daar schijnt het woord ook vandaan te komen. Van oudsher wordt kibbeling gemaakt van kabeljauw. Tegenwoordig worden er ook andere soorten witvis gebruikt, zoals koolvis, pollak, heek, schelvis en wijting. Maar kabeljauw is en blijft toch het beste en het lekkerste, althans dat vind ik. 

Kibbeling

Kibbeling Pinterest Collage

3 reacties op “Kibbeling

  • Hoi Eef

    Klinkt heerlijk ik wil dit ook eerdaags gaan maken alleen even een vraag bij de visboer doen ze er vaak na het bakken nog wat kruiden op deze vind ik heerlijk.maar welke kruiden zijn dat nou heb dat al zo vaak verschillend gehoord de een zegd viskruiden een ander weer friteskruiden geen idee weet jij het?

    • Eef

      Volgens mij verschilt dat ook behoorlijk per visboer, ieder heeft natuurlijk zijn eigen recept. Ik zou het even navragen bij de visboer waarbij je het zo lekker vindt. Ik denk dat het weleens patatkruiden kunnen zijn hoor, als ik denk te weten welke je bedoeld 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept