Tartaarsaus

Tartaarsaus

Tartaarsaus, als groot liefhebster van vis mag deze klassieke saus natuurlijk niet ontbreken op mijn blog. Daarnaast heb ik een fan-tas-tisch lekker recept voor je, voor fish and chips, waarbij je deze saus zeker zou moeten serveren…

Maar dat komt morgen. Vandaag eerst deze saus. Tartaarsaus is een koude saus op basis van gekookte eitjes, augurk, kappertjes, mayonaise en verse kruiden zoals bieslook en peterselie. Tartaarsaus wordt vaak geserveerd bij gefrituurde of gebakken vis. Het is een frisse saus die erg goed past bij vis.

Tartaarsaus zelf maken

Tartaarsaus is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik maak hem het liefst in de keukenmachine, want dat is simpelweg het makkelijkste en het snelst. Even kort mixen – want je wil nog wel een beetje stukjes in de saus hebben – en klaar is ‘ie Kees Eef. Die ‘stukjes’ horen dus in de saus. Je kunt trouwens de ingrediënten ook met de hand snijden en dan door elkaar scheppen. Ik hou nou eenmaal wel van een beetje gemak en anders staat die keukenmachine ook zo werkeloos in de kast, is ook zonde 😉 .

Ingredienten tartaarsaus

Tartaarsaus, remoulade of ravigote?

Wist je trouwens dat veel mensen tartaarsaus verwarren met remoulade of ravigote? Tartaarsaus lijkt ook wel enigszins op remouladesaus, alleen zit daar geen ei in. Ravigotte is meer een vinegrette, maar bevat ook kappertjes en augurk, waardoor er soms verwarring ontstaat. Nu weet je in ieder geval het verschil en ook hoe je zelf de lekkerste tartaarsaus kunt maken!

Tartaarsaus recept

Tartaarsaus

Tartaarsaus

Makkelijk recept voor zelfgemaakte tartaarsaus
4.23 van 27 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 bakje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 eieren (hardgekookt - middelgroot)
  • 2 augurken
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
  • 1 theelepel dragon (gedroogd)
  • ½ rode ui
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine.
  • Pulseer kort totdat alles fijngesneden is, maar je nog geen gladde saus hebt.
  • Serveer bij gebakken of gefrituurde vis. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt zelfgemaakte tartaarsaus 1 dag bewaren in de koelkast (mits afgedekt).

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 404kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 12g | Vetten: 33g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Tartaarsaus

Tartaarsaus Pinterest Collage

2 thoughts on “Tartaarsaus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept